Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Από τον Κουβαρά ξεκίνησε το προεκλογικό οδοιπορικό η Αγγελική Ράπτη

Magical Snap - 2014.03.26 20.35 - 001

Από το αυθεντικό χωριό του Δήμου Σαρωνικού, τον Κουβαρά ξεκίνησε σήμερα το πρωί το προεκλογικό «οδοιπορικό» η υποψήφια δήμαρχος Σαρωνικού Αγγελική Ράπτη, θυμίζοντάς της, όπως είπε χαρακτηριστικά, πως και η επαγγελματική της διαδρομή είχε εδώ την αφετηρία της, αφού, ως γιατρός του ΙΚΑ Λαυρίου, υπηρέτησε στον Κουβαρά.

Σε μια ανοιχτή και ζεστή συζήτηση σε καφενείο του χωριού οι Κουβαριώτες άκουσαν την υποψήφια δήμαρχο να τους παρουσιάζει το όραμά της και την πρόταση της Ριζοσπαστικής Ενότητας Σαρωνικού για τον τόπο και παράλληλα τις προτεραιότητες για την επόμενη μέρα, εφόσον οι συμπολίτες της εμπιστευτούν τη δημοτική αρχή.

«Το υπάρχον μοντέλο δήμου δεν το θέλουμε, τόνισε η Αγγελική Ράπτη. Η δική μας φιλοσοφία για το δήμο, έχει ως πυρήνα της τον ίδιο τον πολίτη. Μόνο απέναντι σ΄ αυτόν δεσμευόμαστε και λογοδοτούμε και μόνο μαζί του συναποφασίζουμε για το κοινό και δημόσιο συμφέρον, χωρίς μεσολαβητές και ιδιοτέλειες. Συζητάμε και μαζί προχωράμε. Εμείς θεωρούμε ότι τα τοπικά συμβούλια είναι το κύτταρο της Δημοκρατίας και ως τέτοια πρέπει να έχουν πραγματικό και όχι διακοσμητικό ρόλο. Δηλαδή όχι μόνο να ακούνε τους πολίτες αλλά να τους ενεργοποιούν, να συναποφασίζουν και μαζί να υποστηρίζουν και να διεκδικούν την υλοποίηση των προτάσεών τους από τη δημοτική αρχή και μαζί με τη δημοτική αρχή να απαιτούν από οποιαδήποτε κυβέρνηση».

Σε ότι αφορά τις προτεραιότητες, ως αυριανή δημοτική αρχή, η κ. Ράπτη έθεσε ως πρώτιστο και επείγον καθήκον ο Δήμος Σαρωνικού να ενισχύσει και να ισχυροποιήσει το κοινωνικό του πρόσωπο έτσι ώστε οι πολίτες να μη νοιώθουν μόνοι στην κρίση και η δημοτική αρχή να είναι καθημερινά και έμπρακτα αρωγός στα δύσκολα.

Ως «πρώτες βοήθειες» βλέπει τη λειτουργία δημοτικού κοινωνικού φαρμακείου και δημοτικού κοινωνικού ιατρείου. «Τα φάρμακα και οι γιατροί είναι ζήτημα τιμής για μένα εκ της ιδιότητάς μου», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε πως ήδη υπάρχει ένα δίκτυο πενήντα γιατρών στην περιοχή μας που έχουν δηλώσει την εθελοντική τους προσφορά για τη στελέχωσή τους. Παράλληλα όμως, είπε θα προασπιστούμε την πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία του Κέντρου Υγείας.

Η λειτουργία κοινωνικού φροντιστηρίου για τα παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν φροντιστήρια, η εφαρμογή κοινωνικών τιμολογίων στα ανταποδοτικά τέλη και τα τιμολόγια νερού, συγκαταλέγονται επίσης στις «πρώτες βοήθειες».

Στα επείγοντα μέτρα, όπως είπε η κ. Ράπτη είναι η ενδοδημοτική συγκοινωνιακή σύνδεση αλλά και η σύνδεση με μετρό – προαστιακό.

«Πρέπει να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα, διότι η κρίση που βιώνουμε έχει οδηγήσει πολλούς συμπολίτες μας, μαζί με όλα τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν να είναι και αποκλεισμένοι από οποιαδήποτε μετακίνησή τους».

Αναφερόμενη στην πρότασή της για τον Κουβαρά, υπογράμμισε ότι ο Κουβαράς πρέπει να αναδείξει, να αξιοποιήσει και να διατηρήσει το συγκριτικό του πλεονέκτημα, την αυθεντικότητά του. Να γίνει δηλαδή ένας εναλλακτικός πόλος έλξης επισκεπτών, όχι μόνο από το λεκανοπέδιο, «φιλοξενώντας» τους στο πανέμορφο δάσος, «ξεναγώντας» τους στα θρησκευτικά μνημεία της περιοχής και προσκαλώντας τους σε εναλλακτικές μορφές πολιτισμού και αθλητισμού.

Οι παραπάνω προτάσεις έτυχαν της πλήρους επιδοκιμασίας και υποστήριξης των συνομιλητών, οι οποίοι έθεσαν μεταξύ των άλλων τις εξής παραμέτρους, την κατασκευή περιφερειακού δρόμου και της πλακόστρωσης του κεντρικού δρόμου του χωριού, ενώ έντονα υπογράμμισαν την ανάγκη για τη λειτουργία ενδοδημοτικής δημοτικής συγκοινωνίας.

Αύριο Δευτέρα, από τις 6 το απόγευμα η Αγγελική Ράπτη θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην αγορά του Λαγονησίου.

Σημ: Όλη η συζήτηση στο https://www.youtube.com/watch?v=y56ZTBYT8QQ&feature=youtu.be ,

φωτογραφίες στο https://www.facebook.com/media/set/?set=a.210489325828468.1073741834.207071769503557&type=3

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york