Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Απάντηση Αριστείδη Γκίκα σε Νέο Ξεκίνημα και Κιούση για τον ισολογισμό 2011

030

Αγαπητοί συμπολίτες,

Αισθάνομαι δικαιωμένος γιατί με την ανακοίνωση μου ΥΠΟΧΡΕΩΣΑ τον κ. Δήμαρχο και την παράταξη του να τοποθετηθούν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ με ξεχωριστές ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα του Ισολογισμού του Δήμου για το έτος 2011 ακολουθώντας όμως πιστά για άλλη μια φορά την επικοινωνιακή τακτική του λαϊκισμού και της παραπληροφόρησης.

Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις τους επισημαίνω τα παρακάτω :

1. Ο κ. Δήμαρχος και η παράταξη του δηλώνουν ότι :

«Δεν θα πανηγυρίσουν για τα θετικά αποτελέσματα του Ισολογισμού όπως έκαναν άλλοι στο παρελθόν».

Ερωτώ : Πώς αγαπητοί συμπολίτες θα μπορούσε ο κ. Δήμαρχος και η παράταξη του να πανηγυρίσει όταν τα θετικά αποτελέσματα του Ισολογισμού ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ τις έως και χθες δηλώσεις τους ότι παρέλαβαν έναν «οικονομικά ναρκοθετημένο Δήμο» και ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ την παράταξη μου που με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις δήλωνε ότι ο Δήμος είναι οικονομικά ΥΓΙΗΣ ;

2. Ο κ. Δήμαρχος διερωτάται :

· «γιατί να χρωστάει ο Δήμος σε φορείς όπως η ΕΥΔΑΠ και ο ΕΣΔΚΝΑ ενώ έπρεπε να τους στηρίζουμε ;»

Ερωτώ τον κ. Δήμαρχο γιατί αποκρύπτει :

α. τα αντίστοιχα χρέη του ΕΣΔΚΝΑ προς τον Δήμο

β. τα έσοδα 1.073.000 € στο έτος 2011 από καθυστερημένα ανείσπρακτα τέλη κατανάλωσης νερού του 2010 λόγω της αναβάθμισης του λογιστικού συστήματος έκδοσης λογαριασμών του Δήμου όπως αναφέρουν οι Ορκωτοί λογιστές στις εκθέσεις τους για τον Ισολογισμό του 2010 και του 2011.

γ. ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή εξαναγκάστηκε να μην είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της επειδή η πολιτεία δεν είχε αποδώσει στον Δήμο από τους πόρους ΚΑΠ και ΣΑΤΑ (στοιχεία Οικ. Υπ. Δήμου) το 2ο εξάμηνο του 2010 ποσό 1.097.432 € και από προηγούμενα έτη (πριν το 2010) συνολικό ποσό 934.072 € εκ των οποίων ήδη το 2011 αποδόθηκαν στο Δήμο 410.037 €.

· «Αν η δημοτική περιουσία μπορεί να εκποιηθεί ή να ενεχυροποιηθεί προκειμένου π.χ. ο δήμος να πάρει δάνειο ύστερα από μια δυσμενή δικαστική εξέλιξη μιας υποθέσεως».

Επειδή η μόνη δικαστική υπόθεση του δήμου που αφορά μεγάλο διεκδικούμενο ποσό είναι η υπόθεση του μελετητικού γραφείου της ΑΞΩΝ ΜΕΛΕΤΑΙ που διεκδικεί ποσό 12.500.000 € περίπου, ερωτώ τον κ. Δήμαρχο για ποιό ποσό τελικά εκτιμά ότι θα απαιτηθεί να πάρει δάνειο :

α. Για ποσό 12.500.000 € ;

β. Για τα μισά όπως είχε δηλώσει σε Δημοτικό Συμβούλιο ;

γ. Για άλλο ποσό (π.χ. 800.000 € όπως ανέφερε σε πρόσφατη συνεδρίαση Επιτροπής) ;

Αγαπητοί συμπολίτες,

Καταγγέλλω τους συμβούλους της παράταξης του κ. Δημάρχου για την ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΗ και επιμελώς συγκεκαλυμμένη ΩΜΗ παρέμβαση στην εσωτερική λειτουργία της παράταξης μας αφού με την αναφορά τους στο δήθεν ερώτημα συμπολιτών «αλήθεια τι πρεμούρα είναι αυτή να φορτωθεί ο νέος επικεφαλής τους, τα πολιτικά λάθη μιας δημοτικής αρχής που δεν ήταν καν μέλος της την οκταετία 2003-2010» επιδιώκουν να δημιουργήσουν πρόβλημα συνοχής στην παράταξη μας.

Τους διαβεβαιώνω ότι η προσπάθεια τους αυτή αφενός μεν είναι ΑΤΥΧΗΣ διότι: ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΕΙ περαιτέρω τα μέλη της παράταξης μας αφετέρου δε αναδεικνύει ότι έχουν παντελή άγνοια της συνέχειας λειτουργίας όχι μόνο του Δήμου αλλά και μιας Δημοτικής Παράταξης αφού με την εκλογή μου ως Πρόεδρος ανέλαβα αυτοβούλως την υποχρέωση :

· να υπερασπίζομαι το έργο της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής αντικρούοντας τα όποια αναληθή (προεκλογικά και μετεκλογικά) αναφέρουν ο κ. Δήμαρχος και η παράταξη του.

· να αγωνίζομαι για τα συμφέροντα όλων των συμπολιτών που είτε στήριξαν είτε όχι την παράταξή μας και να αναδεικνύω τα λάθη της Δημοτικής Αρχής.

Είτε αυτό είναι αρεστό στην παράταξη του κ. Δημάρχου είτε όχι.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Η παράταξη του κ. Δημάρχου με προτρέπει να κάνω υπομονή μέχρι την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012 που η Δημοτική Αρχή θα κάνει τον δημόσιο απολογισμό των πεπραγμένων της προκειμένου να με ενημερώσει για κάποια άλλη αναφερόμενη «μισή αλήθεια».

Ερωτώ. Αν όντως υπήρχε αυτή η «μισή αλήθεια» γιατί η Δημοτική Αρχή :

· δεν την έχει παρουσιάσει στους συμπολίτες μας μέχρι σήμερα ;

· δεν έκανε την απογραφή του έτους 2010 ως την 28/02/2011 (νόμιμη προθεσμία) προκειμένου να παρουσιαστούν τα «υποτιθέμενα» ευρήματα στο Δημοτικό Συμβούλιο ;

Αγαπητοί συμπολίτες,

Σεβόμενος την νοημοσύνη σας παραπέμπω για πολλοστή φορά τον κ. Δήμαρχο και την παράταξη του στην κρίση σας.

Αριστείδης Γκίκας
Πρόεδρος Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «Αναγέννηση Κορωπίου»
Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Δ.Σ. Δήμου Κρωπίας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york