Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΙΔΙΩΤΩΝ ΣΤΗ ΣΙΤΙΣΗ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ

075

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΙΔΙΩΤΩΝ ΣΤΗ ΣΙΤΙΣΗ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Σε συνέχεια της απόφασης για το διπλασιασμό των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς που πάρθηκε το καλοκαίρι, η δημοτική αρχή με τη σύμφωνη γνώμη της δήθεν ανεξάρτητης αντιπολίτευσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Ν.Δ., προχωρά σήμερα στη πρόσληψη υπηρεσίας τροφοδοσίας (Catering) στους παιδικούς σταθμούς.

Μέχρι πρότινος οι υπηρεσίες σίτισης και φιλοξενίας των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς καθώς οι αμοιβές του προσωπικού για τις παρεχόμενες υπηρεσίες καλύπτονταν από κονδύλι που απέδιδε η κεντρική διοίκηση στους δήμους. Κονδύλι το οποίο προερχόταν από άμεσους και έμμεσους φόρους που όλοι οι εργαζόμενοι έχουμε πληρώσει. Σήμερα στη λογική της εμπορευματοποίησης των κοινωνικών υπηρεσιών, και εν προκειμένω της λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών, μας καλούνε να ξαναβάλουμε το χέρι στη τσέπη για να πληρώσουμε τη σίτιση των παιδιών μας.

Επιπλέον το γεγονός ότι μέχρι σήμερα οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί στελεχωνόντουσαν με μαγείρισσες οι οποίες καθημερινά μαγείρευαν το φαί των παιδιών μας, ήτανε ακριβώς για να εξασφαλίζεται η υγεία και η ασφάλεια των νηπίων. Ο κάθε λογής ιδιώτης που θα εμπλέκεται στη σίτιση των νηπίων θα έχει σκοπό το κέρδος και όχι την εξασφάλιση της υγείας τους. Τον κάθε ιδιώτη τον νοιάζει πως θα αυγατίσει κέρδη και όχι πως θα προστατεύσει υγειονομικά τα βρέφη. Έχει μεγάλη ευθύνη για την εξέλιξη αυτή η δημοτική αρχή. Δεν επιτρέπεται σε κανένα να παίζει με την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών μας.

Καλούμε τους γονείς να ξεσηκωθούν και να απαιτήσουν δωρεάν παιδικούς σταθμούς, άρτια εξοπλισμένους με μόνιμο και ειδικευμένο προσωπικό που θα εγγυάται την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών. Σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες οι κοινωνικές υπηρεσίες να παρέχονται δωρεάν στο λαό και όχι να παραχωρούνται στους ιδιώτες και σε τοπικό επίπεδο με άλλοθι και όχημα τον Καλλικράτη.

Το γραφείο τύπου

http://lsoropou.wordpress.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york