Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΣΩ: ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ – ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

057

Η «ΔΗΣΩ» αναγνωρίζει ότι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και τα πανηγύρια που διοργανώνονται υπό την αιγίδα του Δήμου Ωρωπού, είναι μια σημαντική προσφορά διασκέδασης και αναψυχής για τους κατοίκους. Ιδιαίτερα σήμερα που τα οικονομικά μέσα των πολιτών είναι πενιχρά η μέριμνα αυτή του Δήμου για τα χωριά μας αποκτά και προστιθέμενη αξία ενώ ταυτόχρονα συμβάλει στην περαιτέρω ενοποίηση των διαφορετικών Διαμερισμάτων του Δήμου μας.

Ο υπερβάλλων όμως ζήλος της δημοτικής αρχής να πραγματοποιηθούν 3-4 εκδηλώσεις σε κάθε τοπική κοινότητα μόνο για την περίοδο του καλοκαιριού, δεν συνάδει με τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου, την οικονομική κατάσταση της χώρας και τις πραγματικές και πιεστικές κοινωνικές ανάγκες των συμπολιτών μας. Όσο καλόπιστοι και αν θέλουμε να είμαστε και όσο και αν αναγνωρίζουμε ότι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις είναι αναγκαίες για την διάσωση και διάδοση των παραδόσεών μας και την προβολή του Δήμου μας και ως κοιτίδα πολιτιστικών διεργασιών, δεν μπορούμε παρά να καυτηριάσουμε την προκλητική σπατάλη πολύτιμων πόρων στο βωμό των δημοσίων σχέσεων της δημοτικής αρχής.

Τα χρήματα που δαπανήθηκαν φέτος από το ΝΠΔΔ για πολιτιστικές εκδηλώσεις και επιδοτήσεις του Δήμου σε πολιτιστικούς συλλόγους και σε Τοπικές Κοινότητες για την διοργάνωση των Θρησκευτικών Εορτών υπερβαίνουν το ποσό των 200000 €.

Η ΔΗΣΩ ζητά την δραστική μείωση των πόρων που διατίθενται από την δημοτική αρχή για παντός τύπου πολιτιστικές εκδηλώσεις και πανηγύρια. Θεωρούμε ότι η περικοπή στο μισό των κονδυλίων είναι υπέρ αρκετό για την πραγματοποίηση όλων των εκδηλώσεων και μπορεί να μειωθεί ακόμα περισσότερο εάν ενεργοποιήσουμε τους πολίτες του Δήμου Ωρωπού, τους ενθαρρύνουμε να εργαστούν εθελοντικά και αναζητήσουμε και ιδιώτες χορηγούς.

Το ποσό των υπολοίπων 100000 € που προφανώς μπορεί να εξοικονομήσει η δημοτική αρχή προτείνουμε να διατεθεί για την δραστική ενίσχυση των πόρων που διατίθενται για την αντιμετώπιση των πραγματικών και πιεστικών κοινωνικών αναγκών με προτεραιότητα:

  1. Στην ενίσχυση των παιδικών σταθμών του Δήμου ώστε να καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες
  2. Στην ενίσχυση των σχολικών επιτροπών για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων του Δήμου για να μην αναγκαστούμε να κάνουμε εράνους για πετρέλαιο θέρμανσης
  3. Για να λειτουργήσει το πολύτιμο για όσους έχουν ανάγκη Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Βαρναβα-Καραγιάννη Ελένη

Δημοτική Σύμβουλος Ωρωπού

Επικεφαλής Δημοτικής Ομάδας ΔΗΣΩ

Φιλόλογος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york