Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Δούρου:Στην Περιφέρεια Αττικής κάνουμε πράξη την καθολική ένταξη στο κοινωνικό σύνολο των συμπολιτών μας με αναπηρία


«Είμαστε υπέρ των δικαιωμάτων των πολλών, όχι των ολίγων. Είμαστε υπέρ των δικαιωμάτων όλων των συμπολιτών μας. Χωρίς εξαιρέσεις» τόνισε η Ρ.Δούρου

Στις συγκεκριμένες «μετρήσιμες πράξεις της Περιφέρειας Αττικής», οι οποίες στοχεύουν στην ένταξη των συνανθρώπων μας με αναπηρία στο κοινωνικό σύνολο, αναφέρθηκε η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου στην εκδήλωση – συζήτηση με τίτλο «Τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ στην πόλη μας» που διοργάνωσε, χθες, ο δημοτικός συνδυασμός «Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου» και ο επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος Χαϊδαρίου, Θοδωρής Σπηλιόπουλος.

Συγκεκριμένα, η Ρένα Δούρου υπογράμμισε ότι «στην Περιφέρεια Αττικής κάνουμε πράξη την καθολική και οικουμενική ένταξη στο κοινωνικό σύνολο ατόμων με αναπηρία, μέσα από την ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή τους σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας, μέσα από την ίδρυση Κέντρων Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας ατόμων με αναπηρία». «Μέσα από την αυτόνομη πρόσβαση σε παραλίες της Αττικής, μέσα από τη συμβολή για την απρόσκοπτη λειτουργία ιδρυμάτων, μέσα από τη συστηματική διασφάλιση της προσβασιμότητας, μέσα από τη στήριξη των Special Olympics Hellas, μέσα από τη στήριξη, σε συνεργασία με την Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών, του δικαιώματος ισότιμης συμμετοχής στα κινηματογραφικά και θεατρικά δρώμενα», συνέχισε η ίδια τονίζοντας πως «όλα αυτά τα πράττουμε, όχι γιατί έτσι πρέπει, αλλά γιατί έτσι οφείλουμε». «Έτσι οφείλουμε στις αρχές μας, έτσι οφείλουμε απέναντι στον σύγχρονο Καιάδα του νεοφιλελευθερισμού. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι μέχρι πριν από λίγο καιρό οι συμπολίτες μας με αναπηρία ήσαν αόρατοι γιατί αυτοί που μας κυβέρνησαν επί τόσες δεκαετίες, επέλεξαν συνειδητά, όχι την Ευρώπη των δικαιωμάτων αλλά την Ευρώπη των δημοσιονομικών περιορισμών. Επέλεξαν να είναι Ευρωπαίοι α λα καρτ. Επέλεξαν τους περιορισμούς σε βάρος των στοιχειωδών δικαιωμάτων των συμπολιτών μας με αναπηρία». «Εμείς όμως είμαστε υπέρ των δικαιωμάτων των πολλών, όχι των ολίγων. Είμαστε υπέρ των δικαιωμάτων όλων των συμπολιτών μας. Χωρίς εξαιρέσεις», τόνισε μεταξύ άλλων.

«Τα προβλήματα των συμπολιτών μας με αναπηρία είναι δικά μας προβλήματα, είναι κοινωνικά προβλήματα, είναι θέματα που χρειάζονται συλλογική απάντηση»

Η Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε ότι «βρισκόμαστε απέναντι στις δυνάμεις εκείνες, που θεωρούν την αναπηρία, αδυναμία, τα άτομα με αναπηρία, πολίτες υποδεέστερης κατηγορίας. Τις δυνάμεις της οπισθοδρόμησης, της ακροδεξιάς, που πρέπει να αντιπαλέψουμε όλοι μαζί». «Ειδικά σήμερα, που οι δυνάμεις αυτές σηκώνουν ξανά κεφάλι, στη χώρα μας και την Ευρώπη».
«Η Περιφέρεια Αττικής, για πρώτη φορά, στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης, στη διασφάλιση των δικαιωμάτων των συμπολιτών μας με αναπηρία, σήμερα και αύριο. Για το σήμερα και το αύριο των κοινωνιών μας, χωρίς διακρίσεις, με αλληλεγγύη και δικαιοσύνη, γιατί τα προβλήματα των συμπολιτών μας με αναπηρία είναι δικά μας προβλήματα, είναι κοινωνικά προβλήματα, είναι θέματα που χρειάζονται συλλογική απάντηση», υπογράμμισε η ίδια. «Έτσι τα αντιμετωπίζουμε, έτσι τα λύνουμε. Όλοι και όλες μαζί», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στην εκδήλωση την Περιφερειάρχη συνόδευαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, Θεόδωρος Σχινάς, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για θέματα Αναπηρίας, Βιβή Τσαβαλιά, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για θέματα Ισότητας, Νικολέττα Δανιά, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος αρμόδιος για θέματα δημόσιας Υγείας, Κωνσταντίνος Βλάχος καθώς και οι Περιφερειακές Σύμβουλοι Αναστασία Στεφανοπούλου και Κατερίνα Κρητικού

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york