Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΛΛΗΝΗ-ΜΕΡΤΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: ΤΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ;


Οι εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Μαΐου τον επόμενο χρόνο θα είναι ίσως η πιο ενδιαφέρουσα αναμέτρηση των τελευταίων ετών. Με μια κοινωνία «στα κάγκελα», στην κυριολεξία, λόγω των οικονομικών συνθηκών, με την απαξίωση των πολιτών προς τους έχοντες ασκήσει εξουσία, με νέα πρόσωπα που προαλείφονται για τις θέσεις και με έναν νέο εκλογικό νόμο που επεξεργάζεται η Κυβέρνηση, οι προβλέψεις των εκλογολόγων στηρίζονται σε ένα ρευστό και αμφίρροπο τοπίο.

Οκτώ περίπου μήνες πριν από τις εκλογές, το παιχνίδι των δημοτικών εκλογών ξεκίνησε και φαίνεται να υπάρξουν πολλά ντέρμπυ στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Καθημερινά ακούγονται νέες υποψηφιότητες, αποχωρήσεις, πρωτοκλασάτων στελεχών από τους δημοτικούς συνδυασμούς που εξελέγησαν ενώ αναμένονται και απίστευτες εκπλήξεις από τα πολιτικά κόμματα. Το σκηνικό ζυμώσεων και διεργασιών σε όλους τους Δήμους και Περιφέρειες έχει στηθεί…

Οι υποψήφιοι μετρούν τις δυνάμεις τους και επανεξετάζουν τους φίλους τους.Όμως οι πολίτες – ψηφοφόροι πως θα εκφραστούν; Ποια θα είναι τα κριτήρια με τα οποία θα ψηφίσουν; Φυσικά, μερικές προδιαγραφές ψήφου είναι αυτονόητες. Ο υποψήφιος να μην έχει ένοχο παρελθόν και ρόλο στην αμαρτωλή περίοδο του μνημονίου, να έχει όραμα, πρόγραμμα και σαφείς θέσεις στα μεγάλα προβλήματα του Δήμου.

Οι υποψήφιοι για τις θέσεις, με ποια στρατηγική θα κινηθούν; Θα στηριχθούν στην προσωπικότητα τους ή στις πολιτικές διαχωριστικές γραμμές των κομμάτων; Μνημονιακός και αντιμνημονιακός, προσκυνημένος και απροσκύνητος ή υποψήφιος με κύρος, όραμα και πρόγραμμα;

Ένας πολίτης θα ψηφίσει για Δήμαρχο με κριτήρια αν θα επιστρέψουμε στη δραχμή ή αν θα γίνει καλύτερη επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης με την Τρόικα;

Προϋποθέσεις καλής και αποτελεσματική Δημαρχίας έχει ο δήμαρχος που εκμεταλλεύεται ευκαιρίες, «ξετρυπώνει» προγράμματα χρηματοδότησης, συνεργάζεται στενά με το δομημένο τεχνοκρατικό και διοικητικό σύστημα της χώρας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την παραγωγή έργου στην περιοχή του. Όλα τα άλλα είναι «έπεα πτερόεντα»!

Η Αυτοδιοίκηση άλλωστε προσφέρεται για μια «διαρκή προεκλογική περίοδο» καθώς οι πολίτες κρίνουν καθημερινά και αυστηρά το έργο και τη ρητορική όλων των εμπλεκομένων με τα κοινά.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΡΤΥΡΗΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york