Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Θα έλεγα μπράβο στον κο Ζούτσο [Γράφει ο Γιάννης Κακλαμάνης]


Θα έλεγα μπράβο στον Δήμαρχο που θα ήταν  απόλυτα διάφανος στην διαχείριση των χρημάτων μας. Θα έδινα και πρόσθετα συγχαρητήρια σε κείνον που θα φρόντιζε να ευνοεί κάθε είδους έλεγχο για τα οικονομικά του Δήμου. Όχι όμως σε κείνον που ‘’ξεχνάει’’ ισολογισμούς 4 χρόνια, για να κρύψει τα σκοτεινά τους σημεία.

Θα έλεγα μπράβο στον Δήμαρχο που θα έβαζε συμβούλους της αντιπολίτευσης, στις επιτροπές ελέγχου, ακριβώς γιατί δε θα είχε να κρύψει το παραμικρό. Αλλά όχι σε κείνον που τοποθετούσε τους κολλητούς στις κρίσιμες οικονομικές επιτροπές, για να ελέγχει αποφάσεις και διαδικασίες. Κανείς δε μπορεί να πει μπράβο σε κάποιον που φοβάται τον έλεγχο και κάνει τα πάντα για να τον αποφύγει.

Θα έλεγα εύγε και μπράβο στον Δήμαρχο αν θυμόταν πως συντήρηση οι δρόμοι χρειάζονται διαρκώς, όχι 3 μήνες πριν τις εκλογές. Που θα έκανε έργα και παρεμβάσεις με πρόγραμμα και συνέπεια όχι για να εντυπωσιάσει αλλά επειδή είναι απαραίτητα.

Σε κείνον που θα είχε εκλέξει συμπαραστάτη του Δημότη, θα καλούσε τακτικά την επιτροπή διαβούλευσης και κυρίως σε αυτόν που θα ενθάρρυνε τους δημότες να συμμετέχουν

Πολλά συγχαρητήρια θα έδινα στον Δήμαρχο, που πιστεύει ότι ο απολογισμός πρέπει να είναι ουσιαστικός και συνεχής. Που θα προκαλούσε δημόσιο και με  τις άλλες παρατάξεις για να ακουστεί η φωνή όλων. Που θα το έκανε σε όλες τις γειτονιές. Αλλά για να ακούσει όχι να μιλάει ακατάπαυστα αυτοθαυμαζόμενος.

Θα στήριζα έναν Δήμαρχο που θα προτιμούσε να καταφέρνει λύσεις με τίμιες νίκες. Που κάνει τα απαραίτητα για να απορροφήσει χρήματα αλλά να λέει αλήθεια αν βρίσκει χρηματοδότηση από άλλες πηγές. Όχι να πουλάει για δικό του έργο (όπως πχ την αποχέτευση) με χρήματα και λύσεις που του βρήκαν άλλοι.

Θα έλεγα μπράβο στον Δήμαρχο που κατάφερε να έχει μια έστω δομή Υγείας στον τόπο του. Όχι όμως σε έναν Δήμαρχο Παλλήνης, που άκουσα στις τηλεοράσεις να δηλώνει πως έχουμε κοντά τα νοσοκομεία και άρα δεν χρειαζόμαστε ούτε ΤΟΜΥ ούτε και άλλη δομή πρωτοβάθμιας περίθαλψης!

Θα έλεγα μπράβο σε ένα Δήμαρχο, που θα σεβόταν ως ισότιμη την ψήφο καθενός από μας. Που δε θα κρυβόταν πίσω από παλαιάς κοπής δικαιολογίες περί “κυβερνησιμότητας”, μόνο και μόνο για να καταφέρει να διατηρήσει την καρέκλα και την παντοδυναμία που του έδινε το παλιό εκλογικό σύστημα.

