Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Παρεμβάσεις ουσίας για τη μάχη της καθημερινότητας στο Δήμο Κρωπίας

Παρεμβάσεις ουσίας για τη μάχη της καθημερινότητας στο Δήμο Κρωπίας

Σε συνεχή δράση οι υπηρεσίες του Δήμου και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι

Σε μια περίοδο που οι πολίτες του Κορωπίου και όλης της χώρας δοκιμάζονται από τις συνέπειες της βαθιάς οικονομικής ύφεσης η δημοτική αρχή από τον πρώτο μήνα της εκλογής της , Ιανουάριο του 2011 έθεσε ως μια από τις βασικές της προτεραιότητες να παρέμβει σε δεκάδες θεμάτων καθημερινότητας που ταλαιπωρούν τους πολίτες.

Ιδιαίτερη θέση στα προβλήματα καθημερινότητας κατέχουν : η λεγόμενη μάχη της λακκούβας , η καθαριότητα, οι μόνιμες μικροπλημμύρες σε σημεία του δημοτικού και όχι μόνο οδικού δικτύου, ελλείψεις στη οδική σήμανση (καθρέπτες , «μάτια γάτας», παλλόμενα φανάρια κα.) αδιάβατοι αγροτικοί δρόμοι, τα χαλασμένα πεζοδρόμια, οι παράνομες πινακίδες ακόμα και δημοτικών υπηρεσιών (!) σε διαβάσεις πεζών και ΑΜΕΑ, τα κυκλοφοριακά προβλήματα που δημιουργούνται από κακές ρυθμίσεις και δημοτικές αποφάσεις προηγούμενων ετών ( θέση της λαϊκής αγοράς, λεωφορειακές συνδέσεις κέντρου και περιφέρειας κα.)

Ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης σε δήλωσή του συγχαίρει αιρετούς, πολίτες και υπαλλήλους για την συνεχή συνεισφορά τους σε μια πολιτική κατεύθυνση που θέτει ως προτεραιότητα την εξυπηρέτηση του πολίτη ιδιαίτερα σήμερα που πλήττεται πολλαπλώς από τις κρατικές πολιτικές των τελευταίων ετών και την οικονομική κρίση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η δήμαρχος Κρωπίας έχει εγκαινιάσει από το φθινόπωρο του 2011 μαζικές συσκέψεις με εργαζομένους του Δήμου Κρωπίας, σε κάθε Διεύθυνση, με σκοπό, τόσο την ενημέρωσή τους για τα μισθολογικά και εργασιακά τους ζητήματα μετά τις «μνημονιακές» κυβερνητικές αποφάσεις όσο και στη δημιουργία ενός πνεύματος συνεργασίας που θα βελτιώσει και την επαφή των υπηρεσιών με τους δημότες αλλά και την κοινωνική- εργασιακή εικόνα προς την τοπική κοινωνία που πλήττεται.

Στη μάχη της «καθημερινότητας» βασικό ρόλο έχουν σύμφωνα και με τις αρμοδιότητες που έχει δώσει ο Δήμαρχος Κρωπίας: Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θοδωρής Γρίβας και το προσωπικό της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών (όλων των κατηγοριών, διμηνίτες, αορίστου χρόνου και τακτικό) συνεπικουρούμενος από τους υπόλοιπους αντιδημάρχους, Περιβάλλοντος Εμμ. Γρινιεζάκη, Παιδείας και Πολιτισμού Ανδρέα Ντούνη, και τους Παναγιώτη Πολίτη, , Βασίλη Γούλα, Νικόλαο Γιαννάκο, Κωνσταντίνο Δήμου, Γιώργο Γκίκα δημοτικούς συμβούλους καθώς και από ιδιώτες εθελοντές από τους επαγγελματικούς χώρους των aυτοκινητιστών του Κορωπίου. Καθοριστική συνεισφορά έχει και η αντιδημαρχία Διοίκησης και το Γραφείο του Δημότη, που καταγράφει αιτήματα πολιτών.

Ενδεικτικές δράσεις :

