Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Αποθεώθηκε ο Μπομπ Ντίλαν στη Μαλακάσα

Αποθεώθηκε ο Μπομπ Ντίλαν στη ΜαλακάσαΤα ’δωσε όλα ο Μπομπ Ντίλαν στη Μαλακάσα, χωρίς όμως πολλές οικειότητες. Ούτε... καλησπέρα ούτε καληνύχτα στο κοινό (δεν το συνηθίζει εξάλλου, μπαίνει κατευθείαν στο «θέμα»)! Μια νύχτα γεμάτη αθάνατο rock με folk πινελιές από τον «ποιητή του rock», όπως χαρακτηρίζεται ο Ντίλαν, απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν το σαββατόβραδο στη συναυλία του στο Terra Vibe, δεκαέξι χρόνια μετά το μεγάλο, sold out live που είχε δώσει στον Λυκαβηττό.

Ο ίδιος επέλεξε η συναυλία να γίνει κεκλεισμένων των θυρών -απαγορεύονταν κάμερες και φωτογράφοι- αλλά ενθουσίασε τον κόσμο. Παρά τα 69 του χρόνια, έπαιξε με εφηβικό πάθος για δύο ώρες τα αθάνατα κομμάτια του που τον έχουν αναγάγει σε είδωλο («Just Like A Woman», «Honest with me», «Like a rolling stone», «Thunder on the mountain», «Ballad of a thin man κ.ά.) θυμίζοντας στους παλιότερους και μαθαίνοντας στους νεότερους τι σημαίνει καλό rock.

Φορώντας στρογγυλό καπέλο και ριγέ παντελόνι, άλλαζε όργανα δίνοντας το 100% του και παρασύροντας τον κόσμο στους ξέφρενους ρυθμούς του. On stage ανέβηκε στις 9.30 με το «Rainy day women», μαζί με την μπάντα που αποτελούνταν από δύο κιθάρες, ένα μπάσο, αρμόνιο και ντραμς, και «τζάμαρε» κι ο ίδιος με την κιθάρα του! Επαιξε όμως και αρμόνιο, αλλά και την αγαπημένη του φυσαρμόνικα.

«Lay, Lady, lay», «I’ll be your baby tonight», «Just like a woman» αποθεώθηκαν. Η μπάντα αυτοσχεδίαζε συνεχώς. Πολλά μάλιστα κομμάτια του ήταν ολίγον διασκευασμένα, ο κόσμος όμως που είχε κατακλύσει το Terra Vibe δεν παραπονέθηκε - τουναντίον. Οι μπαλάντες «Ballad of Hollis Brown» και «Workingman’s blues» μάγεψαν. Στο «Highway 61 revisited» δεν έπαιξε με τρελή ένταση, ενώ στο encore ξεκίνησε με «Like a rolling stone» και έκλεισε με το «All along the watchtower», που μπορεί οι μουσικόφιλοι να το έχουν συνηθίσει από τον Hendrix ή (σε remix) από τουs U2, αλλά ζητωκραύγασαν τον Μπομπ Ντίλαν!

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york