Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση του Δημάρχου Ωρωπού για τον ειδικό φόρο ακινήτων

Στην περίοδο της μεγάλης οικονομικής κρίσης που διανύουμε, στους ήδη πολλούς φόρους που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες προστέθηκε το ειδικό τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η. Το μέτρο αυτό έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα αφού πολλοί συμπολίτες μας αδυνατούν να πληρώσουν το τέλος.

Ωστόσο, όπως τονίζεται στο ψήφισμα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, είναι αναγκαία η διάκριση ανάμεσα σε αυτούς τους συμπολίτες μας και σε εκείνους που επιλέγουν να μην το πληρώσουν χωρίς να συντρέχουν λόγοι αντικειμενικής αδυναμίας.

Ο Δήμος Ωρωπού διαφωνεί με την λογική επιβολής τέτοιων μέτρων μέσα από τους λογαριασμούς των Δ.Ε.Κ.Ο. διότι το νερό και το ρεύμα είναι βασικά αγαθά και η παροχή τους δεν πρέπει να χρησιμοποιείται εκβιαστικά για την είσπραξη χρήματος. Όμως, οι προτάσεις που έχουν ήδη ειπωθεί ανά την επικράτεια για να αποφύγουν οι δημότες τον φόρο σε καμία περίπτωση δεν εγγυώνται την πραγματική προστασία των πολιτών κι ακόμη απευθύνονται περισσότερο στο συναίσθημα παρά στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Άλλωστε, η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ελάχιστο περιθώριο δράσης για το συγκεκριμένο ζήτημα και η βοήθεια που προτείνεται μέσα από νομικές φόρμουλες είναι ανέξοδη, επισφαλής για τον πολίτη και ίσως κρύβει πολιτική σκοπιμότητα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού, με ιδιαίτερη ευαισθησία, σεβασμό και ειλικρινή πρόθεση να προσφέρει πραγματική βοήθεια στους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα, προτείνει την άμεση οικονομική ενίσχυση σε χρήμα από τον Δήμο Ωρωπού σε εκείνους που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος, δηλαδή τους άπορους και τους πολύ χαμηλόμισθους, ώστε να ενισχυθούν στην πράξη και αποτελεσματικά.

Επιπλέον, στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την πρωτοβουλία της Π.Ε.Δ.Α. για συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών και τη Διοίκηση της Δ.Ε.Η. με αίτημα να μην διακοπεί η ηλεκτροδότηση στους δημότες που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες και δεν κατέβαλαν το τέλος ακινήτων, που είναι ο μοναδικός τρόπος για νόμιμη, αμετάκλητη και οριστική επίλυση του ζητήματος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york