Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Η ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ ΤΙΜΗΣΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ

ΠΛΗΘΟΣ  ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΚΑΙ  ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΥ  ΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΛΑΙΑΣ  ΦΩΚΑΙΑΣ

Την πολιτεία εκπροσώπησε  ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας  Αττικής 
κ. Ηλίας Λιακόπουλος 

Μανώλης Τσαλικίδης: «Οι αλλαγές που έρχονται είναι μεγάλες. Θέλουμε όμως να αντικρίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία και να πιστεύουμε ότι κάθε αλλαγή που έρχεται θα είναι για το καλό της πόλης και των συμπολιτών μας. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να διατηρήσουμε την Παλαιά Φώκαια στη  θέση που τη αξίζει»

Εκατοντάδες πολιτών και επισκεπτών της Παλαιάς  Φώκαιας τίμησαν και φέτος  με την παρουσία τους την πολιούχο της πόλης, Αγία Ειρήνη. Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης με τον πανηγυρικό εσπερινό στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κκ Νικόλαος. Την ακολουθία του εσπερινού ακολούθησε λιτάνευση της ιερής εικόνας της Αγίας Ειρήνης στους δρόμους της Παλαιάς Φώκαιας συνοδεία των ήχων της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαυρεωτικής αλλά και παιδιών από  χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Αγία Ειρήνη που είχαν ντυθεί με παραδοσιακές ενδυμασίες. Μετά την ολοκλήρωση της λιτάνευσης ο κόσμος συγκεντρώθηκε στο λιμάνι της Παλαιάς Φώκαιας όπου ακολούθησε γιορτή με φαγητό, κρασί και χορό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Η ορχήστρα του Θοδωρή Μέρμηγκα πλαισίωσε τη βραδιά με μοναδικό τρόπο και τα χορευτικά συγκροτήματα του Εξωραϊστικού και Μορφωτικού Συλλόγου «Αγία Ειρήνη» και του Λυκείου Ελληνίδων Παλαιάς Φώκαιας έδωσαν το έναυσμα για χορό σε όλους τους παρευρισκόμενους. Για μια ακόμα χρονιά το οινοποιείο ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ υποστήριξε ως χορηγός το πανηγύρι της Αγίας Ειρήνης προσφέροντας το κρασί.
Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας  κ. Μ. Τσαλικίδης στο καλωσόρισμα τους προς τους παρευρισκόμενους είπε μεταξύ άλλων:
«Έχουν  περάσει 87 χρόνια από των ερχομό των Φωκιανών στη γη της Αττικής και 63 χρόνια από την ίδρυση της Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας. Φέτος η συγκίνησή μας είναι μεγάλη μιας και το 2010 είναι η τελευταία χρονιά που γιορτάζουμε την Αγία Ειρήνη ως ανεξάρτητη Κοινότητα. Στο χώρο που σήμερα διασκεδάζουμε, οι πρόσφυγες είχαν στήσει τις σκηνές τους και μαζί με τους γηγενείς ξεκίνησαν τον αγώνα για τη δημιουργία της πόλης για την οποία σήμερα είμαστε υπερήφανοι. Η Αγία Ειρήνη ακολουθεί την πορεία των Φωκιανών από τα χρόνια της Μικράς Ασίας μέχρι και σήμερα και η τιμή στη μνήμη της είναι για όλους μας ιερή υποχρέωση. Οι αλλαγές που έρχονται είναι μεγάλες. Θέλουμε όμως να αντικρίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία και να πιστεύουμε ότι κάθε αλλαγή που έρχεται θα είναι για το καλό της πόλης και των συμπολιτών μας. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να διατηρήσουμε την Παλαιά Φώκαια στη θέση που τη αξίζει».
Τις εορταστικές  εκδηλώσεις της Κοινότητας Παλαιάς  Φώκαιας τίμησαν με την παρουσία τους:
Ο Γενικός  Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής  κ. Λιακόπουλος εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση.
Οι Βουλευτές  Αττικής κκ Ασπραδάκης, Οικονόμου Μπούρας και Καντερές.
Ο Νομάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Κουρής
Ο Αντιπρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου Αν. Αττικής  κ. Γάκης και ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Ράπτης
Οι Δήμαρχοι: Λαυρεωτικής κ. Λουκάς, Καλυβίων κ. Φιλίππου, Αναβύσσου κ. Γκέραλης και ο Κοινοτάρχης Σαρωνίδας κ. Πέγκας.
Ο Αντιπρόεδρος Κοινότητας Π. Φώκαιας κ. Τσούνης και οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι κκ  
Φιλίππου, Μπουκουβάλας, Μακροδημήτρης, Λάμπρου και Σαρρής. 
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αναβύσσου  κ. Κωνσταντέλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχαηλίδης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τζιβίλογλου.
Ο Διοικητής  Λιμενικού Σταθμού Π. Φώκαιας  κ. Λούμης,  ο Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Αναβύσσου κ. Κουκουράκης, ο Διοικητής Π.Υ. Λαυρίου κ. Χιώνης, ο Δ/ντης Ασφάλειας Λαυρίου κ. Τσιγαρίδας,   ο τ. Διοικητής Ασφάλειας Λαυρίου κ. Μαλιωτάκης
Ο  τ. Κοινοτάρχης Π. Φώκαιας κ. Μάγειρας,  ο τ. Κοινοτάρχης Αναβύσσου κ. Χατζηρουσσέας, ο έφορος Κορωπίου κ. Θήβαιος. ο Προϊστάμενος της ΤΥΔΚ Αν. Αττικής κ. Μπατζίκος, και ο υποψήφιος Δήμαρχος Καλυβίων κ. Βολάκος.
Ο πρόεδρος Συλλόγου «Μαύρο Λιθάρι» & Ομοσπονδίας Εξωρ. Συλλόγων και Φορέων Αναβύσσου, Π. Φώκαιας, Σαρωνίδας κ.Κούτσιος, ο πρόεδρος Ένωσης Κρητών Π. Φώκαιας, Αναβύσσου, Σαρωνίδας, Λαγονησίου κ. Λιονής, ο πρόεδρος του Συλλόγου «Αγία Ειρήνη» κ. Παπαγεωργίου, η πρόεδρος του Συλλόγου «Άγιος Γεώργιος» & του Περιφερειακού Παραρτήματος Λυκείου Ελληνίδων κα Μπουκογιάννη, ο πρόεδρος της ΑΕΣΑΦ ΚΟΥΡΟΣ κ. Σπυρίδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Π. Φώκαιας κ. Γούλας και η πρόεδρος Ένωσης Θηραίων Λαυρεωτικής και Μεσογαίας κα Ξαγοράρη.     

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york