Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Μεγάλα έργα σε εξέλιξη στον Δήμο Σαρωνικού- Αποχέτευση παραλιακών περιοχών του δήμου.

Έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τους Περιβαλλοντικούς Όρουςπου έχουν επιβληθεί για το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων του Λεκανοπεδίου Αττικής (ΚΕΛ Ψυτάλλειας και Ακροκεράμου) και παραλαβή του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης των περιοχών Σαρωνίδας, Αναβύσσου και Παλαιάς Φώκαιας.

Στη συνεδρίασή του την Πέμπτη 31/10/2013 το Δημοτικό Συμβούλιο γνωμοδότησε θετικά για τη μελέτη αναβάθμισης της Ψυτάλλειας και παρέλαβε και ενέκρινε τις μελέτες για τα εσωτερικά δίκτυα των παραπάνω περιοχών. Είχε προηγηθεί πριν από 15 περίπου μέρες και η παραλαβή των εσωτερικών δικτύων της περιοχής του Λαγονησίου. Επιπλέον, μέχρι το τέλος του χρόνου, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για τον κεντρικό αγωγό στην παραλιακή λεωφόρο που εκπονείται από την ΕΥΔΑΠ. Ο Δήμος έχει υποβάλει το πρόγραμμα για χρηματοδότηση στο ΕΠΠΕΡΑΑ (προϋπολογισμός 79 εκατ. περίπου).

Με την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, ο δήμος θα είναι σε θέση να δημοπρατήσει το σύνολο του παραπάνω έργου. Με τον σωστό σχεδιασμό, ο Δήμος Σαρωνικού κατάφερε να προγραμματίσει έτοιμο προς υλοποίηση ένα μεγάλο έργο υποδομής (αποχέτευση παραλιακών περιοχών) δίνοντας οριστική λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλαιπωρούσε για δεκαετίες τους κατοίκους της περιοχής.

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york