Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Όχι σε όλα λέει η τρόικα

8CB5A0C1197BAECEF4D712EAF5A77C82 Δεν περνά τις εξετάσεις η προγραμματική συμφωνία

Η προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά περιέχει προβλέψεις που έρχονται σε αντίθεση με τα συμφωνηθέντα στο πλαίσιο του Μνημονίου και οδηγούν σε αποκλίσεις από τους οικονομικούς του στόχους, λένε τεχνοκράτες της τρόικας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα.
Οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι όροι όπως «όχι απολύσεις στο Δημόσιο» και «όχι άλλες μειώσεις μισθών» δεν είναι συμβατοί με τις συμφωνίες που έχουν αποτυπωθεί στο Μνημόνιο για μείωση του προσωπικού του Δημοσίου κατά 150.000 την περίοδο έως το 2015 και για μείωση των ειδικών μισθολογίων κατά 12%.
Όπως σημείωναν, αν η κυβέρνηση διαθέτει ένα «μυστικό σχέδιο» ισοδύναμων μέτρων για να αναπληρώσει τις απώλειες, τότε αυτό μπορεί να συζητηθεί, ωστόσο δεν πιστεύουν ότι θα βρεθούν εύκολα ισοδύναμα μέτρα αυτού του μεγέθους.
Αντίθετη είναι η πλευρά του ΔΝΤ στο κομμάτι της συμφωνίας που προβλέπει την εκ νέου ενίσχυση των συλλογικών συμβάσεων και των κατώτερων μισθών.
Οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ τονίζουν ότι αυτές οι αλλαγές είναι απαραίτητες για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και προσθέτουν ότι αν η κυβέρνηση λάβει μέτρα για τη μείωση των τιμών στην αγορά τότε θα αποκατασταθεί η αγοραστική δύναμη των μισθών.
Διαλλακτικότερη στάση υπάρχει μόνο στο θέμα της χρονικής παράτασης του Μνημονίου, αν και επισημαίνονται οι δυσκολίες σε ό,τι αφορά την έγκριση μίας αυξημένης χρηματοδότησης προς την Ελλάδα από τα εθνικά κοινοβούλια της Ευρωζώνης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york