Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Μουσική, χορός και κέφι στις γιορτές του Αγίου Αθανασίου στην Παιανία

Με τη συναυλία του Κώστα Μακεδόνα στην κεντρική πλατεία της πόλης έπεσε η αυλαία των εκδηλώσεων για τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Αθανασίου στην Παιανία, οι οποίες και φέτος στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία. Παρά την οικονομική κρίση, χάρη στη συμμετοχή των πολιτιστικών φορέων του τόπου που συνεργάστηκαν άψογα με τον Δήμο Παιανίας, και φέτος παρουσιάστηκε ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα.

Τους εορτασμούς άνοιξαν ανήμερα της Πρωτομαγιάς οι χορευτικές παραστάσεις στο χώρο του γηπέδου Αργιθέας. Ακολούθησαν την ίδια ημέρα στην πλατεία Ζωοδόχου Πηγής, το αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Κώστα Αντωνίου, ενώ την ίδια βραδιά χορευτική παράσταση έδωσε ο σύλλογος Ποντίων Ανατολικής Αττικής «Παναγία Σουμελά». Το πρόγραμμα συνεχίστηκε στην πλατεία Δημοσθένους με την Ορχήστρα Παραδοσιακών Οργάνων του Δήμου, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Χρήστου Πανάγου, τις χορευτικές ομάδες των συλλόγων Προσήλιου, Αγίας Μαρίνας, Αγίου Ανδρέα και του Ομίλου Τέχνης και Πολιτισμού Αττικής, και τη Νάντια Καραγιάννη να συνοδεύει με τη φωνή της στα τραγούδια από την ελληνική παράδοση, τα λαικά και τα ρεμπέτικα που κράτησαν το κέφι και την παρουσία του κόσμου μέχρι πολύ αργά.

Ανήμερα της εορτής του πολιούχου Αγίου Αθανασίου, η Δημοτική Χορωδία Ελληνικής

Παραδοσιακής Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του χοράρχη Κωνσταντίνου Μάρκου, ερμήνευσε στον ιερό ναό της Ζωοδόχου Πηγής ανθολογία επίκαιρων εκκλησιαστικών ύμνων. Αμέσως μετά, το Λύκειο των Ελληνίδων Παιανίας έδωσε μια μοναδική παράσταση στον προαύλιο χώρο της Ζωοδόχου Πηγής με τίτλο: «Μες του Μαγιού τις μυρωδιές», μια χορευτική πανδαισία εθίμων από την Καππαδοκία, το Μεσολόγγι την Κρήτη και τα Μεσόγεια, με τη συμμετοχή όλων των χορευτικών τους ομάδων. Οι χορευτές καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο που είχε κατακλείσει τον χώρο της πλατείας. Τον κύκλο των εκδηλώσεων έκλεισε η συναυλία του Κώστα Μακεδόνα σε μια κατάμεστη από κόσμο σχεδόν καλοκαιρινή βραδιά.

Με την ολοκλήρωση των εορτασμών για τον Άγιο Αθανάσιο, ο δήμαρχος Παιανίας, Δημήτρης Δάβαρης, ευχαρίστησε τον κόσμο για τη μεγάλη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις, την αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Κωνσταντίνα Σταύρου, η οποία είχε και την ευθύνη, για την άρτια διοργάνωση και την παρουσίαση των διήμερων εκδηλώσεων, αλλά και το προσωπικό του δήμου για τη συμβολή του στην εύρυθμη διεξαγωγή τους. Η ρίψη βεγγαλικών αμέσως μετά έριξε την αυλαία των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων για τον πολιούχο Άγιο Αθανάσιο.

