Τρίτη 3 Απριλίου 2012

ΔΙΚΤΥΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΑΜΙΑΝΤΟΥΧΑ ΥΛΙΚΑ

ΑΜΙΑΝΤΟΥΧΑ ΥΛΙΚΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Προ ημερών (20/3/2012) το Δίκτυο Σαρωνικού απέστειλε επιστολή στο Δήμαρχο Σαρωνικού και στο Δημοτικό Συμβούλιο, με την οποία γνωστοποιούσε την ύπαρξη σπασμένων και καμένων αμιαντούχων υλικών (φύλλα ΕΛΛΕΝΙΤ), σε ρέμα στο Λαγονήσι και ζητούσε την ασφαλή  απομάκρυνσή τους, για την προστασία της υγείας των κατοίκων, πάντα σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ελληνική νομοθεσία.

034

Η επιστολή αυτή κοινοποιήθηκε και στην κυρία Κισκήρα, Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, η οποία αντέδρασε άμεσα κι έτσι  το πρωί της 28/3/2012, επισκέφθηκε το χώρο για αυτοψία η αρμόδια επιθεωρήτρια δημόσιας υγείας της Περιφέρειας Αττικής, που κάλεσε και τον πρόεδρο του Δικτύου Σαρωνικού, για να την διευκολύνει στον εντοπισμό του χώρου.

Με έκπληξη διαπιστώθηκε ότι τα επικίνδυνα υλικά είχαν απομακρυνθεί με φορτωτή (γνωστό ως «μπουλντόζα»), σαν να ήταν κοινά μπάζα, ενώ είχαν απομείνει κάποια υπολείμματα στο σημείο, αλλά και στη διαδρομή που ακολούθησε ο φορτωτής φεύγοντας, καθώς αυτά έπεφταν από την «κουτάλα» !

035

Πραγματικά, πρόκειται για μια απαράδεκτη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ποιος μπορεί να έδωσε την εντολή για την απομάκρυνση των αμιαντούχων υλικών, σαν να ήταν απλά μπάζα; Και πού τα εναπόθεσαν;

Ο εντολέας, δεν υπολόγισε τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία του χειριστή του μηχανήματος, των εργατών που προφανώς βοήθησαν στη φόρτωση, αλλά και των περιοίκων;

Ανευθυνότητα, αδιαφορία ή άγνοια;

Το θέμα θα το παρακολουθήσουμε και θα το διερευνήσουμε, ώστε να αποδοθούν τυχόν ευθύνες, σε όσους δεν έδρασαν σύμφωνα με τη νομοθεσία και εξέθεσαν σε κίνδυνο την υγεία συμπολιτών μας.

Στο μεταξύ, το πρωί της 28/3/2012, καταθέσαμε και δεύτερη επιστολή στο Δήμο Σαρωνικού, με πρότασή μας για τη συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος των πεταμένων αμιαντούχων υλικών σε όλο το Δήμο, με τη συμμετοχή εθελοντών μας, οι οποίοι θα καταγράψουν τα συγκεκριμένα υλικά σε ολόκληρο το δήμο, για την εν συνεχεία νόμιμη συγκέντρωση και απομάκρυνσή τους.

Θα σας κρατάμε ενήμερους για το θέμα και θα σας γνωστοποιήσουμε το σχετικό πόρισμα από την αυτοψία της επιθεωρήτριας υγείας, ενώ σύντομα θα εκδώσουμε και θα διανείμουμε ενημερωτικό έντυπο με τις επιπτώσεις του αμιάντου στην υγεία, αλλά και οδηγίες για την ασφαλή διαχείρισή του.

Δυστυχώς, το θέμα δεν συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 28/3/2012. Όλες οι επιστολές μας έχουν κοινοποιηθεί και στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

ΔΙΚΤΥΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Blog: saronikosnet.wordpress.com,

Mail: saronikosnet-info@yahoo.gr

http://wp.me/pUIee-Gc

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york