Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Ατμοσφαιρική ρύπανση στα Μεσόγεια

|

μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
www.ecogreens.gr email: ecogreen@otenet.gr
Αθήνα: Πλατ. Ελευθερίας 14, 10553, τηλ. 210.3306303, fax 210 3241825
Θεσσαλονίκη: Πλάτωνος 1 & Εγνατία 54631, τηλ. 2310. 269780, fax 2310.421196                   


 
ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ  ΤΑΛΕΓΑΝ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΩΦΕΥΑΝ.

Με αφορμή πρόσφατη συνέντευξη τύπου του Διευθυντή  του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κ. Μ. Πετράκη, περί βαρύτατης ατμοσφαιρικής ρύπανσης στα Μεσόγεια,  υπενθυμίζουμε το πόσες φορές έχουμε ζητήσει μέσω φορέων που συμμετέχουμε στοιχεία των μετρήσεων που προκύπτουν από τους σταθμούς που βρίσκονται στις πόλεις μας, χωρίς να παίρνουμε καμία απάντηση.
      Η κατάσταση έχει κτυπήσει κόκκινο από την λειτουργία του Αεροδρομίου αλλά και της Αττικής οδού, στις περιοχές από την Παλλήνη έως το Κορωπί όπως επισημαίνει ο έγκριτος επιστήμων.
      Διερωτόμαστε  οι υποψήφιοι Δήμαρχοι των  νέων Καλλικράτειων  Δήμων, τι θα μπορούσαν  να κάνουν για να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα που θα επιτρέψουν μια πιο ποιοτική διαβίωση των ανθρώπων που έδωσαν ότι μπορούσαν για να φύγουν από την απαράδεκτη πόλη της Αθήνας, όπως την κατάντησαν κάποιοι παλαιότεροι παντός είδους εργολάβοι.
Χωρίς να ξεχνάμε ούτε στιγμή τα καμένα, τονίζουμε και ΚΡΟΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ για την σωτηρία των ελεύθερων χώρων στις περιοχές μας και την διαφύλαξη της αγροτικής γης.
Επισημαίνουμε την σπουδαιότητα  φύλαξης και  προστασίας των πνευμόνων πρασίνου, στον Υμηττό, αλλά και στις γειτονιές των πόλεων.
Τα πράγματα (αργά αλλά σταθερά) τραβούν μπροστά  και όλοι που μέχρι τώρα υπόσχονταν ότι θα δώσουν λύσεις στα προβλήματά μας (χωρίς να το κάνουν), θ αρχίσουν να λογοδοτούν στους πολίτες.
Οι  πολίτες  πρέπει επί  τέλους να βάλουν τους όρους τους.
Χρειάζεται εγρήγορση  και  συμμετοχή από όλους μας.
Βλέπετε ότι  οι περιβαλλοντικές εξελίξεις,  συνήθως δεν περιμένουν πότε θα ξυπνήσουμε να ενεργοποιηθούμε. Τρέχουν.


ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ-ΠΑΛΛΗΝΗΣ
ΑΝΘΟΥΣΑΣ-ΓΕΡΑΚΑ
ΓΛ. ΝΕΡΩΝ-ΠΑΙΑΝΙΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york