Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Δήμος Καλυβίων: Απόκριες και Κούλουμα

Μεγάλη επιτυχία είχε η εκδήλωση για τον εορτασμό των Κούλουμων που διοργάνωσε για έβδομη συνεχή χρονιά ο Δήμος Καλυβίων την Καθαρά Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου στην Παραλία της Κιτέζας(θέση Πεύκο). Από νωρίς το πρωί πλήθος κόσμου προσήλθε στην παραλία, γεύθηκε σαρακοστιανά εδέσματα (λαγάνες και φασολάδα) και απόλαυσε ζωντανή μουσική και ένα παραδοσιακό γλέντι.

Και φέτος η Δημοτική Αρχή και οι δημότες και οι φορείς της πόλης που βρέθηκαν στην εκδήλωση, θέλησαν παράλληλα με τον εορτασμό των Κούλουμων, να δηλώσουν την αντίθεσή τους στο ξεπούλημα της παραλίας και να εκφράσουν το αίτημά τους να παραμείνει ελεύθερη και ανοιχτή προς όλους τους πολίτες. Επιπλέον, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τις δεκάδες διώξεις και μηνύσεις που υφίσταται η Δημοτική Αρχή από τους ιδιοκτήτες του Grand Resort Lagonissi για τον αγώνα της για ελεύθερες ακτές. Ενδεικτικό αυτής της κατάστασης είναι το γεγονός ότι την ημέρα της εκδήλωσης επιδόθηκαν στο Δήμο εξώδικα τόσο από την «ΑΤΤΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ» όσο και από την ΕΤΑ (Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης) με τα οποία διαμαρτύρονται για τη διοργάνωση της παραπάνω εκδήλωσης. Στην παραλία της Κιτέζας βρέθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θανάσης Λεβέντης, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, εξέφρασε τη συμπαράστασή του προς τη Δημοτική Αρχή και τους κατοίκους της περιοχής στον αγώνα τους να παραμείνουν οι παραλίες ελεύθερες για όλους τους πολίτες.

Την προηγούμενη μέρα (Κυριακή 14 Φεβρουαρίου), η κεντρική πλατεία της πόλης πλημμύρισε με χαρούμενες παιδικές φωνούλες και χαμόγελα, στην αποκριάτικη γιορτή για παιδιά που διοργάνωσε ο Δήμος Καλυβίων στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεών του. Οι μικροί μας φίλοι απόλαυσαν μια αξέχαστη γιορτή με κλόουν, ξυλοπόδαρους, μάγους και ζογκλέρ, οι οποίοι διασκέδασαν τα παιδιά με εκπλήξεις και παιχνίδια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york