Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Στο Δήμο Σαρωνικού ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης



Στο Δήμο Σαρωνικού ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης
Γ. Πατούλης: Ως Νέα Αρχή θα στηρίξουμε δίκαια, ισότιμα και με διαφανή τρόπο όλες τις περιοχές της Αττικής

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης βρέθηκε σήμερα στο Δήμο Σαρωνικού, στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε όλους τους Δήμους της Αττικής προκειμένου να συζητήσει με τις δημοτικές αρχές και τους τους πολίτες και να ενημερωθεί για  τα θέματα που απασχολούν τη περιοχή.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το δήμαρχο Γ. Σωφρόνη, με αιρετούς, πολίτες, επιχειρηματίες, εργαζόμενους  και υποψήφιους.

Δημαρχείο Σαρωνικού

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του κ. Πατούλη ήταν το δημαρχείο Σαρωνικού όπου ο δήμαρχος Γ. Σωφρόνης, αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα της περιοχής και τα έργα που χρειάζεται να υλοποιηθούν σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής

Ο Δήμαρχος αφού αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα υλοποίησης μεγάλων έργων που αφορούν σε σημαντικές υποδομές, οδικά δίκτυα και το κεντρικό αποχετευτικό σύστημα, κατήγγειλε την σημερινή ηγεσία της περιφέρειας Αττικής ότι με την τακτική που ακολουθεί με την ένταξη έργων, αλλά χωρίς να τα χρηματοδοτεί είναι σαν να «τάζει καθρεφτάκια και χάντρες σε ιθαγενείς». 

Ο Γ. Σωφρόνης άφησε αιχμές και για συγκεκριμένο αντιπεριφερειάρχη ο οποίος στοχεύοντας στο να είναι υποψήφιος δήμαρχος Σαρωνικού δεν ενέκρινε χρηματοδοτήσεις μικρών έργων στην περιοχή με στόχο να πλήξει τη σημερινή διοίκηση του δήμου.

Μάλιστα όπως συμπλήρωσε  ο συγκεκριμένος  αντιπεριφεριάρχης και υποψήφιος δήμαρχος εμφανίζει ως δικά του έργα στο πρόγραμμα, έργα που έχουν ενταχθεί και έχουν ξεκινήσει να υλοποιούνται από τη σημερινή διοίκηση του δήμου.  

Στο πλαίσιο της συζήτησης τόσο ο δήμαρχος, όσο και οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι, αναφέρθηκαν στα αντιπλημμυρικά έργα που έχει ανάγκη η περιοχή, στη συντήρηση του κεντρικού οδικού δικτιού και των μικρών
οδικών αρτηριών.  Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, στην δημιουργία και λειτουργία πράσινων σημείων καθώς και στην ανάπτυξη επιπλέον ρευμάτων για την ανακύκλωση και τη μείωση των σκουπιδιών που φτάνουν στο ΧΥΤΑ.

Η περιφέρεια δεν είναι για να υπηρετεί κόμματα αλλά τους πολίτες

Ο Γ. Πατούλης αναφερόμενος στις καταγγελίες του δημάρχου Γ. Σωφρόνη επισήμανε ότι η περιφέρεια και οι υπηρεσίες της δεν είναι για να εξυπηρετούν κόμματα ή κάποιους «κομματάρχες», αλλά τους πολίτες και το κοινό συμφέρον. «Ως Νέα Αρχή θα στηρίξουμε δίκαια, ισότιμα και με διαφανή τρόπο όλες τις περιοχές της Αττικής».

Όπως τόνισε, ως περιφερειάρχης, από τη πρώτη στιγμή που θα αναλάβει θα ενεργοποιήσει τη λειτουργία ενός ειδικού οργάνου στο οποίο θα συμμετέχουν οι εκπρόσωποι  των 66 δήμων και της περιφέρειας και θα συνεδριάζει ανά δύο μήνες προκειμένου να επιλύει τα προβλήματα που απασχολούν  την κάθε περιοχή.

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι τα περιβαλλοντικά ζητήματα, τα θέματα πρόληψης υγείας, η στοχευμένη ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου με έμφαση στην υγεία και την ευεξία, το θεματικό τουρισμό, καθώς και η αναπτυξιακή επανεκκίνηση αποτελέσουν κεντρικές προτεραιότητες της Νέας Αρχής.

Ο Γ. Πατούλης αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα ειδικού τμήματος “δεξαμενής σκέψης” τόσο στην  ΚΕΔΕ, όσο και στην περιφέρεια Αττικής το οποίο θα έχει ως βασική του αποστολή την εκπόνηση  προτάσεων για έργα –μελέτες που αφορούν στην αυτοδιοίκηση και ειδικά δήμους που υστερούν στην απορρόφηση των διαθέσιμων Ευρωπαϊκών κονδυλίων και άλλων ευρωπαϊκών διαρθρωτικών ταμείων.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι ως αυριανός Περιφερειάρχης θα είναι στο πλευρό όλων των πολιτών και θα συμβάλει με κάθε τρόπο και μέσο για το περιορισμό των προβλημάτων και των ελλείψεων.
Τέλος ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής είχε την ευκαιρία κατά την επίσκεψή του στο Λαγονήσι και στην Παλαιά Φώκαια να συνομιλήσει με υποψήφιους Περιφερειακούς και Δημοτικούς Συμβούλους, με εργαζόμενους, με επιχειρηματίες καθώς και με πολίτες.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york