Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Παραιτήσεις όλων των δημάρχων και των δημοτικών συμβουλίων της χώρας!!!

PALLINIPRESS004 Σε άτυπη ομοφωνία παραίτησης όλων των δημάρχων και των δημοτικών συμβουλίων κατέληξε η ΚΕΔΕ στην σημερινή συνεδρίαση της προγραμματίζοντας συνέδριο που μάλλον θα γίνει σε ένα μήνα περίπου, με βασικό θέμα την αδυναμία της Αυτοδιοίκησης να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της μετά τις νέες περικοπές και τα κονδύλια που προβλέπει ο προϋπολoγισμός. Όλες οι παρατάξεις τοποθετήθηκαν θετικά στο ύστατο όπλο που μένει στους αυτοδιοικητικούς, άλλος βέβαια με πιο σκληρούς τόνους και άλλος με πιο διστακτικούς. Δανιηλίδης, Τζανακούλης, Κυρίζογλου, Μαραβέλιας, Ιωακειμίδης Τζόκας και Καλλίρης ήταν κατηγορηματικοί: “να συγκληθεί συνέδριο με συγκεκριμένη εισήγηση από το ΔΣ της ΚΕΔΕ: παραιτήσεων oλων των δημάρχων και των δημοτικών συμβουλίων της χώρας”. Ασκουνης και Κοιμήσης φάνηκαν πιο διστακτικοί τονίζοντας αυτό που ανέφεραν και κάποιοι άλλοι ομιλητές δηλαδή την ωρίμανση της ιδέας. Παρά τις ενστάσεις όμως των δύο της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ η επιθυμία του ΔΣ να προχωρήσει σε παραιτήσεις σύσσωμης της αυτοδιοίκησης αποτυπώθηκε κατηγορηματικά.

Επίσης κατηγορηματικά έθεσαν όλοι το θέμα της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το θέμα της επιτροπείας. Ο κ. Καλλίρης Δήμαρχος Ζωγράφου τόνισε ότι ακόμη και η χρήση των συγκεκριμένων λέξεων στην περιγραφή της επιτροπής ελέγχου που ψηφίστηκε δείχνει τις προθέσεις απαξίωσης και την πρόκληση εναντίον της Αυτοδιοίκησης. Ο κ. Ασκούνης έθεσε θέμα αντισυνταγματικότητας καθώς είναι όπως είπε, κατοχυρωμένη η οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ. Ο κ. Δανιηλίδης πρότεινε μάλιστα να γίνει άμεσα προσφυγή και στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Λίγο πριν ο κ. Ασκούνης έθεσε θέμα αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης στις σχέσεις της Κυβέρνησης με την ΚΕΔΕ καθώς όπως είπε παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού κ. Σταϊκούρα για συνάντηση πριν από τον προϋπολογισμό κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ περιέγραψε ένα πρωτοφανές κυνηγητό της ΚΕΔΕ στο Υπουργό, που εκείνος εμφανώς προσπάθησε να αποφύγει την συνάντηση και όταν συναντήθηκαν στους διαδρόμους της βουλής τους είπε “περάστε από βδομάδα”

via

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york