Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Προς τους συμπολίτες ιδιοκτήτες ακινήτων Δήμου Κορωπίου για την αντιπυρική περίοδο

Αγαπητέ συνδημότη,

Η αντιπυρική περίοδος (1η Μαΐου – 31η Οκτωβρίου) έχει αρχίσει. Καθήκον και ευκαιρία όλων μας είναι να επιδείξουμε υψηλό αίσθημα ευθύνης στην προστασία του Περιβάλλοντος στην διαφύλαξη της περιοχής μας στην ελαχιστοποίηση των κινδύνων που διατρέχει η περιουσία κάθε συμπολίτη απ’ την πρόκληση μιας πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τον Ν.661/77 και την Πυροσβεστική Διάταξη Π.Δ. 4 ΦΕΚ 724/Β/22-12-87 άρθρο 1 « οι ιδιοκτήτες ή οι εκμεταλλευτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται μέσα σε κατοικημένες περιοχές ή κοντά σ’ αυτές και μέχρι απόστασης 100μ. υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξηρά χόρτα και στην απομάκρυνση άλλων εύφλεκτων υλικών που βρίσκονται μέσα σ’ αυτά , προς αποτροπή του κινδύνου….», άρθρο 2 « οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα…..».

Επίσης, σύμφωνα με τον κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου μας άρθρο 21: καθαριότητα οικοπέδων « οι ιδιοκτήτες ή οι νομείς οικοπέδων οφείλουν να τα διατηρούν πάντοτε ελεύθερα από απορρίμματα…….να τα περιφράσσουν σύμφωνα με τις διατάξεις του ΓΟΚ και να προβαίνουν συχνά σε περιοδική καθαριότητα, αποψίλωση κ.λ.π. .Αν οι υπεύθυνοι εξακολουθούν να αδιαφορούν ο Δήμος έχει το δικαίωμα - ως ο νόμος ορίζει - να παρέμβει καθαρίζοντας, περιφράσσοντας το οικόπεδο και καταλογίζοντας τα σχετικά έξοδα και επιβάλλοντας πρόστιμο…..»

Αγαπητέ συνδημότη, ευελπιστούμε ότι δεν θα χρειαστεί ο Δήμος να παρέμβει και να ασκήσει τα υπό των ανωτέρω διατάξεων προβλεπόμενα, ότι όλοι στεκόμαστε στο ύψος της υπεύθυνης κοινωνικής συμπεριφοράς με περιβαλλοντική συνείδηση και ευαισθησία. Γι’ αυτό σας καλούμε όπως προβείτε άμεσα στις απαιτούμενες εργασίες αποψίλωσης και καθαρισμού του ακινήτου σας.

Καλό καλοκαίρι !


Ο Δ/ντης Περιβάλλοντος

Ο Δήμαρχος

Κοσμάς Χατζούλης Θεόδωρος Β. Αθανασόπουλος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york