Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Να καθηλώσει τα κοινό, κατάφερε ο καθηγητής Γ. Παυλίδης, κατά τη διάλεξή του, με θέμα: «Διάσπαση Προσοχής (ΔΕΠΥ), Δυσκολίες Συμπεριφοράς & Μάθησης στο Σπίτι & στο Σχολείο: Τεστ & Μέθοδος Παυλίδη»

Παυλίδης.

Μία άκρως ενδιαφέρουσα και σίγουρα αξέχαστη διάλεξη, παρέδωσε την Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2013, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «ΑΡΤΕΜΙΣ», ο Καθηγητής  Μαθησιακών  Δυσκολιών στο  Πανεπιστήμιο  Μακεδονίας και Ισόβιο Μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Ερευνών Μαθησιακών Δυσκολιών, κος Γεώργιος Θ. Παυλίδης.

Στον κο Παυλίδη, λόγω της Παγκόσμιας Επιστημονικής του Αναγνώρισης, έχουν απονεμηθεί πολλοί τιμητικοί τίτλοι και βραβεύσεις, πάντοτε με ομόφωνες αποφάσεις και η βιογραφία του περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων, στο WHO IS WHO IN THE WORLD (Λεξικό Προσωπικοτήτων Παγκόσμιας Ακτινοβολίας).

Εκπαιδευτικοί, αλλά και γονείς που έσπευσαν να παρακολουθήσουν από κοντά, τον διεθνώς καταξιωμένο Καθηγητή Γεώργιο Παυλίδη, έλαβαν ιδιαίτερα χρήσιμες πληροφορίες, γύρω από τη Διάσπαση Προσοχής (ΔΕΠΥ), τις Μαθησιακές Δυσκολίες & τη Δυσλεξία, από την Πρόγνωση, Διάγνωση μέχρι και την επιτυχή Αντιμετώπισή τους στο σπίτι & στο σχολείο. Ο Καθηγητής, έκανε ακόμη αναφορά στις πρόσφατες ανακαλύψεις και στην παγκοσμίως αναγνωρισμένη εφεύρεσή του,  γνωστή ως  ‘ΤΕΣΤ ΠΑΥΛΙΔΗ΄, που ανέπτυξε όταν ήταν Καθηγητής σε γνωστά πανεπιστήμια της Αγγλίας & ΗΠΑ.

H Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού & Κοινωνικής Πρόνοιας κα Μαρία Κιμπιζή, καλωσόρισε τον κο Γ. Παυλίδη, δηλώνοντας πως είναι μεγάλη τιμή για τον Δήμο μας, να τον έχουμε κοντά μας, προκειμένου να προσφέρει στο κοινό τις πολύτιμες γνώσεις του, γύρω από τις Μαθησιακές Δυσκολίες. Θερμά ευχαρίστησε ακόμη την Σχολική Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής Αν. Αττικής κα Ελένη Μέλλου, για τη διαμεσολάβησή της, στην πραγματοποίηση της διάλεξης, καθώς επίσης και όλους όσους βοήθησαν στην οργάνωσή της.

Η Αντιδήμαρχος, προσέφερε ως αναμνηστικό στον Καθηγητή, για την επίσκεψή του στον Δήμο Μαρκοπούλου, το βιβλίο του συντοπίτη μας, συγγραφέα Σταμάτη Μεθενίτη, με τίτλο «Το Μαρκόπουλο των Μεσογείων».

Μετά το τέλος της διάλεξης, οι παρευρισκομένοι είχαν την ευκαιρία να υποβάλλουν ερωτήσεις στον Καθηγητή, ο οποίος και απάντησε σε όλες ολοπρόθυμα, αγνοώντας την ώρα, καθώς το ρολόι χτύπησε σχεδόν μεσάνυχτα!

Κλείνοντας, ο Καθηγητής Γ. Παυλίδης, παραδέχθηκε πως η συγκεκριμένη διάλεξη, ήταν ένα «καλοστημένο κόλπο», καθώς όταν κάποιος έχει άγνοια γύρω από ένα θέμα, μπορεί να συμπεριφέρεται με λανθασμένο τρόπο, δίχως περαιτέρω σκέψεις. Μετά την παρακολούθηση της διάλεξης όμως, εκπαιδευτικοί και γονείς, δεν έχουν άλλη εναλλακτική επιλογή, από την όσο το δυνατόν ορθότερη διαχείριση των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες, καθώς η τυχόν αποδοκιμασία ή αποθάρρυνσή τους, θα προκαλούσε τόσο τύψεις και ενοχές στους ίδιους, όσο και πρόβλημα στην μετέπειτα πορεία και ζωή του παιδιού. Διότι πλέον γνωρίζουν, ότι το σημαντικότερο γι’ αυτά τα παιδιά, όπως και για κάθε άνθρωπο άλλωστε, είναι να αναπτύξουν αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση, ούτως ώστε να αναδιπλώσουν τα πραγματικά τους ταλέντα.

Σημειώνεται ότι η είσοδος ήταν ελεύθερη για το κοινό, ενώ στο τέλος, δόθηκαν βεβαιώσεις συμμετοχής στη διάλεξη, σε όλους τους εκπαιδευτικούς που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Η Δημοτική Αρχή, υπόσχεται να συνεχίσει τη διοργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων, με θεματολογία που πραγματικά ενδιαφέρει τους πολίτες και μέσω των οποίων, αποκομίζουν γνώσεις που μπορούν πρακτικά να βελτιώσουν την επικοινωνία στις σχέσεις τους, τόσο με τα παιδιά, όσο και με τους ενήλικες του περιβάλλοντός τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york