Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Υπεγράφη η Αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Καλυβίων Θορικού του Δήμου Σαρωνικού

unnamed

Υπογράφτηκε στις 21 Φεβρουαρίου 2014 από τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννη Μανιάτη η Αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Καλυβίων του Δήμου Σαρωνικού και έκλεισε μετά και από αυτήν την εξέλιξη μια εκκρεμότητα που υπήρχε εδώ και επτά χρόνια.

Η μελέτη είχε ήδη υποβληθεί στον Οργανισμό Αθήνας από το 2007 και για διάφορους λόγους είχε καθυστερήσει η όλη διαδικασία. Με τη μελέτη αυτή ορίζονται:

  1. Οι περιοχές για Α’ Κατοικία: βορειοανατολικά της πόλης των Καλυβίων 293 στρέμματα, δυτικά των Καλυβίων 872 στρέμματα (προαστιακή κατοικία), νότια των Καλυβίων 360 στρέμματα και νότια του Ολυμπιακού Χωριού 640 στρέμματα.
  2. Οι περιοχές για Β’ Κατοικία: στη θέση Φοινικιά 377 στρέμματα, βόρεια του Λαγονησίου 98 στρέμματα και έκταση στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.
  3. Στο ΒΙΟΠΑ: επέκταση στα νότια του ΒΙΟΠΑ κατά 160 στρέμματα.
  4. Καθορισμός χρήσης Γενικής Κατοικίας στα οικόπεδα που έχουν «πρόσωπο» στη Λεωφόρο Καλυβίων.

Με την υπογραφή της Αναθεώρησης ολοκληρώνεται ο Πολεοδομικός Σχεδιασμός της περιφέρειας της Δημοτικής Ενότητας Καλυβίων με ήπιο συντελεστή δόμησης, με την επέκταση του Βιοτεχνικού Πάρκου και τη δημιουργία Αρχαιολογικού Πάρκου στην περιοχή των Εννέα Πύργων.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, θεωρώντας σημαντική επιτυχία την υπογραφή της Αναθεώρησης του ΓΠΣ Καλυβίων, αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό ΠΕΚΑ και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, τον Οργανισμό Αθήνας και ιδιαίτερα την πρόεδρο του Βιβή Μπάτσου, την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Τζιβίλογλου, καθώς και τον μελετητή του έργου Ιωακείμ Σπανούδη, επισήμανε ότι με την υπογραφή αυτή ολοκληρώνεται μια προσπάθεια χρόνων που δίνει νέες προοπτικές για την ανάπτυξη των Καλυβίων και του Λαγονησίου αλλά και της βιοτεχνικής ζώνης πάντα στην ίδια κατεύθυνση, δηλαδή με χαμηλό συντελεστή δόμησης και ήπια και φιλική προς το περιβάλλον ανάπτυξη.

Ιδιαίτερο σημαντικό είναι ότι ο αρχαιολογικός χώρος των Εννέα Πύργων χαρακτηρίστηκε ως αρχαιολογικό πάρκο, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στον δήμο να αποκαταστήσει τις δεσμευμένες ιδιοκτησίες στην ευρύτερη περιοχή του σχεδίου πόλεως και ο χώρος να μείνει ελεύθερος για να αναπτυχθεί ένα αρχαιολογικό πάρκο που θα λειτουργεί ως χώρος αναψυχής της ευρύτερης περιοχής.

Πλέον στην άμεση προτεραιότητα του Δήμου Σαρωνικού είναι να ξεκινήσουν οι διαδικασίες υλοποίησης των ρυθμίσεων και πολεοδόμησης της περιοχής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york