Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ!

Αγαπητέ Συνεργάτη και Φίλε Κώστα Αλλαγιάννη,

Με λύπη μου διάβασα την επιστολή παραίτησής σου, από την θέση του Προέδρου και μέλους του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε βεβαιώνω, ότι η έκφραση λύπης δεν είναι ένα προσχηματικό τέχνασμα για την πρόκληση εντυπώσεων σε σένα και στους συμπολίτες μας, αλλά καθορίζεται από το βασικό κριτήριο των αποφάσεών μου, που είναι η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Δήμου μας και των δημοτών μας, άσχετα από προσωπικούς συναισθηματισμούς και πικρίες.

Πιστεύω ότι θα είναι μεγάλο λάθος, να μην συνεχιστεί η καλή συνεργασία και η ουσιαστική ταύτιση στόχων που είχαμε, κατά την διάρκεια της τρέχουσας δημοτικής θητείας, κάτω από τις πλέον σκληρές και αντίξοες συνθήκες που έχει γνωρίσει ποτέ, η ελληνική κοινωνία και η Αυτοδιοίκηση στη σύγχρονη ιστορία!

Στη συλλογική μας προσπάθεια και στην συνεργασία πολλών άλλων Συναδέλφων της Δημοτικής Πλειοψηφίας, που έδωσαν κυριολεκτικά την ψυχή τους, οφείλονται τα ουσιαστικά αποτελέσματα που όλοι μαζί πετύχαμε, αυτά θα μείνουν για το μέλλον και αυτά τα επιτεύγματα, φιλοδοξούμε να ολοκληρώσουμε και να διευρύνουμε σε μία δεύτερη θητεία, εάν φυσικά μας τιμήσουν με την ψήφο τους, οι πολίτες του Δήμου μας.

Σε αυτό το Προσκλητήριο Μάχης για τον Τόπο μας, τώρα που πετύχαμε να μειώσουμε σχεδόν κατά 70% το χρέος του Δήμου μας, από 18,5 εκ. Ευρώ, σε 6,5 εκ. Ευρώ, πρέπει να προχωρήσουμε όλοι μαζί, για να ολοκληρώσουμε τον αγώνα μας:

• Για την πλήρη υλοποίηση ιστορικών έργων Υποδομής, όπως η Αποχέτευση, όπου καταφέραμε μετά από πολλά χρόνια άκαρπων προσπαθειών, μόλις σε τρία χρόνια, να ολοκληρωθεί ένας ποιοτικός Βιολογικός Καθαρισμός, να ξεκινήσει η λειτουργία του και οι συνδέσεις με το υπάρχον Δίκτυο Αποχέτευσης και σε λίγο καιρό, να αρχίσει η υλοποίηση της δεύτερης φάσης του Δικτύου Αποχέτευσης.

 

• Για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Συνοχής, Αλληλεγγύης και Αξιοπρέπειας, όπου όπως φάνηκε απ’ το έντυπο του τριετούς Απολογισμού Δράσης, έχουμε αναπτύξει στην πόλη μας, το σημαντικότερο Δίκτυο Κοινωνικής Προστασίας των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας, σε ολόκληρη την Ανατολική Αττική.

 

• Για την πραγματοποίηση της Τοπικής Ανάπτυξης και Απασχόλησης, με την αξιοποίηση ακόμα περισσότερων Ευρωπαϊκών και Ελληνικών Προγραμμάτων, για την αντιμετώπιση της ανεργίας και του άμεσου αναπροσανατολισμού των νέων συμπολιτών μας, στην σύγχρονη Γεωργία και στον Τουρισμό, με νέα επιχειρηματικά σχέδια.

 

• Για την συνέχιση των πρωτοποριακών Προγραμμάτων Αθλητισμού και Πολιτισμού, που άνθισαν την τελευταία διετία και στα οποία συμμετέχουν σχεδόν χίλιοι (1000) συμπολίτες μας.

 

Σ’ αυτήν την προσπάθεια, δεν περισσεύει κανένας καλοπροαίρετος συμπολίτης μας, ανεξάρτητα από την τοποθέτησή του και ιδιαίτερα φυσικά, κανένα δημοτικό στέλεχος της παράταξής μας!

Πιστεύω, ότι έχω το ηθικό δικαίωμα να σου δηλώσω, ότι θεωρώ σωστό, να μην κάνω αποδεκτή την παραίτησή σου και ευελπιστώ σε μία άμεση και ειλικρινή προσωπική επαφή, που θα κρατήσει δυνατή, την συνέχιση της συνεργασίας μας.

Με σεβασμό στους προσωπικούς λόγους που επικαλείσαι, θέλω να σε διαβεβαιώσω ότι οι πόρτες της δημοτικής παράταξής μας, είναι και παραμένουν πάντα ανοιχτές για σένα, για την συνέχιση της συνεργασίας μας και την ολοκλήρωση του κοινού έργου όλων μας, στην επόμενη δημοτική θητεία.

Σε παρακαλώ επίσης, να θυμάσαι πάντα, ότι σε αντίθεση με άλλους γνωστούς, βαρύγδουπους, αλλά κενούς σοβαρού περιεχομένου, «πολιτικούς παράγοντες» του τόπου μας και της ευρύτερης περιοχής μας, που πολλά είπαν και τίποτα (διαχρονικά) δεν έπραξαν, γνωρίζεις καλά, ότι στο δικό μου λόγο και την ειλικρίνεια, μπορείς πάντα να βασίζεσαι!

 

 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

ο φίλος και συνεργάτης σου,

Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας,

Σωτήρης Ι. Μεθενίτης.

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york