Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Προεκλογικές κόντρες και εκτός συνόρων (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνάντησε τον νέο Πρόεδρο της Γαλλίας ο οποίος αρνήθηκε να δει τον Α. Τσίπρα. Οι δύο σοσιαλιστές συναντήθηκαν μάλιστα 24 ώρες μετά τους χαρακτηρισμούς του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ περί... «Ολαντρέου»


Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΛΑΝΤ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ



Κόντρα Σαμαρά - Τσίπρα


Η επίθεση του Α. Τσίπρα εναντίον του Φρανσουά Ολάντ και μάλιστα μέσα στην Γαλλία σχολιάστηκε αρνητικά από τον Πρόεδρο της ΝΔ. «Η χθεσινή του επίθεση εναντίον του νέου Γάλλου Προέδρου και μάλιστα μέσα στο Παρίσι, δείχνει ότι είναι αφελής και επικίνδυνος. Διότι μόνο ένας αφελής και επικίνδυνος θα έκανε επίθεση σε έναν πολιτικό, του οποίου οι θέσεις είναι τόσο ξεκάθαρες υπέρ της πατρίδας μας» τόνισε ο κ. Σαμαράς και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως με τη στάση του ζημιώνει διεθνώς τη χώρα.



«Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι ο ελληνικός λαός από δω και μπρος θα εκπροσωπείται με αξιοπρέπεια στην Ευρώπη», τονίζεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, και προσθέτει ότι «το πολιτικό και εκδοτικό κατεστημένο της χώρας έχει συνηθίσει σε ηγέτες επαίτες και ικέτες απέναντι στους Ευρωπαίους, να στέκονται προσοχή, όπως ο κ. Γ. Α. Παπανδρέου μπροστά στην κ. Μέρκελ και τον κ. Σαρκοζί στις Κάννες».

ΣΥΡΙΖΑ: Διαστρεύλωσαν τις θέσεις μας για το δημοψήφισμα»

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τα ΜΜΕ ότι διαστρέβλωσαν τα όσα είπε ο Ν. Βούτσης στην ΝΕΤ περί δημοψηφίσματος στην περίπτωση που δεν πετύχουν οι διαπραγματεύσεις.

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος, αναφέρεται ότι «η συστηματικά επιχειρούμενη διαστρέβλωση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως μόνο σκοπό τη διάσωση των δυνάμεων του μνημονίου και της πολιτικής που αποδομεί την Ευρωπαϊκή Ένωση και διαλύει τις ευρωπαϊκές κοινωνίες».

Η ανακοίνωση σημειώνει ότι το δημοψήφισμα που έχει προτείνει εδώ και μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ αφορά το Σύμφωνο Δημοσιονομικής Σταθερότητας, δημοψήφισμα που θα κάνει το προσεχές διάστημα και η Ιρλανδία.

«Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά» τονίζει η ανακοίνωση, «ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τίθεται θέμα εξόδου από το ευρώ. Αυτοί που οδηγούν τη χώρα έξω από το ευρώ και διαλύουν την ευρωζώνη είναι οι ίδιοι που εμμένουν στις μνημονιακές πολιτικές».



Στην Γερμανία ο Τσίπρας

«Εκλογή της Αριστεράς τον Ιούνιο δεν σημαίνει έξοδο από το ευρώ, αντιθέτως, θα δώσει την ευκαιρία να σώσουμε το ευρώ», διαβεβαίωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα στο Βερολίνο, από κοινού με τον πρόεδρο της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) Κλάους Ερνστ και τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας Γκρέγκορ Γκίζι.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι το ευρώ κινδυνεύει από την συνέχιση της εφαρμογής του μνημονίου, ενός προγράμματος το οποίο, όπως είπε, λειτουργεί καταστροφικά.

«Η δική μας πρόταση, είναι πρόταση σωτηρίας. Η πιθανή εκλογή μας δίνει προοπτική σταθερότητας και όχι μεγαλύτερης αστάθειας από αυτήν που ήδη υπάρχει», δήλωσε και επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι δύναμη που επιθυμεί την καταστροφή της Ευρώπης, αντιθέτως, είναι βαθιά φιλοευρωπαϊκή δύναμη, ίσως η μόνη σήμερα που συνειδητοποιεί ότι το μέλλον της Ευρώπης περνάει μέσα από διαφορετική στρατηγική.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, εάν κερδίσει τις εκλογές, θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του και θα αλλάξει τους νόμους που δεν μπορούν να εφαρμοστούν με άλλους, διεκδικώντας "να συζητήσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο για ευρωπαϊκές λύσεις στο πρόβλημα του χρέους και για αλλαγή στρατηγικής. «Θα πάμε με θέσεις και προτάσεις, θα ακούσουμε», υπογράμμισε και απέκλεισε το ενδεχόμενο μονομερών ενεργειών.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york