Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Ο Δήμαρχος να κοιτάξει τις παραλείψεις και τις αμέλειές του και μετά να γίνεται συστημικότερος των συστημικών και μνημονιακότερος των μνημονιακών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΧΡΕΟΥΣ

Χθες παρέλαβα μία ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΧΡΕΟΥΣ (sic o τίτλος ήτοι πιστή αντιγραφή) από το Δήμο για οφειλή λογαριασμών νερού.

Πληροφορήθηκα χθες και σήμερα ότι πολλοί συμπολίτες μας έλαβαν ίδια ειδοποίηση. Αρκετοί, μάλιστα, για οφειλή ετών ενώ δεν είχαν λάβει ποτέ λογαριασμούς.

Ο. κ. Δήμαρχος, πιθανώς, ξεχνά την ασυνέπεια του δήμου, ο οποίος εξακολουθεί να αποστέλλει λογαριασμούς με 12-14 μήνες καθυστέρηση με αποτέλεσμα να μην μπορείς να ταυτοποιήσεις την κατανάλωση. Ούτε κι ο ίδιος ο Δήμος να μπορεί να την πιστοποιήσει.

Δύο φορές ζήτησα να ελεγχθούν λογαριασμοί (εις εξ αυτών, χειμερινός, με κατανάλωση αντίστοιχη της θερινής) και ο δήμος αρκέστηκε στον έλεγχο για τυχόν διαρροή. Μα, αγαπητοί μου, αν είχα διαρροή επί 14 μήνες που έκανε να μου έλθει ο λογαριασμός θα ζούσα στο βυθό του Μπικίνι με τον Μπομπ Σφουγγαράκη.

Εν πάση περιπτώσει, καλό θα ήταν ο Δήμαρχος να κοιτάξει τις παραλείψεις και τις αμέλειές του και μετά να γίνεται συστημικότερος των συστημικών και μνημονιακότερος των μνημονιακών.

Προσωπικά, έχω να λάβω λογαριασμό νερού σχεδόν ένα χρόνο, άρα και όποιος λογαριασμός έρχεται τώρα αφορά κατανάλωση δύο ετών πίσω!!! Δεν αμφιαβητείται, αλλά κι αν αμφισβητηθεί; Θα μπορεί να γίνει έλεγχος για κατανάλωση προ διετίας;

Επίσης, γνωρίζω καλά, ότι υπάρχουν συμπολίτες μας που αδυνατούν να πληρώσουν και σε τέτοιους δύσκολους καιρούς καλό θα ήταν ο δήμος να μη λειτουργεί μόνο κοινωνικά παντοπωλεία, αλλά να είναι και ο ίδιος κομμάτι της κοινωνίας που εκπροσωπεί (αν δεν απατώμαι) και να μη λειτουργεί ως αυστηρός εισπράκτορας αντιτίμων για ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ. Σε καιρούς, μάλιστα, που αυτά προσφέρονται λεία σε αδηφάγα κερδοσκοπικά κοράκια.

Η επιστολή μου θα σταλεί και στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου φυσικά, για να μη βιαστεί κανείς να πει ότι επιδίδομαι σε ασκήσεις εντυπωσιασμού στα social media ή είμαι καλικάντζαρος. Ομως, οι πρώτοι που πρέπει να ενημερώνονται είναι οι πολίτες, οι οποίοι εκπροσωπούνται από την εκάστοτε δημοτική αρχή, στην οποία ανέθεσαν την εκπροσώπησή τους.

Γ.Φ Δημότης Παλλήνης

 

1 σχόλια:

JIM είπε...

Κύριε Γ.Φ.,
Ενδιαφέρον το σχόλιό σας,θα μου επιτρέψετε όμως να σημειώσω ένα-δυό σχόλια :
1.Για ποιό λόγο κάποιοι συμπολίτες μας δεν είχαν λάβει ποτέ λογαριασμούς? Νομίζω, αν αληθεύει, πρέπει να μας απαντήσουν οι αρμόδιοι.
2. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί ο Δήμος γινεται μνημονιακότερος επειδή ζητά απο κάποιους να εξοφλήσουν τις οφειλές τους όπως κάνουν οι περισσότεροι δημότες?
3.Με το σημερινό συστημα λήψης των ενδείξεων των μετρητων νερού πράγματι η χρέωση μπορεί να αμφισβητηθεί,ποιοί λόγοι το υπαγορεύουν ?
4.Γνωρίζετε αυτούς που δεν μπορούν πράγματι να πληρώσουν το νερό? Μην εφαρμόζουμε λοιπόν το "ειναι εποχή που περνά το δεν έχω δεν πληρώνω,ας πληρώσουν άλλοι για μένα".
Δ.Β. Δημότης Παλλήνης (Γέρακας)

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york