Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ στο Δήμο Παλλήνης για κάποια πράγματα!!!!

Αυτό που συμβαίνει στο δήμο μας είναι πραγματικά ανεξήγητο και χρήζει μελέτης.

Την στιγμή που τα συντριβάνια στη Παλλήνη ειναι σε άθλια κατάσταση , την στιγμή που γονείς βάφουν μόνοι τους τα σχολεία διότι ο δήμος όπως είπε αδυνατεί να χορηγήσει εργατοτεχνικό προσωπικό δεδομένης της δύσκολής οικονομικής συγκυρίας (6ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης), την στιγμή που δεν αλλάζουν καυστήρα 30 ετών (1ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης), την στιγμή που η Παλλήνη ειδικά, βρωμάει από τα σκουπίδια που δεν μαζεύουν (έχουν ελλείψεις προσωπικού μας λένε) την στιγμή που γίνονται όλα τα παραπάνω και αλλα πολλά κάνουν μέσα σε 2 χρόνια νέα ανάπλαση στη Κεντρική Πλατεία του Γέρακα με κόστος αυτή την φορά 425.000 € (έκαναν κάποια σοβαρά λάθη όπως ακούγεται στην προηγούμενη ανάπλαση).

Η παραπάνω ανάπλαση της πλατείας ήταν ενα από τα θέματα που συζητήθηκαν στο χθεσινό τοπικό συμβούλιο του Γέρακα όπως και η πρόταση του σύμβουλου της αντιπολίτευσης κου Στρίκου Κώστα να κρατούνται πρακτικά των συμβουλίων. Ο κος Στρίκος μέσω του προέδρου του τοπικού συμβουλίου εισέπραξε ένα μεγαλοπρεπέστατο ΟΧΙ απο τον δήμαρχο κο Ζούτσο λόγω κόστους όπως είπε.

Την ώρα βέβαια που ο Δήμαρχος δεν θέλει να κρατούνται πρακτικά, 3 τοπικοί σύμβουλοι της παράταξής του ψήφισαν την πρόταση, του κου Στρίκου δηλώνοντας κατα κάποιο τρόπο την αντίθεσή τους στο ΟΧΙ του Δημάρχου.

Δείτε παρακάτω τι έγινε στο τοπικό συμβούλιο του Γέρακα με επιστολή που μας έστειλε ο κος Στρίκος Κώστας ο οποίος είναι και η μόνη πηγή ενημέρωσης για τα τοπικά ΜΜΕ:

Κατά την συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου Γέρακα στις 19-11 το πρώτο θέμα που συζητήθηκε ήταν το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Παλλήνης στα σημεία που αφορά την Ενότητα Γέρακα, για το οποίο απλά ενημερωθήκαμε, αφού εκ του νόμου δεν έχουμε δικαίωμα ψήφου και αλλαγών. Παρόλα αυτά έγινε συζήτηση, τοποθετηθήκαμε, επιφέραμε απόψεις αντιρρήσεις και προτάσεις.

Στην τοποθέτηση μου αναφέρθηκα στα μεγάλα κόστη τα οποία αναγράφονται και αφορούν την κεντρική πλατεία Μακεδονίας, για την οποία ξοδεύονται 402.000 € για έργα και 23.000 € για μελέτες, κάτι που θα συμφωνήστε μαζί μου θεωρώ λάθος, την αφού κατά τα προηγούμενα χρόνια έχουν γίνει πολλές παρεμβάσεις επ’ αυτής, όλοι το γνωρίζουμε, τόσο σε βελτιώσεις πρασίνου όσο και σε κατασκευές, όπως η περσινή.

Επικρότησα το ότι αναγράφονται ποσά τα οποία δίδονται για επισκευές και κατασκευές παιδικών χαρών. Για όσους δεν γνωρίζουν έχω αναφερθεί αρκετές φορές στο συγκεκριμένο θέμα στο τοπικό συμβούλιο διότι επισκεπτόμενος σχεδόν όλες τις παιδικές χαρές του Γέρακα είδα με τα μάτια μου την επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στις περισσότερες για την ασφάλεια των παιδιών σύμφωνα με τις προδιαγραφές (ΕΛΟΤ). Πρόσφατα είχαμε και τραυματισμό σε μια από αυτές.

Ακόμη πρότεινα να υπάρξει πρωτοβουλία από την Δημοτική αρχή προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες και να αποσπάσουμε Κοινοτικά κονδύλια για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στοιχείων σε σχολεία και κοινόχρηστους χώρους ( πλατείες, παιδικές χαρές) με απώτερο όφελος στους ίδιους τους δημότες.

Τέλος σχετικά με το θέμα που ο ίδιος έφερα στο συμβούλιο με αριθμό πρωτοκόλλου 37459 και αφορά την τήρηση πρακτικών στο τοπικό συμβούλιο σύμφωνα με τον νόμο και ύστερα από την απαράδεκτη συμπεριφορά αντιδημάρχου και την επίθεση που δέχτηκα και εγώ και ο θεσμός του τοπικού συμβουλίου, έμεινα άναυδος όταν ακούσαμε τον πρόεδρο να λέει ότι το θέμα το κουβέντιασε με τον Δήμαρχο και δεν δέχεται να κρατούνται πρακτικά γιατί είναι πολλά συμβούλια πολλές επιτροπές που το ζητάνε και είναι σημαντικό έξοδο το οποίο δεν μπορεί να δοθεί αυτή την περίοδο. Άκουσον άκουσον. Απάντησα ότι λόγο στο τοπικό συμβούλιο δεν έχει ο Δήμαρχος αλλά οι τοπικοί σύμβουλοι και επέμενα να τοποθετηθούν όλοι και να ψηφίσουμε, προκειμένου να θέσει την απόφασή μας ο πρόεδρος στο συμβούλιο του Δήμου.

Η πρόταση υπερψηφίστηκε από έξι και καταψηφίστηκε από τρείς. Θα περιμένουμε στο επόμενο συμβούλιο να δούμε κατά πόσο θα τηρηθεί η απόφασή μας αυτή. Ενδιαφέρων πάντως θα είχε να ακούγατε τις τοποθετήσεις των διαφωνούντων.

Να επισημάνω εδώ ότι το θέμα το είχε θέσει παλαιότερα και άλλη συνάδελφος δίχως όμως αποτέλεσμα.

ΣΤΡΙΚΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΕΡΑΚΑ

.

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york