Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Πόλεις για να ζεις: Δομή φιλοξενίας στη Δέση Γέρακα - Οι φόβοι για τους οποίους προειδοποιούσαμε επιβεβαιώθηκαν!
Μέσα σε κλίμα έντασης, πόλωσης και διχασμού, ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, με θέμα την δημιουργία Δομής Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στην περιοχή Δέση της Δημοτικής Ενότητας Γέρακα του Δήμου μας, με την υπερψήφιση από τους δημοτικούς συμβούλους του κ. Ζούτσου, την κ. Κουνενάκη, την κ. Κόπτη και τον κ. Μπουλμπασάκο, της πρότασης που κατέθεσε η απερχόμενη Δημοτική Αρχή.
Οι φόβοι για τους οποίους προειδοποιούσαμε, συνιστώντας σε όλες τις πλευρές να ρίξουν τους τόνους, όλο το προηγούμενο διάστημα, από την στιγμή που έγινε γνωστή η επιστολή - απάντηση της κυρίας Φωτίου προς τον κύριο Ζούτσο, επιβεβαιώθηκαν με απόλυτο τρόπο.
Οι επικίνδυνα ακραίες φωνές που ακούστηκαν στην κατάμεστη από πολίτεςαίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, τόσο από τους υποστηρικτές όσο και από αυτούς που αντιτίθενται στην δημιουργία της εν λόγω δομής, δεν μας εξέπληξε διόλου.
Ήταν το αποτέλεσμα της ανεύθυνης στάσης του ίδιου του Δημάρχου κυρίου Ζούτσου και της παράταξής του, όπου παρά τις υπερπροσπάθειες που κατέβαλε, να υποστηρίξει και να πείσει τα όσα περί… “αγνοίας” επί του θέματος διέδιδε το προηγούμενο διάστημα, δεν έγινε πιστευτός.
Ανεύθυνη, ήταν και η στάση των υπολοίπων παρατάξεων, αλλά και επίδοξων Υποψηφίων Δημάρχων, που μπροστά στην επικράτηση των ιδεολογικών - ιδεοληπτικών και μικροκομματικών τους επιδιώξεων εν όψει των επερχόμενων εκλογών του Μαΐου, δεν δίστασαν να μπουν στον χορό των ακραίων εκφράσεων και τοποθετήσεων, που πρώτος έσυρε ο απερχόμενος Δήμαρχος.
Ωστόσο, το βάρος των ευθυνών για την δημιουργηθείσα κατάσταση, βαραίνει κυρίως τον απερχόμενο Δήμαρχο κύριο Ζούτσο, αφού, αυτός όφειλε να έχει πράξειόλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες (ενημέρωση – διαβούλευση – συγκρότηση και λειτουργία Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων) και που με αστείες δικαιολογίες, δεν έπραξε …!
Η παράταξή μας “Πόλεις για να ζεις” και εγώ προσωπικά, δεσμευόμαστε να διαφυλάξουμεπρωτίστως την κοινωνική ειρήνη και συνοχήτου τόπου μας, συναισθανόμενοι πλήρως τις εύλογες ανησυχίες των κατοίκων του, και ιδιαίτερα αυτών που κατοικούν πέριξ της υπό κατασκευή Ίδρυση και Λειτουργία Δομής Φιλοξενίας.
Δεν θα ανεχθούμε σε καμμία περίπτωση, δόλιες και εν κρυπτώ μεθοδεύσεις, αλλά ούτε  κραυγές και συνθήματα που αποπροσανατολίζουν τον κόσμο, πολώνουντο κλίμα και δημιουργούν συνθήκες τέτοιες, που θα επιφέρουν τον διχασμό, και πάθη που θυμίζουν εμφυλιοπολεμική κατάσταση, μόνο και μόνο για να αποκομίσουν ορισμένοι εκλογικά οφέλη…!
Για τον λόγο αυτό, καταθέσαμε εχθές μια πολύ συγκεκριμένη πρόταση, με στόχο την αποκλιμάκωση των εντάσεων και την αποφυγή δημιουργίας ενός τόσο νοσηρού και επικίνδυνου κλίματος, που θα αμαυρώσει την πολιτιστική και πολιτισμική μας εικόνα, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.
Ο Παλληνιώτικος λαός, ουδέποτε διακατέχονταν από ρατσιστικά ή “ξενοφοβικά” αισθήματα, όπως πολλοί επιχειρούν να του προσάψουν, αλλά δεν θα δεχθεί και την μετατροπή του σε “Ιφιγένεια”, στον βωμό της διευκόλυνσης και της εξυπηρέτησης μικροκομματικών και άλλων συμφερόντων, δυνάμεων, που λυμαίνονται τον πλούτο της χώρας, αλλάζοντας την φυσιογνωμία και την δομή της κοινωνίας του, προς όφελός τους και εν αγνοία του, χωρίς να προηγηθεί η ενημέρωσή του, η γνώμη του και εντέλει, η ετυμηγορία του…!
