Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Το Σάββατο ψηφίζουμε για υποψήφιο Δήμαρχο στον Ωρωπό

Ανακοίνωση της "Συνεργασίας Πολιτών για Δημοκρατική Μαχητική Αυτοδιοίκηση" στον Δήμο Ωρωπού:


"Το Σάββατο 18/1 πραγματοποιήθηκε η 8η ανοιχτή συνέλευση της δημοτικής μας κίνησης στις Αφίδνες.


Η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή και ξεπέρασε και την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη.


Ήρθαν πολλοί και πολλές νέοι φίλοι και φίλες που -εκτιμώντας τα διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά της προσπάθειας αυτής- έκριναν ότι αξίζει να συμμετέχουν στο νέο, πρωτότυπο, «από τα κάτω» αυτοδιοικητικό μας εγχείρημα, κι έτσι μεγάλωσαν ακόμα περισσότερο τη λίστα μελών της κίνησής μας.


Όπως ειπώθηκε εύστοχα στο καλωσόρισμα της συντονιστικής μας ομάδας, νιώθουμε σαν να έχουμε ξεκινήσει μια διαδρομή, για μια άλλη πορεία, με ένα τρένο που κινείται με …συμμετοχή και λειτουργεί με πραγματική δημοκρατία, διαφάνεια και ισοτιμία.


Το πνεύμα ενότητας, θετικής διάθεσης, μαχητικότητας, για άλλη μια φορά κυριάρχησε σε όλες τις τοποθετήσεις μελών που ακούστηκαν.


Έκλεισε ο κατάλογος των υποψηφίων επικεφαλής, καταλληλότερων μεταξύ ίσων συναγωνιστών, οι οποίοι τοποθετήθηκαν εκτενώς, δέχτηκαν πολλές ερωτήσεις και εξέφρασαν τις απόψεις τους για πολλά ζητήματα.


Οι απαντήσεις τους δεν δίνονταν με τον «παλιό καλό» τρόπο «…εγώ ως δήμαρχος θα κάνω αυτό ή το άλλο…»

αλλά

εκφράζονταν ως γνώμη, άποψη, πρόταση για τα διάφορα ζητήματα που τέθηκαν. Ήταν δηλαδή στο πνεύμα και την αντίληψη που διακατέχει την κίνησή μας για συλλογική σκέψη, απόφαση και δράση.



Και οι ερωτήσεις βέβαια δεν ήταν του τύπου «…τι θα κάνεις δήμαρχε…;»

αλλά

«ποια είναι η γνώμη σου και τι προτείνεις;»


Οι υποψήφιοι για τη θέση του επικεφαλής, δηλαδή του μηχανοδηγού στο τρένο μας, είναι αλφαβητικά οι συναγωνιστές:


Βαγγέλης Βάθης, Κώστας Λίτσας, Παναγιώτης Χασιώτης.


Η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί με ψηφοφορία των μελών της κίνησης το Σάββατο 25/1/14 στο Καπανδρίτι και στον Ωρωπό και εάν δεν υπάρξει υποψήφιος που να συγκεντρώσει το 50% +1 των ψήφων θα γίνει επαναληπτική ψηφοφορία μεταξύ των δύο πρώτων την Κυριακή 26/1/14.


Για την ανατροπή, για άλλες αξίες και αντιλήψεις, για να αρχίσουμε να παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, κάνουμε πράξη την πραγματική δημοκρατία, τη συμμετοχή, τη διαφάνεια, την ισοτιμία."

http://taneatouoropou.blogspot.gr/2014/01/blog-post_22.html

 

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york