Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ: Η Δημοκρατία στο απόσπασμα

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΡΗΓΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ 



Με φόντο τα δημοτικά τέλη 2012 Η Δημοκρατία στο απόσπασμα

Κρίση κορυφής έκανε την εμφάνισή της στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παλλήνης, όταν ο Πρόεδρος, κ. Μπουντουβάς, εμφανίστηκε να παραιτείται από τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ένεκα διαφωνίας του όπως είπε με την απόφαση τηςράταξης για τις αυξήσεις στα δημοτικά τέλη. Από την άλλη ο Δήμαρχος είπε ότι εκείνος ζήτησε την παραίτηση του κ. Μπουντουβά από τη θέση του, επειδή εκείνος διαφώνησε με την απόφαση της παράταξης.
Καταλάβατε λοιπόν αναγνώστες μας. Πάνω από όλα η παραταξιακή πειθαρχία. Πρώτα από όλα κομματική δημοκρατία. Όποιος διαφωνεί να φεύγει.  Οι ηγέτες ζητούν ομοφωνία. Άκρα του τάφου σιωπή. Πειθήνια όργανα. Άβουλους υπηρέτες. Θαυμάστε τους. Θαυμάστε τον Δήμαρχο Παλλήνης, κ. Ζούτσο.

Αξιοπρόσεκτο πάντως αυτό που είπε, ο άνθρωπος. Επειδή είπε, εμείς στην παράταξη λειτουργούμε δημοκρατικά, του ζήτησε λέει να παραιτηθεί από πρόεδρος αφού διαφωνούσε με την απόφαση της παράταξης. Φανταστείτε λέει να μη λειτουργούσε και δημοκρατικά.
Μάλλον ο άνθρωπος έχει μπερδευτεί. Νομίζει ότι βρίσκεται στην πρώην Σοβιετική Ένωση του Στάλιν. Στο προπύργιο του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού.
Βρε ποιοι μας διοικούνε ;
Με τέτοιο επίπεδο και χαρακτήρα διοικούν οι άνθρωποι αυτοί κοινές υποθέσεις και διαχειρίζονται αυταρχικά και όπως τους κόψει το δημόσιο χρήμα.
Να γιατί έχουμε έλλειμμα δημοκρατίας Να γιατί πάσχει η λειτουργία των κομμάτων και των δημοτικών παρατάξεων Κανένας δεν αντέχει τον έλεγχο Κανένας δεν αντέχει τη διαφωνία

Και όλα αυτά γιατί; Μα γιατί άλλο, από το να μπορούν να διοικούν και να αυθαιρετούν ανενόχλητοι; Δεν είμαστε φίλοι του κ. Μπουντουβά. Δεν είμαστε εχθροί του Δημάρχου Παλλήνης, κ. Ζούτσου. Όμως αλίμονο αν σε περιόδους τέτοιας κρίσης δεν προβληματιζόμαστε από τέτοιες απαίσιες συμπεριφορές. Γιατί αυτές είναι οι συμπεριφορές που μας οδήγησαν στο πολιτικό και οικονομικό χάος ως χώρα και ως κοινωνία.
Αλίμονό μας όμως, γιατί οι κ. Ζούτσοι δεν πείστηκαν ακόμα και δεν κατάλαβαν ούτε τα αίτια, ούτε το μέγεθος της κρίσης που κουβαλάνε οι σάπιες νοοτροπίες τους. Φυλαχτείτε φίλοι και φίλες, οι άνθρωποι δεν είναι μόνο αμετανόητοι, είναι  και πολιτικά επικίνδυνοι. Αντισταθείτε. Καταργούν τη δημοκρατία. Θέτουν τη δημοκρατία στο απόσπασμα. Όσο για τα άλλα, δηλαδή ποιος είπε και πως το είπε, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι σκοτώνουν τη δημοκρατία στη γειτονιά μας, οι άθλιοι.
O κ. Τάσος Μπουντουβάς δήλωσε στο Δημ. Συμβούλιο ότι: «Προσπάθησα όλο αυτό το καιρό από τη θέση αυτή να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις  που έχει αυτή η θέση και όχι μόνο, προσπάθησα να ακολουθηθούν διαδικασίες δημοκρατικότατες....» Κάποιες στιγμές όμως έρχονται και δύσκολες αποφάσεις, υπάρχουν ζητήματα όπου οι μικρές διαφωνίες γίνονται πιο μεγάλες.

Πέρα τα συγκεκριμένα ζητήματα, η παράταξή μου πήρε άλλη απόφαση ενώ εγώ είχα μια άλλη πολιτική άποψη την οποία υπερασπίστηκα μέχρι το τέλος. Αφορούσε τα δημοτικά τέλη. Εφ’ όσον εγώ, επέμενα στη θέση μου παρ’ ότι πιέστηκα από το δήμαρχο να αλλάξω γνώμη, ο δήμαρχος μου ζήτησε την παραίτησή μου πράγμα που εγώ έκανα.


πηγή εφημερίδα
 031
της 22.12.2011

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york