Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ «ΑΡΤΕΜΙΣ». ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ;

016

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ «ΑΡΤΕΜΙΣ».

ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ;

Τον τελευταίο καιρό, εκ μέρους της ΚΔΕΜ, έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για απευθείας αναθέσεις εργασιών σε διάφορα τεχνικά συνεργεία, τα οποία προβαίνουν σε εργασίες εντός του δημοτικού Κινηματογράφου «ΑΡΤΕΜΙΣ».

Οι αναθέσεις γίνονται χωρίς το Διοικητικό Συμβούλιο να έχει ενημερωθεί και πολύ περισσότερο να έχει εγκρίνει αυτές τις αναθέσεις και εργασίες.

Σε αυτοψία του χώρου που έγινε πρόσφατα από στελέχη της Κίνησής μας, διαπιστώθηκε του λόγου το αληθές και επιπρόσθετα διαπιστώθηκε ότι, ο εξώστης του Κινηματογράφου έχει περικλειστεί με σταθερά χωρίσματα και έχει απομονωθεί από τον λοιπό χώρο, δημιουργώντας έτσι μια διαφορετική αίθουσα, με άγνωστο μέχρι στιγμής προορισμό.

Προκειμένου λοιπόν να ξεκαθαρισθούν τα θέματα αυτά, κατατέθηκε στις 17/10/12 από τον επικεφαλής της Κίνησής μας κο Γ. Αδάμο, αίτηση προς τον Πρόεδρο της ΚΔΕΜ κο Α. Ρούση, με την οποία, μεταξύ άλλων, ζητούνται τα εξής:

«Σας ζητώ να συγκαλέσετε άμεσα, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, το Διοικητικό Συμβούλιο με θέμα τις εργασίες που γίνονται στον κινηματογράφο «ΑΡΤΕΜΙΣ», καθώς υπάρχουν πληροφορίες για αναθέσεις εργασιών εν αγνοία του Δ.Σ.

Επίσης, για την πληρέστερη ενημέρωσή μας, ώστε να ασκήσουμε καλύτερα τα καθήκοντά μας, σας παρακαλούμε να μας χορηγήσετε τα παρακάτω:

  • Αντίγραφο της μελέτης των εργασιών που γίνονται ή πρόκειται να γίνουν στον κινηματογράφο,
  • Τον προϋπολογισμό των εργασιών αυτών.
  • Αντίγραφα των κατά περίπτωση απαιτούμενων αδειών για την εκτέλεση των παραπάνω εργασιών».

Η αίτηση για επείγουσα σύγκλιση του Δ.Σ, είναι προφανής για την σκοπιμότητά της, δεδομένου ότι διαφαίνεται, για ακόμη μια φορά, η πρόθεση καταστρατήγησης κανόνων διαφάνειας και νομιμότητας με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να υποστεί η ΚΔΕΜ και κατ’ επέκταση ο Δήμος, την επιβολή προστίμων, την ακυρότητα των δαπανών ανάθεσης, λόγω έλλειψης των απαιτούμενων αδειών και κατάτμησης των δαπανών του έργου, όσον αφορά τις ανατιθέμενες εργολαβίες. Έργο, το οποίο θα έπρεπε να σχεδιασθεί και προϋπολογισθεί στο σύνολό του, να εξασφαλισθεί γι’ αυτό η έγκριση του Δ.Σ της ΚΔΕΜ, ακολούθως να ληφθούν οι απαραίτητες πολεοδομικές άδειες και εν συνεχεία να προκηρυχθεί διαγωνισμός, σύμφωνα με τον Κανονισμό Προμηθειών που διέπει τους ΟΤΑ και βάσει αυτού να εγκατασταθεί ο Ανάδοχος, που θα εκτελέσει το σύνολο του έργου.

Συνεπώς, θα αναμένουμε, επί της αιτήσεως, την αντίδραση του Προέδρου και επιφυλασσόμαστε για την συνέχεια.

Πόρτο Ράφτη, 19/10/2012
«ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ»
το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
www.dynami-elpidas.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york