Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ας μην παίζει η δημοτική αρχή Διονύσου με το Κοινωνικό Παντοπωλείο

pallinipress Με μια ηχηρή παρέμβαση του στο Δημοτικό Συμβούλιο (27.11.2012), ο δημοτικός σύμβουλος της Συμμαχίας για τον Πολίτη κ. Θανάσης Κυριακόπουλος, ανέδειξε τις παλινωδίες της δημοτικής αρχής στο σοβαρό αυτό θέμα.

Θυμίζουμε ότι, επανειλημμένα αυτά τα 2 χρόνια η Συμμαχία για τον Πολίτη ανέδειξε με τεκμηριωμένες προτάσεις της την ανάγκη αναβάθμισης του κοινωνικού πυλώνα του Δήμου και όχι υποβάθμισης του, όπως πράττει η δημοτική αρχή. Συγκεκριμένα:

Στις 27 Ιανουαρίου 2012, με επιστολή της στον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Σπηλιώτη, ζήτησε τη δημιουργία Δημοτικού Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

Την 1η Φεβρουαρίου 2012, κατέθεσε ολοκληρωμένη δέσμη προτάσεων, όπως-

  • αναβάθμιση του Δημοτικού Πολυϊατρείου
  • αναβάθμιση του Δημοτικού Γυμναστηρίου
  • αναβάθμιση της Συμβουλευτικής - Ψυχολογικής Υπηρεσίας
  • αναβάθμιση του Προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
  • δημιουργία Γραφείου Ενημέρωσης Ανέργων για την Απασχόληση σε συνεργασία με την ΓΣΕΕ

Στις αρχές του καλοκαιριού 2012, κατέθεσε πρόταση για τη δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου, όταν τότε η δημοτική αρχή περί άλλων τύρβαζε. Και είναι προς τιμήν του τότε αντιδημάρχου κ. Σπηλιώτη, όταν επιτέλους στις 15 Οκτωβρίου 2012 έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ολοκληρωμένη εισήγηση για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, που με ευθύνη της δημοτικής αρχής δεν συζητήθηκε καν!

Επανερχόμενος στο θέμα αυτό κατά τη διάρκεια της συζήτησης του στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, ο εισηγητής της Συμμαχίας για τον Πολίτη κ. Κυριακόπουλος, τόνισε τα εξής:

Κύριε  Δήμαρχε,

λέτε ίδρυση και λειτουργία στον τίτλο του θέματος. Όμως η εισήγηση σας, καλύπτει μόνο το ένα σκέλος, δηλαδή την ίδρυση. Δεν κάνει καμία αναφορά στο δεύτερο που αφορά την λειτουργία.

Η λειτουργία απαιτεί κανόνες , δηλαδή Κανονισμό .Έτσι, την ώρα που μια σειρά άλλοι δήμοι μοιράζουν εδώ και καιρό, μέσω των Κοινωνικών Παντοπωλείων,  τρόφιμα στους πολίτες που υποφέρουν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, εμείς ερχόμαστε με καθυστέρηση σήμερα να εγκρίνουμε την ίδρυση του.

Πρέπει να παραδεχθούμε ότι, είχε γίνει μια προεργασία από τον τότε αντιδήμαρχο σας κύριο Σπηλιώτη και λίγο πριν την δραματική συνεδρίαση της 15/10/2012, είμασταν έτοιμοι να συζητήσουμε το θέμα, με την σχετική εισήγηση αναρτημένη στο διαδίκτυο. Με 3 μάλιστα προτάσεις:

1. Την έγκριση ίδρυσης Κοινωνικού Παντοπωλείου

2. Τη συγκρότηση Επιτροπής Λειτουργίας του, σύμφωνα με το    Ν. 4071, άρθρο 2 (ΦΕΚ 85/11-4-2011)

3. Την έγκριση σχεδίου Κανονισμού λειτουργίας του

Σήμερα μας φέρνεται απλά, με έναν τρόπο που δείχνει μια επιδερμική προσέγγιση ενός σοβαρού θεσμού, μια εισήγηση για την ίδρυση του μόνο και μετά βλέπουμε.

Μα γιατί δεν ολοκληρώνετε κάτι; Γιατί πρέπει να ερχόμαστε και να ξαναερχόμαστε και να μην παράγουμε  έργο; Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ιδρύω κάτι και βάζω κανόνες λειτουργίας, όπως ορίζει ο νόμος. Και ο νόμος ορίζει ότι, πρέπει να δημιουργηθεί και Επιτροπή Διαχείρισης. Αυτά, κύριε δήμαρχε, τα στοιχεία μπορούσατε να τα βρείτε στην δουλειά, που είχε κάνει ο πρώην αντιδήμαρχος σας κ. Σπηλιώτης και θα μπορούσατε να συμπληρώσετε κάποια πράγματα. Αντίστοιχα κι εμείς έχουμε τις δικές μας σημειώσεις, που θα βοηθούσαν στην επίτευξη ενός σωστού Κανονισμού Λειτουργίας.

Ακούστε κάτι, σας μιλάω στο κλίμα μιας σοβαρότητας που επιδείχθηκε στις δύο συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, στις οποίες ελάμψατε δια της απουσίας σας συνάδελφοι της διοίκησης του δήμου. Κανείς δεν μπορεί να κάνει τον φωστήρα εδώ μέσα. Δεν είμαστε οι μοναδικοί και ειλικρινά αυτό αφορά όλους μας.

Εύκολα μπορούμε να ανατρέξουμε στο διαδίκτυο, να πάρουμε ιδέες για τον Κανονισμό με τον οποίο λειτουργούν τα Κοινωνικά Παντοπωλεία δήμων που έχουν αυτήν την παροχή στην περιοχή τους. Να συνεργαστούμε μαζί τους για να δούμε από κοντά, στην πράξη, πως πάει το πράγμα.  Να μας πουν τις αδυναμίες, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Έτσι, για να πατήσουμε σε καλύτερες βάσεις.

Θέληση χρειάζεται, διάθεση χρειάζεται, συνεργασία χρειάζεται για να βοηθήσουμε όσους από τους συμπολίτες μας το έχουν ανάγκη. Δεν χρειάζονται εγωισμοί.

Γι΄ αυτό το θέμα θα πρότεινα μια Ομάδα Εργασίας με εσάς αν θέλετε επικεφαλής και να σας πλαισιώνει ο κ. Σπηλιώτης, οι επικεφαλής των παρατάξεων ή εκπρόσωποι τους αλλά και όποιοι συνάδελφοι έχουν την ευκαιρία και την θέληση να συμβάλουν στην εκπόνηση του Κανονισμού και όλων των απαιτούμενων - ίδρυσης, σύστασης επιτροπής διαχείρισης, στο πνεύμα των όσων σας ανέφερα. Και εντός της εβδομάδας, αφού ετοιμάσει όλα αυτά τα απαραίτητα, να μας τα εισηγηθείτε σε νέα συνεδρίαση, να τα εγκρίνουμε κατά το δυνατόν ομόφωνα, και να πάρει σάρκα και οστά αυτός ο θεσμός.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york