Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Υποβάθμισε την Ελλάδα ο FitchΤου Κωνσταντίνου Ρομποτή

Σε υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης διαβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε ξένο και τοπικό νόμισμα στην κατηγορία CCC από την κατηγορία B- λόγω του κινδύνου εξόδου από το ευρώ αλλά και της πολιτικής αστάθειας προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch.

Στην έκθεσή του ο οίκος αναφέρει πως η υποβάθμιση της Ελλάδας αντανακλά τον αυξημένο κίνδυνο η χώρα να μην καταφέρει να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ. "Η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας αντικατοπτρίζει το μεγάλο ρίσκο του να μην μπορέσει η χώρα να παραμείνει μέλος της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης (EMU)» αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή του Fitch.

Η ισχυρή στήριξη των κομμάτων που τάσσονται κατά των μέτρων λιτότητας στις κοινοβουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου και η επακόλουθη αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης, υπογραμμίζει την απουσία της δημόσιας αλλά και πολιτικής στήριξης του προγράμματος που συμφωνήθηκε με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ. ''Μια έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη, ίσως οδηγήσει σε ευρεία στάση πληρωμών στον ιδιωτικό τομέα καθώς και σε άλλες υποχρεώσεις της σε ευρώ, παρά την αναδιάρθρωση των ελληνικών κρατικών ομολόγων το Μάρτιο" επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Σε περίπτωση που μετά τις νέες εκλογές της 17ης Ιουνίου δεν σχηματιστεί κυβέρνηση με εντολή να συνεχίσει την εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής λιτότητας και διαρθρωτικής προσαρμογής, η αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ είναι πιθανή» αναφέρουν οι αναλυτές του οίκου.
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york