Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Τραγελαφικές καταστάσεις στη Δημοτική Κοινότητα Ροδόπολης

Τραγελαφικές καταστάσεις στη Δημοτική Κοινότητα Ροδόπολης

Στην καθιερωμένη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ροδόπολης (Μάρτιος 2012) συζητήθηκε ανεπίσημα η εκδίκαση, από το Συμβούλιο της Επικρατείας, υπόθεσης που αφορά έμμεσα το Σχέδιο Πόλης της Ροδόπολης.

Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Κλεφτάκης πρότεινε να γίνει συνάντηση με το δικηγόρο κ. Παπαδημητρίου, που εκπροσωπεί τη Δημοτική Κοινότητα στη συγκεκριμένη υπόθεση. Η συνάντηση στην οποία θα παρευρίσκονταν όλα τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου κανονίστηκε για την Πέμπτη 29/03/2012.

Όμως, την Πέμπτη το πρωί η κα Δήμητρα ΠΟΛΥΖΟΥ, Τοπική Σύμβουλος της Συμμαχίας για τον Πολίτη στη Ροδόπολη, ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας ότι, ΚΑΠΟΙΟΣ από τη δημοτική αρχή τον συμβούλευσε, η προγραμματισμένη συνάντηση να γίνει ΧΩΡΙΣ τη δική της παρουσία αλλά και των εκπροσώπων της μείζονος  μειοψηφίας. Επίσημη αιτιολογία, ότι αυτοί είναι σύμβουλοι της μειοψηφίας και η ενημέρωση αφορά ΜΟΝΟ την πλειοψηφία!

Από που προκύπτει ότι, ένα τόσο σημαντικό για τη Ροδόπολη θέμα αφορά ΜΟΝΟ την παράταξη του κ. Καλαφατέλη και όχι το θεσμικό όργανο, που είναι το Τοπικό Συμβούλιο; Φαίνεται ότι, κάποιοι κύκλοι στη δημοτική αρχή Διονύσου έχουν μπλέξει τις έννοιες θεσμικά όργανα του Δήμου και δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας, μεθοδεύοντας παρόμοιες αντιδημοκρατικές πρακτικές.

Όπως ήταν φυσικό, υπήρξε σθεναρή αντίδραση από τους αιρετούς εκπροσώπους των παρατάξεων της μειοψηφίας (Συμμαχία για τον Πολίτη και Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση). Μετά από αλλεπάλληλα διαβήματα, ο κ. Καλαφατέλης και οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Παππάς και Πέππας, που δήλωναν άγνοια για το περιστατικό και την απόφαση του κ. Κλεφτάκη, τελικά υποχώρησαν και η συνάντηση έγινε κανονικά με τη συμμετοχή της μειοψηφίας.

Τα ερωτήματα, ωστόσο, που προκύπτουν είναι σοβαρά:

  • Ποιος από τη δημοτική αρχή συμβούλευσε τον κ. Κλεφτάκη να αποκλείσει τους εκπροσώπους της μειοψηφίας;
  • Ποιος από τη δημοτική αρχή εμφορείται από αντιδημοκρατικές αντιλήψεις, ώστε να απαξιώνει με τέτοιο τρόπο τους συμβούλους της μειοψηφίας;
  • Μήπως κάποιοι, ζαλισμένοι από τις εξελίξεις στο εσωτερικό της πλειοψηφίας, συγχέουν τις εποχές και θέλουν να μας γυρίσουν πίσω στο μακρινό παρελθόν;
  • Αυτός είναι ο τρόπος, που έχει επιλέξει η δημοτική αρχή για να διαχειρίζεται τις δημοτικές υποθέσεις, λειτουργώντας εν κρυπτώ και υιοθετώντας πρακτικές αποκλεισμών;

 

03.04.2012 Το Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york