Γιατί στην Δημο-κρατία, τον πρώτο λόγο τον έχει ο ΔΗΜΟΣ (πολίτες)

Ακολουθούν τα (αναπάντητα) ερωτήματα και η πρόταση προς ψήφιση που καταθέσαμε και απορρίφθηκε από τους δημοτικούς συμβούλους του κ. Ζούτσου, την κ. Κουνενάκη, την κ. Κόπτη, τον κ. Μπουλμπασάκο, τον κ. Γαβρά, τον κ. Καρκούλια και τον κ. Σμυρλιάδη:
ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ
Επειδή υπάρχει τεράστιο έλλειμα ενημέρωσης ως προς τα παρακάτω:
 1.     Ποιος μίσθωσε το συγκεκριμένο ακίνητο, επί των οδών Παγγαίου και Πάρνωνος (και όχι Πανόρμου όπως εσφαλμένως αναγράφεται στην απαντητική προς εσάς επιστολή)?
 2.     Για ποια χρήση?
 3.     Για πόσο διάστημα?
 4.     Η Άδεια Μικρής Κλίμακας και η οποία εκδόθηκε από το γραφείο του μηχανικού, χωρίς να ενημερωθεί ο Δήμος , όπως εσείς ο ίδιος δηλώσατε σε τηλεφωνική σας συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΡΤ, στις 4 του τρέχοντος μηνός, στο όνομα τίνος εκδόθηκε?
 5.     Τι είδους εργασίες αφορούσε, που να δικαιολογεί την επιλογή αυτού του είδους αδειοδότησης?
 6.     Κάνατε ενέργειες και αν ναι, τι είδους, προκειμένου να ελέγξετε το αν συμβαδίζουν οι αδειοδοτημένες εργασίες, με τις ενεργούμενες στο ακίνητο?
 7.     Ελέγξατε την νομιμότητα των μέχρι τούδε διαδικασιών, Ίδρυσης και Λειτουργίας της εν λόγω δομής?
Επιπλέον, θέτουμε τα παρακάτω ερωτήματα, έχοντας περάσει ήδη 4 ημέρες από την παραλαβή της εν λόγω επιστολής από εσάς:
 1.     Ζητήθηκε από τις Υπηρεσίες σας, οιουδήποτε είδους ή κατηγορίας Άδεια(Οικοδομική, Ίδρυσης και λειτουργίας κλπ) ή βεβαίωση (τετραγωνικών κλπ)?
 2.     Αν ναι, εκδώσατε και στο όνομα τίνος?
 3.     Έχετε αναζητήσει ή/και ενημερωθεί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπ. Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ή κάποιον επίσημο φορέα, κρατικό η άλλο, αν υπάρχει σχεδιασμός και για άλλες παρόμοιες δομές στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας?
 4.     Αν ναι, πόσες, που και τι είδους δομές θα είναι αυτές?
 5.     Επίσης, τι προτίθεστε να πράξετε, είτε ως προς την επιβεβαιωμένη, είτε ως προς τις νέες αυτές δομές, αν και εφόσον επιχειρηθεί να δημιουργηθούν?
Επειδή Η δ/νση κοινωνικής ένταξης θα έπρεπε να είχε ενημερώσει μια και είναι στις αρμοδιότητες της, τις Τοπικές Αρχές, Περιφέρεια, Δήμο βλέπε 3.δδ στο παρακάτω:
Άρθρο 31
Σύσταση Διεύθυνσης Κοινωνικής Ένταξης
3. Στα προβλεπόμενα υπό την παράγραφο 2 τμήματα κατανέμονται αρμοδιότητες ως εξής: α. Τμήμα Σχεδιασμού και Υλοποίησης πολιτικών και προγραμμάτων Κοινωνικής Ένταξης είναι αρμόδιο για:
δδΤο συντονισμό των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού και δεύτερου βαθμού για την υποβολή προτάσεων και την κατάρτιση ολοκληρωμένων προγραμμάτωνένταξης των δικαιούχων διεθνούς προστασίας και μεταναστών, συμπεριλαμβανομένων και ευάλωτων ομάδων πολιτών τρίτης χώρας, και την υλοποίησή τους σε συνεργασία με άλλους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και την κοινωνία των πολιτών.
Επειδή δεν έχει γίνει κανενός είδους διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και…
Επειδή δεν έχουμε καμμία εμπιστοσύνη στα λόγια και στις πράξεις σας,
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ
Την άμεση αναστολή όλων των διαδικασιών που αφορούν την Ίδρυση και Λειτουργία της εν λόγω Δομής Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στην περιοχή Δέση της Δημοτικής Ενότητας Γέρακα του Δήμου μας και την άμεση υλοποίηση των παρακάτω:
 1.     Σύσταση Διαπαραταξιακής Επιτροπής, που θα ασχοληθεί αποκλειστικά με το μείζων αυτό πρόβλημα που προέκυψε στην περιοχή μας, από μηδενική βάση.
 2.     Συγκρότηση και λειτουργία Συμβουλίου Ένταξης Μετανασταστών και Προσφύγωνόπως ορίζει το Άρθρο 79 –σε αντικατάσταση του Άρθρου 78 του ν. 3852/2010 και
 3.     Ευρεία διαβούλευση με τους πολίτες, προκειμένου να τύχουν αναλυτικής ενημέρωσης και να εκφράσουν τις δικές τους απόψεις και θέσεις.

    0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york