Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Οι κόκκινες γραμμές της ΔΗΜ.ΑΡ (του Γιώργου Μπουλμπασάκου)

|

f Με την πολιτική επικαιρότητα να επικεντρώνεται στα οικονομικά μέτρα των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (ηλεκτρονικά και έντυπα) να κατακλύζονται από αναλύσεις, διαφωνίες, ενστάσεις,πολεμικές κραυγές ,παραπολιτικούς ψίθυρους, καλό θα είναι να θυμηθούμε ποιος ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για την απόφαση της ΔΗΜ.ΑΡ να συμμετέχει σε ένα κυβερνητικό σχήμα ,για τη σωτηρία της χώρας.

Η ΔΗΜ.ΑΡ συμμετέχει σε αυτή την κυβέρνηση ,γιατί θεωρεί πατριωτικό της καθήκον ,να υπερασπιστεί τη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ και να είναι παρούσα στα όργανα της ευρωπαικής ολοκλήρωσης. Εχουμε ενστάσεις,ισχυρές διαφωνίες και διαφορετικές απόψεις, από τη ακολουθούμενη σήμερα πολιτική της ΕΕ.

Θεωρούμε ότι ,όταν διακυβεύεται το μείζον, το έλασσον πρέπει να μπαίνει σε δεύτερη θέση.Εξάλλου η ευρωπαική μας πορεία είναι στρατηγική μας επιλογή και αξιακή μας δέσμευση.Αυτή είναι η πρώτη κόκκινη γραμμής της ΔΗΜ.ΑΡ.

Όμως αυτή η γραμμή δεν θα είχε καμμία αξία, αν δε συνοδευόταν από τη δέσμευσή μας να υπερασπιστούμε τη συνοχή της κοινωνίας,που απειλείται και από την προσπάθεια να διαφυλάξουμε τους πλέον αδύναμους και αδικημένους πολίτες της χώρας,που δεν έχουν τη δυνατότητα και τη δύναμη των κάθε λογής συντεχνιών.Αυτή είναι η διπλή κόκκινη γραμμή της ΔΗΜ.ΑΡ.

Γνωρίζουμε ότι η θέση μας αυτή είναι υψηλού πολιτικού ρίσκου.Δεν είμαστε αφελείς.Συμμετέχουμε σε κυβέρνηση με δύο κόμματα,τα οποία είναι υπεύθυνα για την τραγική κατάσταση ,που έχει οδηγηθεί η χώρα. Γνωρίζουμε ότι οι παλιές «καλές» συνήθειες, δεν κόβονται εύκολα. Ξέρουμε ότι η προγραμματική συμφωνία είναι για αυτούς «στενός κορσές» . Ηδη έχουμε υποχωρήσεις σε ορισμένα σημεία. Ομως το ισοζύγιο είναι θετικό. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε όλα τα σημεία της προγραμματικής συμφωνίας και δεν πρέπει με την πρώτη δυσκολία ,να στρίβουμε αλά γαλλικά.

Όταν απειληθεί η διπλή κόκκινη γραμμή, το κόμμα έχει την ωριμότητα συντεταγμένα να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση.

Δεχόμαστε μεγάλη επίθεση από ετερόκλητες πολιτικές δυνάμεις. Η Χρυσή Αυγή, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες ,το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν ισχυρούς λόγους – ο καθένας από την πλευρά του- να επενδύουν σε αυτή την επίθεση και οι λόγοι αυτοί είναι εξηγήσιμοι και κατανοητοί.

Ιδιαιτέρως για τον ΣΥΡΙΖΑ όμως, καλό θα ήταν να αποφασίσει πρώτα σε ποια βάρκα να πατήσει και μετά να μιλήσει για κυβερνώσα Αριστερά.Η χώρα χρειάζεται αξιόπιστη αντιπολίτευση και όχι λαικιστικές απλουστεύσεις που χαιδεύουν αυτιά. Τα ολισθήματα τύπου «Ολανδρέου» , «Αργεντινής» και «φετίχ» , αναδεικνύουν τη διχασμένη ψυχή του,αλλά πάνω από όλα, το στρατηγικό του κενό, που εν προκειμένω είναι επικίνδυνο για τη χώρα.

Εμείς δεν κάναμε την εύκολη επιλογή και το γνωρίζουμε.

Θα παλέψουμε για το καλύτερο.Είναι απαίτηση της κοινωνίας και εμείς θα την υπηρετήσουμε.

Γιώργος Μπουλμπασάκος

Μέλος Δημοκρατικής Αριστεράς

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york