Θα ήμουν ευτυχής αν συναντούσα Δήμαρχο που δε θα του άρεσαν οι φιέστες χωρίς περιεχόμενο αλλά τα σπουδαία γεγονότα που θα δημιουργούσαν οι κάτοικοι αν τους στήριζε. Αλλά είμαι δυστυχής για εκείνον που ότι έταξε στην Ολυμπιονίκη της πόλης μας για το όνομα του Σταδίου για να την τιμήσει, το έκανε μόνο μπροστά στις κάμερες και μετά το ‘’ξέχασε΄΄, χωρίς την παραμικρή ντροπή , σα των βουνών το περσινό το χιόνι.

Θα έλεγα επίσης μπράβο σε κείνον που δε θα κρέμαγε μαύρες σημαίες στην Μαραθώνος για το MALL, αλλά μετά λίγους μήνες θα έριχνε στο καλάθι αχρήστων τις ενστάσεις των κατοίκων για το MALL. Κρεμασμένος στα κάγκελα, έξω από τα δικαστήρια τότε και συμβόλαια συνεργασίας με την εταιρεία χωρίς δικαίωμα αναθεώρησης σήμερα.

Θα έλεγα πολλά μπράβο σε κείνον που έχει αρχές και αξίες. Διότι αυτές καλείσαι να τις αποδεικνύεις κάθε μέρα. Διότι δε γίνεται να κλείνεις το μάτι σε όλους. Να είσαι στο Σύνταγμα γνήσιος Μακεδονομάχος, αλλά μετά να δηλώνεις προοδευτικός. Να ρίχνεις λάδι στην φωτιά με τους μαθητές, για λίγα λεπτά δημοσιότητας στην τηλεόραση και να κάνεις την πόλη πεδίο ασκήσεων εθνικισμού. Να στηρίζεις με νύχια και δόντια τον χρυσοποίκιλτο Πατούλη για την απλή αναλογική και μετά να πουλάς εκδούλευση ‘’στήριξης’’ σε όποιον μιλάει Ελληνικά.

Θα ένοιωθα ασφαλής αν βρισκόταν στη θέση του Δημάρχου κάποιος με ανθρώπινο πρόσωπο. Που δε θα με μετράει σαν ψήφο. Που θα ακούει το πρόβλημα μου, όπως το λέω όχι όπως το βάζει εκείνος στο μυαλό του για την επόμενη εκλογή του. Που με τον ίδιο ανθρώπινο τρόπο θα εξηγεί τα λάθη του, λυτρωτικό είναι. Εκτός αν είναι αλάνθαστος, δεν ξέρω, πείτε κι εσείς τι νομίζετε…. Που θα με κάνει να νοιώσω επιτέλους πως βρίσκομαι σε μια πόλη που με θεωρεί ΑΝΘΡΩΠΟ και όχι μια γραμμή σε λογιστικά φύλλα.

Στην μαύρη  αυτή  ιστορία που διαβάσατε, το πιο σημαντικό είναι πως θα έχει αίσιο τέλος. Την επόμενη μέρα των εκλογών, θα τελειώσει και η αυτοκρατορική αντίληψη στη διοίκηση του Δήμου, όποιος και αν εκλεγεί. Θα προκύψουν λύσεις που δε θα αφορούν ειδικούς συμβούλους, συνεργάτες εταιρειών και κάθε τύπου παρατρεχάμενους. Αυτές οι λύσεις θα αφορούν τους δημότες, χωρίς συναλλαγές, θέσεις και αξιώματα. Διότι πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που τιμούν την ιστορία τους, χωρίς να είναι περιφερόμενοι ‘’παράγοντες’’ ως ειδικοί της αυτοδιοίκησης, που μόνο αυτοί ξέρουν.

Ευτυχώς δεν είναι όλοι ίδιοι. Σκεφτείτε να ψηφίσετε μια φορά με κριτήριο ένα πρόσωπο που θα του δίνατε το πορτοφόλι σας να το φυλάξει. Όχι για τα χρήματα που περιέχει, αλλά γιατί φυλάτε εκεί, τις μοναδικές φωτογραφίες όσων αγαπάτε.

πηγή






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york