  • Πρώτη παρέμβαση στη συμβολή Λ. Μαρκοπούλου-Παιανίας και εισόδου στο Κορωπί 9 (20 μέτρα μετά το φανάρι) που παρουσίαζε μεγάλα πλημμυρικά φαινόμενα και έθετε σε κίνδυνο ατυχήματος τους οδηγούς. Έγινε διάνοιξη, βελτίωση του παράδρομου και διοχέτευση προς τον παρακείμενο αποχετευτικό αγωγό μέχρι και την εκτέλεση του έργου της αποστράγγισης (αρχίζει εντός των επόμενων 20 ημερών) με τη επίβλεψη της τεχνικής υπηρεσίας από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Θοδωρή Γρίβα και τον δημοτικό σύμβουλο Παναγιώτη Πολίτη και την εθελοντική προσφορά από τους κατόχους φορτηγών κκ Γιάννη Τσεβά, Πέτρο Πέτρου και Βασίλη Χελιώτη.
  • Αντιμετώπιση των χρόνιων πλημμυρικών φαινομένων σε σημείο της οδό Τόχι με δημιουργία αποχετευτικού φρεατίου από την Τεχνική Υπηρεσία
  • Παρεμβάσεις για την ελεύθερη πρόσβαση ΑΜΕΑ και πεζών σε διαβάσεις πεζοδρομίων με αποξήλωση δημοτικών και ιδιωτικών πινακίδων που είχαν τοποθετηθεί σε περάσματα ΑΜΕΑ! Χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις, η αποξήλωση της ταμπέλας του πρώην Πληροφοριακού Κέντρου Δήμου Κρωπίας ( πλ. Ελευθερίας) απέναντι από το Δημαρχείο Κρωπίας και ιδιωτικής πινακίδας απέναντι από την κεντρική Πλατεία Κορωπίου.
  • Αντικαταστάσεις σπασμένων πλακιδίων πεζοδρομίου σε όλη την κεντρική λεωφόρο Β. Κωνσταντίνου και σε οδούς της πόλης από την Τεχνική Υπηρεσία με δημοτικούς υπαλλήλους
  • Η «μάχη της λακκούβας» : Κάλυψη λακκουβών στον Καρελλά, την πόλη του Κορωπίου και το Κίτσι. Αναμένονται ανάλογες παρεμβάσεις και στην Αγ. Μαρίνα. Έχει συγκροτηθεί ειδικό δημοτικό συνεργείο με εντολή Δημάρχου Δημήτρη Κιούση για την μόνιμη αντιμετώπιση του φαινομένου. Την επίβλεψη των εργασιών για τον Καρελλά και το Κέντρο Κορωπίου έχουν αναλάβει τα μέλη της δημοτικής αρχής Θοδωρής Γρίβας αντιδήμαρχος και ο Παναγιώτης Πολίτης, δημοτικός σύμβουλος ενώ το Κίτσι και Αγ. Μαρίνα –Αγ. Δημήτριος ο Εμμ.Γρινιεζάκης, αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος.
  • Ενίσχυση της οδικής σήμανσης και μέτρα ασφαλείας για οδηγούς και πεζούς ιδιαίτερα στα σχολεία, παιδικούς σταθμούς κα. ( μάτια γάτας, καθρέπτες, παλλόμενα φανάρια). Το έργο έγινε με υποδείξεις του αντιδημάρχου Παιδείας Ανδρέα Ντούνη.
  • Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης –αντιπλημμυρικό, στη οδό Σικίνου στην Αγ. Μαρίνα ( μελέτη, επίβλεψη Τεχνική Υπηρεσία)
  • Αποκατάσταση δημοτικού κτιρίου «Χαγιάτια» στη αρχική του κατάσταση στην Λουμπάρδα και το άνοιγμά του στο κοινό. Έργο υπό την επίβλεψη του Θοδωρή Γρίβα, αντιδημάρχου και του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Γκίκα.
  • Βελτίωση αγροτικών δρόμων ( κυρίως για δασοπροστασία) και καθαρισμοί σε όλη την περιφέρεια εντός και εκτός σχεδίου πόλεως. Για τις εργασίες αυτές χρησιμοποιήθηκαν μηχανήματα του Δήμου ενώ την επίβλεψη είχαν οι Αντιδήμαρχοι Τ.Υ Θοδωρής Γρίβας , Περιβάλλοντος Εμμ.Γρινιεζάκης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Βασίλης Γούλας και Παναγιώτης Πολίτης.
  • Εργασίες διαμόρφωσης στο 1ο Νεκροταφείο με ασφαλτόστρωση. Η άσφαλτος ήταν δωρεά της εταιρείας Ελληνική Τεχνική Νικολακάκη Ανδρέα. Οι εργασίες είχαν την επίβλεψη του αντιδημάρχου ΤΥ Θοδωρή Γρίβα και του δημοτικού συμβούλου Παναγιώτη Πολίτη
  • Δημοτικός Φωτισμός : Για το σημαντικό αυτό τομέα δημοτικής μέριμνας την επίβλεψη -εποπτεία έχει ο δημοτικός σύμβουλος Νικόλαος Γιαννάκος.
  • Καθαρισμοί και βελτιώσεις στις ακτές την καλοκαιρινή περίοδο είχαν υπό την εποπτεία-επίβλεψη οι Κωνσταντίνος Δήμου και ο Γιώργος Γκίκας, δημοτικοί σύμβουλοι.


130 123 124 125 126 127 128 129

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york