Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ για τις δικαστικές εκκρεμότητες του Δημάρχου Διονύσου

033

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ
για τις δικαστικές εκκρεμότητες του Δημάρχου Διονύσου

Με έγγραφο της προς τον Δήμαρχο Διονύσου (αρ. πρωτ. 30316/27.09.2011), η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, ζήτησε να της δοθεί ο φάκελος των δικαστικών εκκρεμοτήτων της πρώην Κοινότητας Κρυονερίου.

Η υπόθεση αφορά την ασφαλτόστρωση χωματόδρομου 1900 μέτρων μήκους, 4 μέτρων πλάτους, 0,70 πάχους εντός δημόσιας δασικής έκτασης αλλά και την ανέγερση αυθαίρετου κτίσματος σε αναδασωτέα έκταση.

Το Δασαρχείο Πάρνηθας, με τα υπ΄ αριθμ. 902 - 908/19.3.2009 Πρτωτόκολλα επέβαλε πρόστιμα 12.000.000 € περίπου στην πρώην Κοινότητα Κρυονερίου και τον τότε Πρόεδρο της κ. Καλαφατέλη, τα οποία βαρύνουν πλέον το νέο Δήμο Διονύσου.

Προηγούμενα:

  • το Δασαρχείο Πάρνηθας είχε επιδώσει κλήση για κατεδάφιση αυθαιρέτου σε αναδασωτέα έκταση στη θέση «Μπάφι Κεραμίδι» (αριθμ. 3128/2001).
  • ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Αττικής είχε εκδώσει απόφαση περί κατεδαφίσεως του πιο πάνω κτίσματος.
  • Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών είχε εκδώσει απόφαση (2051/2003) με την οποία απέρριπτε την προσφυγή της Κοινότητας Κρυονερίου

Από την μελέτη του σχετικού φακέλου προκύπτουν τεράστια ερωτηματικά, όσον αφορά την ουσία της υπόθεσης:

  • Ποιος ευθύνεται για τις παραβάσεις αυτές, που καταλογίζει το αρμόδιο Δικαστήριο, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής και το Δασαρχείο Πάρνηθας;
  • Ποιος προχώρησε στην παράνομη ασφαλτόστρωση του χωματόδρομου και με τίνος απόφαση;
  • Ποιος βαρύνεται τελικά και καλείται να πληρώσει τα πρόστιμα αυτά; Η πρώην Κοινότητα Κρυονερίου ως Νομικό Πρόσωπο ή ο τότε Πρόεδρος της και νυν Δήμαρχος Διονύσου κ. Καλαφατέλης;

Επειδή, από τη σχετική συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Διονύσου (20.09.2011) και την μελέτη του σχετικού φακέλου, προέκυψαν διάφορα σοβαρά θέματα, επανερχόμαστε και ζητάμε:

    • να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση αυτή
    • να πληροφορηθούν οι πολίτες του νέου Δήμου Διονύσου ολόκληρη την αλήθεια για την δυσβάστακτη κληρονομιά, που τους επεφύλασσε ο κατά τα άλλα πετυχημένος Κοινοτάρχης Κρυονερίου.

14.03.2011 Το Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york