Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Έκλεψαν μνήματα στο 1ο Κοιμητήριο Κορωπίου

097 Χθες τα ξημερώματα, άγνωστοι δράστες παραβίασαν την κεντρική πόρτα του 1ου Κοιμητηρίου Κορωπίου και βεβήλωσαν περισσότερους από 80 τάφους. Οι ιερόσυλοι αφαίρεσαν περίπου... 80 καντήλια, μεταλλικές προτομές και μια μεταλλική άγκυρα σύμβολο του Πολεμικού Ναυτικού.
Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό που σημειώνεται στο Κορωπί, καθώς πριν από 20 ημέρες άγνωστοι έκλεψαν καντήλια από το 2ο Κοιμητήριο της πόλης.
Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και υπεύθυνος πολιτικής προστασίας κ. Θοδωρής Γρίβας προχώρησε άμεσα σε υποβολή μήνυσης κατά αγνώστων, ενώ η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε άμεση φωτογράφηση των τάφων, σε καταγραφή των αντικειμένων και ξεκίνησε η αναζήτηση των δραστών.
Ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Κιούσης ζήτησε από τις αστυνομικές αρχές «να κάνουν ότι μπορούν για να αναζητηθούν, κατά προτεραιότητα, οι προτομές που εκλάπησαν και φυσικά να βρεθούν τα κυκλώματα των δραστών που δεν διστάζουν να προσβάλλουν τους νεκρούς, την μνήμη των οικογενειών μας και τα ιερά σύμβολα της Χριστιανοσύνης. Η φύλαξη των Κοιμητηρίων της πόλης είναι ένα ακανθώδες θέμα. Εδώ και πολλά χρόνια δεν υπήρχε φύλαξη τα βράδια. Είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε άμεσα λύσεις παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό. Από σήμερα η φύλαξη θα είναι συνεχής και στα δύο Κοιμητήρια. Προέχει όμως τώρα να βρεθούν οι δράστες και οι προτομές».
Οι προτομές και το σύμβολο του Π.Ν που εκλάπησαν :
Προτομή Δημητρίου Λάμπρου (Διατελέσας Δήμαρχος Κρωπίας 1955-1968).
Η προτομή του αείμνηστου Χρήστου Γ. Αδάμ
Η προτομή του αείμνηστου, ιατρού και βουλευτή Αττικής, Αθανάσιου Χαρ. Παπαχρήστου (1905-1976).
Άγκυρα, σύμβολο Πολεμικού Ναυτικού, από τον τάφο του αείμνηστου Σημαιοφόρου του Π.Ν, Γεωργίου Σωτηρίου Σουρλαντζή και προσπάθεια παραβίασης των αρμών του Σταυρού
Άνοιγμα τάφου του μακαριστού Αρχιμανδρίτη Μελέτιου Ράντου και κλοπή καντηλιού

mesogianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york