Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

«Ανθούσα – Γέρακας – Παλλήνη, Πόλεις για να Ζεις» - Διευκρινήσεις για τον διαχειριστικό έλεγχο που ζήτησε ο υπ. δήμαρχος Παλλήνης Παναγιώτης Μερτύρης

mertyris-ekdilwsh-parataxi

http://pallinipress.blogspot.gr/

Μετά το δημοτικό συμβούλιο στο οποίο έγινε αναφορά στο πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και το σχετικό Δελτίο Τύπου του συνδυασμού «Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη, Πόλεις για να ζεις», υπήρξαν κάποια σχόλια από δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας αλλά και από υποψηφίους της ίδιας παράταξης, στα οποία αναφέρεται η χρονική στιγμή που τοποθετήθηκε επί του θέματος ο υπ. δήμαρχος Παναγιώτης Μερτύρης αλλά και σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Ο κ.Μερτύρης εδώ και δύο χρόνια (λίγους μήνες μετά την σύσταση των σχολικών επιτροπών) είχε επανειλημμένως εκφράσει αντιρρήσεις στο Δ.Σ. για την λειτουργία τους. Επίσης έχει εδώ και καιρό το πόρισμα των Ελεγκτών στα χέρια του και περίμενε την επίσημη τοποθέτηση του δημάρχου Παλλήνης κ.Ζούτσου (κάτι που δεν έγινε ποτέ) ώστε να τοποθετηθεί και εκείνος επίσημα από την πλευρά του.

Μετά λοιπόν την γνωστοποίηση του κ.Ζούτσου ότι έχει στην κατοχή του το πόρισμα, ζήτησε την τοποθέτηση επ αυτού από τον δήμαρχο συναντώντας την άρνησή του. Κατόπιν ο κ.Μερτύρης πρότεινε να διεξαχθεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο κεκλεισμένων των θυρών ώστε να συζητηθεί το θέμα, λαμβάνοντας αρνητική απάντηση.

Στη συνέχεια ζήτησε διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στην Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και για το ταμείο του δήμου Παλλήνης που υπάρχει σχετική διαδικασία ελέγχου λόγω μεγάλου ελλείμματος. Παράλληλα και λόγω της άρνησης απολογισμού σε όλα τα Νομικά Πρόσωπα του δήμου, ζητήθηκε διαχειριστικό έλεγχος και για αυτά λαμβάνοντας και πάλι την άρνηση του δημάρχου.

Η πρόθεση του κ.Μερτύρη, δεν είναι να σπιλώσει πρόσωπα και να πετάξει λάσπη στον ανεμιστήρα, αλλά να γίνει έλεγχος και να αποδοθούν ευθύνες ποινικές ή διοικητικές όπου κρίνει η δικαιοσύνη.

Το σίγουρο είναι ότι ο κ.Ζούτσος φέρει αναμφισβήτητα, ακέραια πολιτική ευθύνη.

Τα ονόματα των συμβούλων που αρνήθηκαν έκτακτο συμβούλιο και διαχειριστικό έλεγχο είναι: ΑΒΑΡΚΙΩΤΗΣ, ΚΑΡΡΑΣ, ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ, ΔΡΟΥΓΚΑΣ, ΜΑΝΤΖΩΡΟΣ, ΚΟΛΛΙΑ-ΜΕΛΙΣΣΑ, ΚΑΡΚΟΥΛΙΑΣ, ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ, ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΑΝΝΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΖΙΝΕΛΗ, ΜΕΡΤΖΑΝΟΣ, ΚΟΥΝΕΝΑΚΗ, ΚΟΤΣΙΛΑΣ, ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ, ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ.

Να σημειώσουμε ότι η ψηφοφορία ήταν 16-14 απόντων των κ.κ. Σμυρλιάδη και Κωνσταντά από την αντιπολίτευση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york