Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Στέκι Αλληλεγγύης Παλλήνης: ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ-ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ: “Από ποιούς δρόμους προσεγγίζει ο φασισμός τους μαθητές/τα παιδιά μας;”

Ο φασισμός έχει προκαλέσει ήδη πολλά θύματα στη χώρα, μετανάστες και Έλληνες, και μετράμε δυστυχώς νεκρούς από αυτήν τη φονική δράση… Κανείς δεν μπορεί να ισχυρίζεται πως δεν ξέρει. Το θηρίο είναι εδώ και απειλεί τα παιδιά μας. Διεισδύει στη ζωή τους στο σχολείο, στις παρέες, στην κοινωνική τους ζωή. Σιγά- σιγά και ύπουλα τα γεμίζει μίσος για τον άνθρωπο, τον διπλανό, τον αδύναμο, τον διαφορετικό.
Εδώ και καιρό, οι θρασύδειλοι νεοναζί έχουν ξεκινήσει στα γραφεία/συνδέσμους τους κατηχητικά μίσους σε μικρά παιδιά, γεμίζοντας τα μυαλά τους αντιεπιστημονικές ρατσιστικές δοξασίες, ανιστόρητα ψέματα.
Στη ναζιστική Γερμανία διαμορφωνόταν μια νεολαία κατά το χιτλερικό όραμα “χωρίς τίποτα αδύναμο και τρυφερό, με σπίθες θηρίου στα μάτια, χωρίς γνώση, γιατί η γνώση καταστρέφει τη νεολαία”…
Με φρίκη μαθαίνουμε για βίαιες επιθέσεις φασιστών σε μαθητές που διαφωνούν, αλλά με ακόμα μεγαλύτερη φρίκη μαθαίνουμε για συγκρότηση νεοφασιστικών μαθητικών πυρήνων μέσα στα σχολεία μας… Τα παιδιά μας γίνονται θύτες αλλά και θύματα.
Δεν μπορούμε, ως γονείς, δάσκαλοι, συμμαθητές και φίλοι, ως κοινωνία, να παρατηρούμε άπραγοι αυτήν την εγκληματική προσέγγιση που ο φασισμός επιχειρεί στα παιδιά μας. Θέλουμε τα παιδιά μας να παίζουν, να μαθαίνουν, να  μην φοβούνται, να αγαπάνε τον άλλο, να κρίνουν, να ερωτεύονται, να παλεύουν για να κάνουν τη ζωή τους όμορφη, δημιουργική, ελεύθερη!
Ποιους μηχανισμούς, όμως, χρησιμοποιούν οι φασίστες, ποιες αδυναμίες και ποια κενά εκμεταλλεύονται, ποιους δρόμους χρησιμοποιούν για να φτάσουν στα παιδιά μας; Πώς αναπτύσσονται τέτοιοι πυρήνες μέσα στη μαθητική κοινωνία; Προκειμένου να απαντήσουμε στα ερωτήματα αυτά,  διοργανώνουμε έναν κύκλο συζητήσεων με εκπαιδευτικούς, ιστορικούς, ψυχολόγους, αγωνιστές του αντιφασιστικού κινήματος και μαθητές.
Για να συνειδητοποιήσουμε και να καταλάβουμε το πρόβλημα σε βάθος. Για  να αναλάβουμε δράση, όλοι μαζί κι ο καθένας με τον ιδιαίτερο ρόλο του, ν’ αντιπαλέψουμε αυτό το φαινόμενο, ως μια πλευρά της συνολικής αντιπαράθεσής μας με την εφιαλτική επανεμφάνιση του φασισμού στην ελληνική κοινωνία.

1η συζήτηση:  Κυριακή 19/1/2014, 6μ.μ., 1ο Λύκειο Παλλήνης: (Λεωφ. Μαραθώνος 16ο χλμ.)

“Η διείσδυση φασιστικών πυρήνων στα σχολεία”

Ομιλητές: -Άννα Μπαχτή, Εκπαιδευτικός / Πρόεδρος Ε’ ΕΛΜΕ

-Μαρία Νικολακάκη – Καθηγήτρια Παιδαγωγικής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

-Θανάσης Κούρκουλας – Επικεφαλής της Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό

-Μαθητής Λυκείου (μέλος των Schooligans)

——————————————————–

2η συζήτηση: Κυριακή 2/2/2014. 6μ.μ., Στέκι Αλληλεγγύης στην Παλλήνη:(Υψηλάντου & Μαυρομιχάλη τηλ.: 6987.117.791)

“O τρόπος που διδάσκεται η Ιστορία βοηθά τα παιδιά να κατανοήσουν και να απορρίψουν το φασισμό;”

Ομιλητές: -Σπύρος Μαρκέτος – Καθηγητής ιστορίας ΑΠΘ

-Κώστας Παλούκης – Διδάκτορας ιστορίας

-Γιώργος Πλακίδας – Ιστορικός / Πρόεδρος Ζ’ ΕΛΜΕ

——————————————————–

3η συζήτηση: Κυριακή 16/2/2014, 5:30 μ.μ.,  Στέκι Αλληλεγγύης στην Παλλήνη:(Υψηλάντου & Μαυρομιχάλη τηλ.: 6987.117.791)

“Αντανακλάσεις της κρίσης στις ενδοοικογενειακές σχέσεις και στην εκπαίδευση”

Ομιλητές: -Κυριακή Αγαπητού – ψυχολόγος / συστημική ψυχοθεραπεύτρια

-Γιάννης Πετρόπουλος – Δάσκαλος

-Φιλιώ Τσουκαλά – Ψυχολόγος / σύμβουλος οικογενειακής θεραπείας

——————————————————–

Διοργάνωση: Στέκι Αλληλεγγύης στην Παλλήνη, Μαυρομιχάλη και Υψηλάντου-Παλλήνη, τηλ. 6987.117.791 – Αντιφασιστικός Συντονισμός Επιτροπών- Συλλογικοτήτων-Πρωτοβουλιών Αθήνας-Πειραιά, antifasistikossyntonismos.blogspot.gr

(Τρόπος πρόσβασης: Προαστιακός και μετρό- στάση Παλλήνη, Υπεραστικά λεωφορεία- στάση στο Λύκειο Μπλε λεωφορείο 305, στάση στο κέντρο της Παλλήνης).

site2

κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york