Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Όταν τα δύσκολα έρχονται, οι ανθρώπινες παρέες μεγαλώνουν (Φωτογραφίες)

Στις εργατικές κατοικίες Ι στην Παλλήνη μια παρέα κάτοικων αψηφώντας  τις σημερινές κοινωνικές και οικονομικές αντιξοότητες, αποφάσισαν να γιορτάσουν όλοι μαζί το Πάσχα.
Έτσι λοιπόν την Κυριακή του Πάσχα πέντε οικογένειες έβαλαν το μερίδιο που τους αναλογεί και έστρωσαν ένα τραπέζι που δεν του έλειπε τίποτα…
Όπως είναι φυσικό σε τέτοιες εκδηλώσεις δεν έλειψαν και οι πολιτικές αναλύσεις όλα ξεκίνησαν από την χιουμοριστική διαπίστωση, ότι το Ελληνικό Πασχαλινό τραπέζι είναι αντιστασιακό, μια που το πρώτο του πιάτο είναι το «κοκορέτσι» που έχει απαγορευτεί σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες !!!
Δεύτερη διαπίστωση… Η ανεργία στους νέους μας  είναι πολύ μεγαλύτερη από τις καταγραφές, αφού στην παρέα υπήρχαν τρία νέα παιδία (από 18-25 ετών) ,που κανένα δεν εργάζεται.
Τρίτη διαπίστωση…Ο μέσος όρος σύνταξης  στους πέντε συνταξιούχους της παρέας δεν ξεπερνά τα 700 €.
Τέταρτη διαπίστωση ... Στα τρία από τα τέσσερα παντρεμένα ζευγάρια της παρέας, εργάζονται και οι δυο γονείς για να τα βγάλουν πέρα στην σημερινή πραγματικότητα.
Πέμπτη διαπίστωση… Κανένα από τα οκτώ μικρά παιδία της παρέας (ηλικίας από 7 έως 12 ετών ) δεν πάει σε ιδιωτικό σχολείο και έχουν επιλέξει το Δημόσιο σχολείο της περιοχής τους .
Θα μπορούσαμε να μπούμε και σε περισσότερες λεπτομέρειες ,αλλά κρίνουμε ότι θα παραβιάσουμε τα προσωπικά δεδομένα των συνδαιτυμόνων πράγμα που δεν είναι στις προθέσεις μας.
Εν κατακλείδι εμείς οι πολίτες αυτής της χώρας δεν χρειαζόμαστε ούτε επιστημονικές έρευνες, ούτε βαθυστόχαστα άρθρα για την αναδιανομή του πλούτου στην πατρίδα μας . Μια ματιά να ρίξουμε στην πολυκατοικία μας, στην παρέα μας, στην γειτονιά μας, στο χωριό μας καταλαβαίνουμε…και καταλαβαίνουμε καλά, ότι τα δύσκολα τώρα έρχονται, όχι φυσικά γιατί το επιλέξαμε εμείς, αλλά γιατί κάποιοι άλλοι προσπαθούν να μας το επιβάλουν !!!
Ας γίνει λοιπόν αυτή η ΑΝΑΣΤΑΣΗ… ΑΝΑ (Σ) ΤΑΣΗ ψυχής και οραμάτων για ένα καλύτερο αύριο ..
Υ.Γ. Το γιορτινό τραπέζι μας τίμησαν με την παρουσία τους και τις ευχές τους, ο Δήμαρχος Παλλήνης κος Σπύρος Κωνσταντάς και η Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείο Παλλήνης κα Παναγοπούλου.
Γ. Αποστολίδης



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york