Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Σε κλοιό τρόμου η Αθήνα! Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει η εγκληματικότητα στη Αττική

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει η εγκληματικότητα στη Αττική, όπως μαρτυρούν και τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της αστυνομίας. Τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες σημειώθηκαν διακόσιες ληστείες, τριάντα εμπρησμοί σε αυτοκίνητα και τρεις δολοφονίες αθώων πολιτών που τόλμησαν να αντισταθούν στους ένοπλους κουκουλοφόρους.

Περιπολικά, πεζές περιπολίες και μοτοσικλετιστές της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ξεχυθεί στους δρόμους και προσπαθούν να περιορίσουν τη δράση των κακοποιών. Απ’ ό,τι φαίνεται όμως, οι προσπάθειες αυτές -προς το παρόν τουλάχιστον- πέφτουν στο κενό. Οι πρωτοφανείς ληστρικές επιδρομές έχουν μετατρέψει τη ζωή των πολιτών σε κόλαση, ενώ ο τρόμος έχει φωλιάσει στις γειτονιές της Αθήνας. Οι εγκληματίες σπέρνουν τον πανικό και τον θάνατο για λίγα ευρώ. Η εγκληματικότητα είναι πανταχού παρούσα. Στο σπίτι μας, το σούπερ μάρκετ, την τράπεζα, την ταβέρνα, το κομμωτήριο. Τα ιδιαίτερα εντυπωσιακά στοιχεία της αστυνομίας αποτυπώνουν με τον πλέον αδιαμφισβήτητο τρόπο το καθεστώς τρόμου που βιώνουν καθημερινά οι πολίτες.

Από τις 15 Μαρτίου μέχρι και χθες σημειώθηκαν στην Αττική διακόσιες ληστείες σε πολίτες και χώρους διακίνησης χρημάτων. Επίσης τριάντα εμπρησμοί σε αυτοκίνητα, κάδους απορριμμάτων, τραπεζικά υποκαταστήματα και αντιπροσωπίες αυτοκινήτων, ενώ σημειώθηκαν και τρεις δολοφονίες πολιτών, που θέλησαν να σώσουν το βιος τους.

Από την ποσοτική και ποιοτική ανάλυση των στατιστικών στοιχείων προκύπτει ότι τους τελευταίους τρεις μήνες σημειώνεται κατά μέσο όρο μία ένοπλη ληστεία ανά δύο ώρες, μία εμπρηστική ενέργεια επίσης κάθε δύο ώρες, ενώ κάθε δεκαπέντε ημέρες ένας συμπολίτης μας πέφτει νεκρός από τις σφαίρες των ληστών. Την ίδια ανοδική πορεία ακολουθούν και οι τρομοκρατικές ενέργειες που εκδηλώνονται από τις εγχώριες οργανώσεις του λεγόμενου «ελληνικού αντάρτικου πόλης». Κάθε τέσσερις ημέρες σημειώνεται στην Αττική μία βομβιστική επίθεση.

Στα παραπάνω στοιχεία δεν περιλαμβάνονται οι διαρρήξεις και οι κλοπές, καθώς είναι τόσο πολλές που δεν προλαβαίνουν ούτε οι αστυνομικοί να τις καταγράψουν.
Σε κλοιό τρόμου βρίσκεται η Αθήνα! Οσοι ζουν στην πρωτεύουσα έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με αδίστακτες συμμορίες ατόμων που -για λίγα μόνο ευρώ- είναι σε θέση να αφαιρέσουν ακόμη και μια ανθρώπινη ζωή. Ειδικά για τους κατοίκους του κέντρου, εκεί όπου η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο, ο φόβος και η απελπισία «συντροφεύουν» κάθε βήμα των τίμιων ανθρώπων. Η «Espresso» έκανε ένα οδοιπορικό σε περιοχές που «στενάζουν» από κάθε είδους εγκληματικότητα και κατέγραψε συγκλονιστικές ιστορίες ατόμων που έπεσαν θύματα κλοπής, αλλά και ήρθαν αντιμέτωποι με τον θάνατο: Ομόνοια, Πατήσια, Κυψέλη, Μεταξουργείο, Αγιος Παντελεήμονας είναι κάποιες από τις συνοικίες που επιλέγουν να αφήνουν τα αιματηρά σημάδια τους ένοπλοι κακοποιοί, οι οποίοι σκορπούν ανεξέλεγκτα τον τρόμο.


Ομόνοια
«Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε στους δρόμους», αναφέρει αγανακτισμένη στην «Espresso» η Τζίνα Δημοπούλου, που ζει σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Ομόνοιας. «Προσπάθησαν να σπάσουν την πόρτα της πολυκατοικίας όπου μένω, αλλά δεν κατάφεραν να μπουν μέσα τελικά, καθώς ειδοποιήσαμε αμέσως την αστυνομία. Εδώ κάθε βράδυ δεν τολμάς να βγεις έξω γιατί στην “πέφτουν” από τσαντάκηδες μέχρι έμποροι ναρκωτικών και από ναρκομανείς μέχρι επαίτες. Ανυπόφορη είναι η κατάσταση και δεν μπορούμε με όλα αυτά που ακούμε να προβλέψουμε και πού θα πάει».

Την ίδια ακριβώς διαπίστωση έχει κάνει ο Κώστας Παναγιωτόπουλος, που είναι ιδιοκτήτης καταστήματος με ανδρικά είδη ένδυσης στην οδό Βερανζέρου. «Τα απογεύματα κυρίως μαζεύονται πέντε με έξι άτομα -κατά κύριο λόγο αλλοδαποί- έξω από τα μαγαζιά, δημιουργούν μεταξύ τους φασαρία προκειμένου να βγεις έξω να δεις τι γίνεται και να βρουν χρόνο να μπουκάρουν μέσα. Προτιμώ να κλείνω πιο νωρίς το μαγαζί μου παρά να ζζω με την αγωνία αν θα μπει κάποιος μέσα ή αν κάποιος με παρακολουθεί. Φοβόμαστε... Δεν μας φτάνει που χάνουμε την πελατεία μας, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και όλους αυτούς. Είμαστε λίγα μέτρα πιο κάτω από το Α.Τ. του κέντρου της Αθήνας, και όμως δεν υπολογίζουν τίποτα».


Διαβάστε την συνέχεια εδώ http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/04/blog-post_4542.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york