Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Χριστίνα Χριστοφάκη για την εμφάνιση του ονόματος του Δημάρχου Πέτρου Φιλίππου και του Αντιδημάρχου Μιχάλη Αδάμη σε λίστα υπόπτων για φοροδιαφυγή, την οποία ερευνά το ΣΔΟΕ

124

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο συνδυασμός μας είχε επανειλημμένα καταγγείλει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αλλά και μετά τις εκλογές στο Δημοτικό Συμβούλιο, την αδιαφανή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Σαρωνικού και του πρώην Δήμου Καλυβίων.

Είχαμε επανειλημμένα δηλώσει ότι η άτυπη είσπραξη και εκταμίευση χρημάτων για διάφορους λόγους, προσωπικούς ή κοινωνικούς, από το Δήμαρχο και από τους άμεσους συνεργάτες  του, και κυρίως από τους αντιδημάρχους, χωρίς να τηρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου, ήταν δυνατό να δημιουργήσουν σοβαρά διαχειριστικά προβλήματα.

Για τις δηλώσεις μας αυτές αντιμετωπιστήκαμε και αντιμετωπιζόμαστε ακόμα και  σήμερα με ειρωνείες, ύβρεις, συκοφαντίες και τραμπουκισμούς.

Η χθεσινή εμφάνιση του ονόματος του Δημάρχου Πέτρου Φιλίππου και του Αντιδημάρχου Μιχάλη Αδάμη σε λίστα υπόπτων για φοροδιαφυγή, την οποία ερευνά το ΣΔΟΕ, δημιουργεί εύλογα μεγάλη ανησυχία στους πολίτες του Δήμου Σαρωνικού.

Δεν είναι στις προθέσεις μας ούτε να πανηγυρίσουμε, ούτε να θεωρήσουμε με οποιοδήποτε τρόπο, ότι δικαιωθήκαμε, απλά διαπιστώνουμε ότι για λόγους τάξης και ηθικής ευαισθησίας επιβάλλεται να συγκληθεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου ο Δήμαρχος Π.Φιλίππου και ο Αντιδήμαρχος Μ.Αδάμης θα παρουσιάσουν τα επιχειρήματα τους για τη συμπερίληψη τους σε αυτή η λίστα.

Τέλος θεωρούμε ότι θα ήταν πιο σύμφωνο με τους κανόνες της ηθικής ευαισθησίας και θα διευκολύνονταν η έρευνα, εάν ο Δήμαρχος Π.Φιλίππου και ο Αντιδήμαρχος Μ.Αδάμης υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλουμε εποικοδομητικά στην εξεύρεση μιας λύσης για την αντικατάσταση τους από την υφιστάμενη πλειοψηφία.

Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η κατάληξη της περιπέτειας των Φιλίππου, Αδάμη, ο Δήμος όμως πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί όπως απαιτούν όλοι ανεξάρτητα οι Δημότες του Σαρωνικού ό,τι και εάν ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές.

Γραφείο Τύπου

Χριστίνας Χριστοφάκη

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης-

Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Σαρωνικού

clip_image001

Διεύθυνση: Γεωργίου Γκίνη 4, Τ.Κ. 19010-Καλύβια

Τηλέφωνο:22990 48664, Fax:22990 46055

Ε-mail : info@zoumemazi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york