Τις μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις πλαισίωσαν εκθέσεις καλλιτεχνικής φωτογραφίας από την ομάδα του επιμορφωτικού συλλόγου, παραδοσιακού κεντήματος από τις κυρίες του Λυκείου των Ελληνίδων, αγιογραφίας, βιτρώ, αγγειογραφίας, κοσμήματος, τυποποίησης προϊόντων από τον σύλλογο Δημιουργίες, αγιογραφίας από τα μέλη της ΧΕΝ, επίσης κόσμημα και τυποποίηση προϊόντων από τους συλλόγους Αγ. Μαρίνας και Αργιθέας, αλλά και έκθεση – αφιέρωμα στον μουσουργό της εθνικής μουσικής σχολής Διονύσιο Βισβάρδη. Παράλληλα, διοργανώθηκαν bazaar με προσκοπικές δημιουργίες από το 1ο σύστημα προσκόπων Παιανίας, παιχνίδια και εργαστήρια κατασκευών για όλες τις ηλικίες, από τη ΧΕΝ και τον οδηγισμό Παιανίας, όπως επίσης και έκθεση μεταχειρισμένων βιβλίων και συμβουλευτική περιβαλλοντική δραστηριότητα, από την ένωση γονέων και μαθητών του δήμου. Ανοικτά για επισκέψεις στο κοινό ήταν στη διάρκεια του εορταστικού διημέρου και τα μουσεία της πόλης: Βορρέ, Λαογραφικό Μουσείο του Λυκείου των Ελληνίδων Παιανίας, Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης και Ιστορικό Εκκλησιαστικό Μουσείο Ι.Ν. Χριστού Γεννήσεως.

Πολλοί προσκεκλημένοι της πολιτικής σκηνής τίμησαν και φέτος με την παρουσία τους τις γιορτές του Αγίου Αθανασίου. Ανάμεσά τους, η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, οι βουλευτές Περιφέρειας Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, Ντίνος Βρεττός, Παντελής Ασπραδάκης, Γιώργος Βλάχος, Αθανάσιος Μπούρας και Νίκος Καντερές, οι δήμαρχοι Μαρκόπουλου, Φώτης Μαγουλάς και Γλυκών Νερών, Γιώργος Σιώκος, ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής της Ν.Δ, Απόστολος Σταύρου, ο πρώην δήμαρχος Γλυκών Νερών, Λάμπρος Κασαγιάννης, ο αντινομάρχης, Πάρης Ευαγγελίου, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι, Θεόδωρος Γρίβας, Ευάγγελος Ράπτης και Μαρία Φουρναράκη και Δημοσθένης Μπαρούτας, ο κοινοτάρχης Σαρωνίδας, Ανδρέας Πέγκας, οι πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Πολυχρονίου και Δήμητρα Ράπτη, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ανατ.Αττικής, Ισίδωρος Μάδης, οι αντιδήμαρχοι Παιανίας, Σταύρος Δάβαρης και Ζωή Αγγελοπούλου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παιανίας, Κωνσταντίνος Μπουλμέτης, ο πρώην πρόεδρος, Σταύρος Γαϊτανής, η αντιδήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Καίτη Μοσχονά, οι αντιδήμαρχοι Γλυκών Νερών, Σπύρος Παππάς και Ανδρέας Κοντομίχαλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Παιανίας, Καίτη Ανδρέου, Γιώργος Μητροθανάσης, Άρης Αποστόλου, Δημήτρης Λιάμης, Άγγελος Μάδης, Γωγώ Κωτσαρά, Ηλίας Ζήκος, Αθανάσιος Δάβαρης, Κοσμάς Καρανικόλας, Στρ. Χατζηνικολάου, Ιωάν. Ζαχαριάς και Βάσω Μπαλαούρα.

Την αμέριστη συμβολή της, για την διεξαγωγή των διήμερων αυτών εκδηλώσεων, είχε αναλάβει ειδική επιτροπή αποτελούμενη από την αντιδήμαρχο πολιτισμού, Κωνσταντίνα Σταύρου, τον αντιδήμαρχο, Σταύρο Δάβαρη, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Κωνσταντίνο Μπουλμέτη και τους δημοτικούς συμβούλους, Αικατερίνη Ανδρέου, Γιώργο Μητροθανάση, Αριστομένη Αποστόλου, Σταύρο Γαϊτανή και Άγγελο Μάδη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york