Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Μερτύρης: H συμμετοχή μου ως υποψήφιου Δημάρχου στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές δεν είναι δεδομένη


2019 Έτος Ευθύνης 

Φίλες & φίλοι, συνδημότες , συνδημότισσες, σας εύχομαι καλή χρονιά, με υγεία και ευημερία στις οικογένειες σας. Το ξεκίνημα του 2019 να είναι η αφετηρία για μια νέα δημιουργική πορεία όλων μας.

Αγαπητοί,το 2019,είναι μια χρονιά έντονων πολιτικών διεργασιών που θα καταλήξουν σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Εκλογικές αναμετρήσεις που θέτουν όλους μας ενώπιον των ευθυνών μας. Ιδιαίτερα όσοι από εμάς συμμετέχουμε στις εκλογικές διαδικασίες, επωμιζόμαστε ιστορικό βάρος για αποφάσεις που έχουν να κάνουν με το μέλλον του τόπου και της χώρας μας.

Ύστερα από μια μακρά περίοδο βαθιάς και επικίνδυνης κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, μπορούμε να βρούμε τον βηματισμό μας διδασκόμενοι από τις λαθεμένες επιλογές των ιθυνόντων, αλλά αναλογιζόμενοι και τις δικές μας προσωπικές ευθύνες που οδήγησαν σε αυτές. 

Διευκρινίζω με έμφαση ότι ο δρόμος της ελπίδας που ανοίγεται μπροστά μας μπορεί να οδηγήσει σε προοπτική ανάπτυξης τον τόπο μας, μόνο εφόσον έχουμε την σαφή συνείδηση, της ορθολογικής διαχείρισης των όσων ακολουθούν.

Οι τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, ανέδειξαν την παράταξη μας «Ανθούσα, Γέρακας, Παλλήνη-Πόλεις για να ζείς», στον ρόλο της μείζονος αντιπολίτευσης. Ως επικεφαλής της, επί τέσσερα και πλέον χρόνια θεωρώ πως άσκησα ουσιαστική και αποτελεσματική αντιπολιτευτική ταχτική, όπου τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά, αλλά ταυτόχρονα στηρίξαμε και όσες προσπάθειες απέβλεπαν στο κοινό καλό, αποδεικνύοντας πως η Αντιπολίτευση μπορεί να έχει δημιουργικό για την κοινωνία ρόλο και να μην περιορίζεται σε αυστηρά μηδενιστικά και ακυρωτικά χαρακτηριστικά, δικαιώνοντας με αυτή τη λογική τον σεβασμό στην θέληση του λαού μας. Οι σύμβουλοι μας σε όλα αυτά τα χρόνια ήταν ελεύθεροι να εκφράζουν την προσωπική τους γνώμη, αποδεικνύοντας τις δημοκρατικές Αρχές που μας διέπουν.

Κατά τη θητεία μου αυτή, η πρώτη και βασική μου επιλογή ήταν να κατανοήσω τις ανάγκες της πόλης και των Δημοτών, να εντοπίσω προβλήματα ,να θέσω προτεραιότητες, και να καθορίζω με τους συνεργάτες μου, στόχους και δράσεις που θα συνέβαλαν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου μας.

Πολλές φορές κατέπνιξα την οργή και την αγανάκτηση που μου προκαλούσαν οι ακατανόητες επιλογές της Διοίκησης Ζούτσου και ο τρόπος λειτουργίας του Δήμου.
Η υπομονή μου, όπως κι όλων των κατοίκων του δήμου μας δοκιμάστηκε αλλεπάλληλες φορές στο έργο της αποχέτευσης, έργο σημαντικό που καθυστέρησε αδικαιολόγητα για πολλά για πάρα πολλά χρόνια. 

Το έργο αυτό με τις δήθεν ΥΠΕΡΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ της δημοτικής αρχής πήρε τον δρόμο του με την δημοπράτηση του από την ΕΥΔΑΠ στις 17 Δεκέμβρη 2018 ,έξι μήνες περίπου πριν τις εκλογές, χρόνος που κακά τα ψέματα φαντάζει και είναι ιδανικός για την διεκδίκηση εκ νέου του δήμου από την παράταξη του κύριου Αθανάσιου Ζούτσου.
Ο χρόνος όμως αυτός αποτελεί για μένα και την παράταξη μου, το όριο σιωπής.
Εφόσον κύριοι επιλέξατε για προφανείς λόγους (και με ΥΠΕΡΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ πάντα) αυτή την χρονική περίοδο να διαφημίσετε ένα έργο που δεκαετίες τώρα αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη στο δήμο μας, αυτή είναι και η περίοδος που σταματάει και η δική μας σιωπή. 
Με σοβαρό το ενδεχόμενο να δημιουργήσω περεταίρω προβλήματα σε ένα έργο που ταλανίζει το δήμο μας δεκαετίες υποθάλποντας τη περεταίρω ανάπτυξη του, έκανα υπομονή και σιώπησα.
Την σιωπή μου όμως αυτή ,κάποιοι μάλλον την εξέλαβαν ως αδυναμία (αντίπαλοι και μη).
θα απαντήσω σε όλους αυτούς με τεκμηριωμένα επιχειρήματα σύντομα.

Φίλοι μου, αντέχω στις πλάτες μου βάρη και αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Δεν ανέχομαι όμως πισώπλατες μαχαιριές, ιδιαίτερα από άτομα που αξιολογήθηκαν από τους πολίτες και ανήκουν ανεπίστροφα στο παρελθόν. 

Θέλω τέλος να ανακοινώσω με την επιστολή μου αυτή, τη συμμετοχή της Δημοτικής μας Παράταξης «Ανθούσα, Γέρακας, Παλλήνη- Πόλεις για να ζεις» στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου

Φίλες και φίλοι σημαντικοί λόγοι που σχετίζονται με το μέλλον της Πόλης και είναι συνυφασμένοι με ΤΟ ΚΑΛΟ του ΤΟΠΟΥ με ωθούν να σας ενημερώσω ότι η συμμετοχή μου ως υποψήφιου Δημάρχου δεν είναι δεδομένη. 

Με ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ και μη σκεπτόμενος την καρέκλα που όπως κάποιοι διαλαλούν , η υποψηφιότητα μου εξαρτάται από παράγοντες που δεν ελέγχονται από εμένα και την παράταξη μου.

Τους λόγους και την κρισιμότητα τους που συντελούν σε αυτό θα τους ανακοινώσω στην εκδήλωση της παράταξης μας που θα γίνει την Κυριακή 20-1-2019 στις 12 το μεσημέρι στο Οινοποιείο Πέτρου.

Εγώ και οι συνεργάτες μου σας περιμένουμε όλους…
φίλους και μη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york