Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Παλλήνη: Eκδήλωση-αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (Φωτογραφίες και Βίντεο)

|

Εκδήλωση ποιότητας με πολλαπλά μηνύματα

Μια πολύπλευρη εκδήλωση-αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας διοργάνωσε το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Παλλήνης, σε συνεργασία με τον Αναπτυξιακό Περιβαλλοντικό και Επιστημονικό Σύνδεσμο Πολιτών Ανατολικής Αττικής στο Κέντρο Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών.

Μια εκδήλωση που ανέβασε κατακόρυφα τον πήχη παρόμοιων πρωτοβουλιών, λόγω της άρτιας οργάνωσης, του υψηλού επιπέδου των ομιλιών και του ποιοτικού συνοδευτικού προγράμματος που έλαβε χώρα από τα τμήματα του Πνευματικού Κέντρου και αφορούσε θεατρικά και μουσικά δρώμενα.

Ταυτόχρονα και οι μαθητές του Εικαστικού Εργαστηρίου του ΠΠΚΔΠ εντυπωσίασαν με τις εικαστικές τους δημιουργίες, που ετοίμασαν ειδικά για την ημέρα και κόσμησαν τους χώρους της εκδήλωσης.

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Παλλήνης κ. Σπύρος Κωνσταντάς εξήρε τον πολύπλευρο ρόλο της γυναίκας στην κοινωνία και επισήμανε τα επιπλέον βήματα που πρέπει να γίνουν για την ισότητα των δύο φύλων, αλλά και την ανάγκη να ισχυροποιηθούν οι θεσμοί που διευκολύνουν το έργο της γυναίκας ως μητέρας και ως εργαζόμενης.

Ο κ. Κωνσταντάς έθεσε κι έναν επιπλέον προβληματισμό σε σχέση με τον αποφασιστικό ρόλο που θα πρέπει να έχει η γυναίκα στην πολιτική και στην αυτοδιοίκηση, ρόλο που μπορεί να αναβαθμίσει το παραγόμενο έργο και να συμβάλει αποφασιστικά στην ανανέωση της πολιτικής.

Χαιρετισμό έκανε και ο αντιπρόεδρος του Αναπτυξιακού Περιβαλλοντικού και Επιστημονικού Συνδέσμου κ. Ρίπης, οποίος ευχαρίστησε τον δήμαρχο Παλλήνης και το Πνευματικό Κέντρο για τη συνεργασία. ενώ έθεσε σε γενικές γραμμές και θέματα που αφορούν την πόλη.

Ομιλήτριες της εκδήλωσης ήταν η Υφυπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής κα Εύη Χριστοφιλοπούλου, με θέμα «Γυναίκα και Πολιτική», η Πρόεδρος του Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Παλλήνης κα Καίτη Γκόνου-Πετράκη, με θέμα «Γυναίκα και Πολιτισμός», η Νομαρχιακή Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής κα Ιωάννα Στεργίου, με θέμα «Γυναίκα και Επιχειρηματικότητα» και η φοιτήτρια κ. Αφροδίτη Μπούζα με θέμα «Η νέα Γυναίκα στη σημερινή εποχή».

Όλες οι ομιλίες κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του πολυπληθούς ακροατηρίου, θέτοντας προβληματισμούς για το ρόλο της γυναίκας στην πολιτική, τον πολιτισμό, την επιχειρηματικότητα, τη γυναίκα της σύγχρονης κοινωνίας.

Παρόντες ανάμεσα σε άλλους, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κουρουμπλής, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σαμέλης, οι αντιδήμαρχοι κα Παύλου και οι κύριοι Κοντογιάννης και Παπαμακάριος, οι επικεφαλής της Μείζονος και της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης κ.κ. Γκοτσόπουλος και Μπουντουβάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Μάκαρης, Λάκκος, Σμέρος, Μερτζάνος, οι κυρίες Ζινέλη και Λεβαντή, τα μέλη του Δ.Σ του Αναπτυξιακού, Περιβαλλοντικού και Επιστημονικού Συνδέσμου Ανατολικής Αττικής και πολλοί άλλοι. 





Μέρος α'


Μέρος β'


Μέρος α'


Μέρος β'



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york