Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013

Ερώτηση Β. Οικονόμου: Συγχωνεύσεις τμημάτων στο 2ο Γυμνάσιο Βούλας

|

Με αφορμή ομόφωνο ψήφισμα διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων του 2ου Γυμνασίου Βούλας αναφορικά με την απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής εκφράζουμε την απορία και την ανησυχία μας για τα όσα επισυμβαίνουν στην εκπαιδευτική λειτουργία και προκαλούν σοβαρές ανησυχίες για τν εξέλιξη της τρέχουσας σχολικής περιόδου. Συγκεκριμένα στο προαναφερόμενο ομόφωνο ψήφισμα καταγγέλλεται ότι:

Α. Η απόφαση σύμπτυξης τμημάτων αντίκειται στις διατάξεις του Νόμου 3848/2010 όπου σαφώς ορίζεται ότι κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους δεν είναι δυνατή η μεταβολή του αριθμού των τμημάτων. Συγκεκριμένα στην παρ. 4 του αρ 7 του Νόμου 3848/2010 ορίζει ότι η απόφαση καθορισμού του αριθμού των τμημάτων μπορεί να τροποποιείται μόνο για εξαιρετικούς λόγους με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου του ιδίου έτους

Β. Η σύμπτυξη των τμημάτων μετά από δύο μήνες λειτουργίας του σχολείου είναι αντιπαιδαγωγική, διαταράσσει την ομαλή εξέλιξη της σχολικής και εκπαιδευτικής διαδικασίας, δημιουργεί ουσιαστικά προβλήματα και στους μαθητές και στους καθηγητές από την ασυνέχεια στην τρόπο διδασκαλίας, εξέτασης και βαθμολογίας ενώ υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο οι μαθητές που εντάσσονται σε νέα τμήματα να μην έχουν διδαχτεί μέρος τη ύλης που έχει διδαχτεί η πλειοψηφία των νέων συμμαθητών τους.

Δεδομένου λοιπόν ότι είναι ακατανόητη, παράτυπη και καταφανώς αντιπαιδαγωγική η συγκεκριμένη απόφαση θεωρούμε ότι πρέπει να επανεξεταστεί και αν συντρέχουν πράγματι οι λόγοι για σύμπτυξη τμημάτων στο 2ο Γυμνάσιο Βούλας, αυτές να εφαρμοστούν από την επόμενη σχολική χρονιά εφόσον ο αριθμός των μαθητών επιτρέπει αυτές τις συγχωνεύσεις.

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάστε:

Προτίθεστε να παρέμβετε ώστε να μην εφαρμοστεί η απόφαση συγχώνευσης τμημάτων στο 2οΓυμνάσιο Βούλας, μεσούσης της σχολικής περιόδου ώστε να τηρηθεί απαρέγκλιτα η κείμενη νομοθεσία και να αποτραπεί η αδικαιολόγητη αναστάτωση που δημιουργήθηκε;

Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis

 
Free Host | lasik surgery new york