Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Βασίλης Οικονόμου: Χωρίς κανένα συντονισμό χάνονται κονδύλια και ανθρώπινες ζωές στην μετακίνηση των μαθητών στην Παλλήνη

|

Βασίλης-Οικονόμου1 Σε απάντηση της ερώτησης (Αρ. Πρωτ. 7067/12.02.13) του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου, αναφορικά με την ασφάλεια των μαθητών στην περιοχή της Παλλήνης κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολεία τους, ο Υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, μας απάντησε ότι το εν λόγω θέμα δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του. Ο Υπουργός Εσωτερικών, Ευρυπίδης Στυλιανίδης, μας ενημέρωσε ότι έχει ζητήσει στοιχεία από την Περιφέρεια Αττικής και θα μας ενημερώσει μόλις λάβει την σχετική απάντηση. Ο Αν. Υπουργός Ανάπτυξης, Σταύρος Καλογιάννης, μας απάντησε ότι η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου συνδράμει τους ΟΤΑ στην εκπόνηση μελετών κυκλοφοριακών διαμορφώσεων ή φωτεινών σηματοδοτήσεων, λαμβάνοντας υπόψη σχετικές προτάσεις ή τις εισηγήσεις αυτών. Επίσης μας γνωστοποίησε ότι η αρμοδιότητα για παρεμβάσεις στην Λεωφ. Μαραθώνος και στην οδό Εθν. Αντιστάσεως ανήκει στην περιφέρεια Αττικής ενώ η αρμοδιότητα για το Δημοτικό Οδικό Δίκτυο ανήκει στον Δήμο Παλλήνης. Τέλος μας ενημέρωσε ότι υπάρχει πίστωση στον προϋπολογισμό του έτους 2013 της Περιφέρειας Αττικής για κατασκευή πεζογεφυρών! Από το 2011 όμως όταν είχε ανακοινωθεί από την Περιφέρεια Αττικής η απόφαση για κατασκευή 100 πεζογεφυρών στην Αττική ζητάμε να περιληφθούν σε αυτές και οι πεζογέφυρες για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών της Παλλήνης. Φτάσαμε στο 2013, υπάρχει η σχετική πίστωση στον προϋπολογισμό και ακόμα δεν έχει ξεκινήσει τίποτα. Θα μπορούσαμε ίσως να δεχτούμε την καθυστέρηση εφόσον δεν υπήρχαν τα χρήματα, τώρα όμως που υπάρχουν δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι αποτρέπει να υλοποιηθούν επιτέλους τα αυτονόητα! Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη μας ενημέρωσε ότι διενεργούνται εποχούμενες περιπολίες και εντατικοί έλεγχοι σε καθημερινή βάση με στόχο την πρόληψη ατυχημάτων και την ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας. Μας ανέφερε μάλιστα ότι για το έτος 2012 βεβαιώθηκαν επίσημα σχεδόν 1000 παραβάσεις για ταχύτητα στην Λεωφ. Μαραθώνος που στεγάζονται σχολικά συγκροτήματα.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι από το 2007 πιέζουμε να δοθεί λύση όσον αφορά την ασφάλεια των μαθητών χωρίς κανένα αποτέλεσμα ενώ την ίδια στιγμή να έχουμε απώλεια ζωής και τραυματισμούς μαθητών. Οι σχετικές αρμοδιότητες έχουν ανακατανεμηθεί πολλές φορές σε αυτά τα 6 χρόνια προκαλώντας επιπλέον καθυστερήσεις. Θα επανέλθουμε με επίκαιρη ερώτηση απαιτώντας ο συντονισμός των ενεργειών να γίνει από το Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να μπορέσουν επιτέλους μετά από 6 χρόνια όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και οι υπηρεσίες, να καταρτίσουν και να υλοποιήσουν σχέδιο ασφαλούς μετακίνησης των μαθητών από και προς τα σχολεία τους σε πανελλαδικό επίπεδο. Κατά την γνώμη μας ανεξάρτητα με την άστοχη διασπορά αρμοδιοτήτων, το Υπουργείο Παιδείας φέρει ή οφείλει να φέρει ακέραια την ευθύνη για την ασφάλεια στις μετακινήσεις των παιδιών μας στα σχολεία τους.

Είναι αδιανόητο, επικίνδυνο και τραγικό να βεβαιώνονται σε 1 μόνο δρόμο κατά μέσο όρο 3 παραβάσεις των ορίων ταχύτητας την ημέρα, να διασχίζουν τον συγκεκριμένο δρόμο καθημερινά εκατοντάδες μαθητές και εδώ και 6 χρόνια να μην πραγματοποιείται καμία ουσιαστική παρέμβαση για την οριστική εξασφάλιση συνθηκών ασφαλούς μετακίνησης των μαθητών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york