Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Θρίλερ με τον νέο «τσάρο» της οικονομίας



Άρον - άρον στην Κηφισιά  Βενιζέλος και Κουβέλης για να συζητήσουν με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά το όνομα του νέου «τσάρου» της οικονομίας. Ποια ονόματα ακούστηκαν και ποια «κάηκαν»…

Σε θρίλερ εξελίσσεται για το Μέγαρο Μαξίμου η κενή καρέκλα του υπουργού που θα διαπραγματευτεί το μνημόνιο έπειτα από την παραίτηση Ράπανου, η οποία προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις στην εγχώρια αγορά και στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, που όλη μέρα χθες αφιέρωσαν εκτενή ρεπορτάζ για την αναταραχή που υπάρχει στην Αθήνα λίγο πριν από τη Σύνοδο Κορυφής.

Ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επέστρεψε χθες στο σπίτι του στην Κηφισιά, όπου αναμένεται να παραμείνει για τουλάχιστον μία εβδομάδα, έπειτα από τη σοβαρή επέμβαση στο μάτι, είχε ευρεία σύσκεψη έως αργά το βράδυ με τους στενούς του συνεργάτες: Κ. Μπούρα, Χρ. Σταϊκούρα, Ε. Μεϊμαράκη, Δ. Σταμάτη και Χρ. Λαζαρίδη, με τους οποίους συζήτησε όλες τις εξελίξεις και τις εναλλακτικές που υπάρχουν για τη θέση του υπουργού επί των οικονομικών, χωρίς ωστόσο να βγει… λευκός καπνός, αφού ο Πρωθυπουργός θα πρέπει πρώτα να εξετάσει το θέμα με τους Ε. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη, οι οποίοι εκτός απροόπτου θα επισκεφθούν σήμερα τον κ. Σαμαρά στο σπίτι του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο άνδρες στη συνάντηση που είχαν χθες στη βουλή συζήτησαν το θέμα αφού είχαν ήδη γνώση της σοβαρής εμπλοκής που υπήρχε με την υπουργοποίηση του κ. Ράπανου.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχε ξεκαθαρίσει εάν ο νέος «τσάρος» θα προέρχεται από το χώρο της πολιτικής ή θα είναι μία επιλογή από την αγορά ή τον τραπεζικό χώρο - όπως ο κ. Ράπανος - ο οποίος αξίζει να σημειωθεί πως ήταν προσωπική επιλογή του Αντώνη Σαμαρά.

Ουδείς από την κυβέρνηση έβαζε το χέρι του στη φωτιά για το ποιος θα είναι ο νέος υπουργός, καθώς μέχρι τώρα υπήρξαν αρκετές «καραμπόλες» λόγω των δυο κυβερνητικών εταίρων σε υπουργεία που ο κ. Σαμαράς ήθελε εξ' αρχής να τοποθετήσει συγκεκριμένα πρόσωπα (πχ υπουργείο Δικαιοσύνης).

Τα ονόματα που ακούστηκαν χθες ήταν πολλά: Από τον πρώην υπουργό των Εξωτερικών Σταύρο Δήμα έως τους κυρίους Γιάννη Στουρνάρα, Τάσο Γιαννίτση, Γιώργο Ζαννιά και Γκίκα Χαρδούβελη.

Σημειώνεται πάντως, πως για τις περιπτώσεις των κυρίων Γιαννίτση και Στουρνάρα, κάτι τέτοιο θεωρείται μάλλον απίθανο αφού ήδη και οι δυο βρέθηκαν εκτός του αρχικού σχεδιασμού και των προτάσεων των κυβερνητικών εταίρων, κάτι που φούντωσε τα σενάρια περί δυσαρέσκειας του κ. Ράπανου για το οικονομικό επιτελείο. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως η επιστολή του κ. Ράπανου δόθηκε στη δημοσιότητα την ίδια ημέρα που ο κ. Σαμαράς πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο...

Τα ονόματα αυτά, μαζί με του κ. Παπαδήμου, που όμως νωρίς νωρίς διαψεύστηκε, όπως αναγνωρίζουν κυβερνητικά στελέχη, έχουν ήδη «καεί» αν και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ακόμη και των εσωτερικών αλλαγών στην κυβέρνηση με σενάριο μετακίνησης του Κωστή Χατζηδάκη στο Οικονομίας και αλλαγή στο υπερυπουργείο του οποίου σήμερα προΐσταται.

Ακόμη και αυτό το ενδεχόμενο, όμως, δεν φαίνεται αρκετά πιθανό αφού για το συγκεκριμένο υπερ - υπουργείο η ΝΔ έδωσε «μάχη» προκειμένου να το κρατήσει υπό τον έλεγχό της προτείνοντας ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο τον Κωστή Χατζηδάκη.

Το βέβαιο είναι πως το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να κλείσει το θέμα το γρηγορότερο δυνατόν αφού ήδη υπάρχει σημαντικός αρνητικός αντίκτυπος στα δημοσιεύματα ξένων μέσων ενημέρωσης, πολλά από τα οποία συνδέουν την περίπτωση του κ. Ράπανου με την αναβολή της επίσκεψης της τρόικας στην Ελλάδα.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york