Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Φόβοι για βακτήριο ανθεκτικό στα αντιβιοτικά

Ένα βακτήριο που είναι ανθεκτικό σχεδόν σε όλα τα αντιβιοτικά εντοπίστηκε σε βρετανικά νοσοκομεία.
Το βακτήριο μεταφέρθηκε από τη Νότια Ασία από ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει εκεί για ιατρικό τουρισμό, όπως αναφέρει μία ιατρική μελέτη στην οποία εκφράζονται φόβοι για παγκόσμια μετάδοσή του.

Το εντεροβακτήριο εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 2009 από τον Τίμοθι Ουόλς του πανεπιστημίου του Κάρντιφ σε έναν Σουηδό ασθενή, ο οποίος είχε νοσηλευθεί σε νοσοκομείο της Ινδίας.

Όμως, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύεται σήμερα στη βρετανική ιατρική επιθεώρηση The Lancet Infectious Diseases, οι ερευνητές το εντόπισαν από τότε σε 37 ασθενείς στη Βρετανία, κάποιοι από τους οποίους είχαν ταξιδέψει στην Ινδία ή το Πακιστάν, για να υποβληθούν σε επεμβάσεις αισθητικής χειρουργικής.

«Το NDM-1 είναι πολύ πιθανό να μετατραπεί σε παγκόσμιο πρόβλημα δημόσιας υγείας, γι' αυτό μία συντονισμένη παρακολούθηση είναι απαραίτητη» προειδοποιούν οι συγγραφείς της μελέτης.
Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 44 κρούσματα του βακτηρίου στο κρατίδιο Ταμίλ Νάντου στη Νότια Ινδία, 26 στο κρατίδιο Χαριάνα, καθώς και σε άλλες περιοχές της Ινδίας, του Μπαγκλαντές και του Πακιστάν.

Στο άρθρο στο περιοδικό «The Lancet» αναφέρεται ότι το βακτήριο έχει εντοπιστεί στις ΗΠΑ, την Ολλανδία, την Αυστραλία και τον Καναδά σε ασθενείς που είχαν νοσηλευθεί στην Ινδία.

zoygla online

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york