Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Συμμαχία για τον Πολίτη: Ο Δήμος Διονύσου αδιαφορεί για τις Δημοτικές Κοινότητες

017

Ο Δήμος Διονύσου αδιαφορεί για τις Δημοτικές Κοινότητες

Αυτές τις ημέρες συζητιέται στα Τοπικά Συμβούλια των 7 Δημοτικών Κοινοτήτων του Διονύσου το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2013. Η πλήρης αδιαφορία της δημοτικής αρχής στις προτάσεις, που κατέθεσαν τα δυο προηγούμενα χρόνια τα Τοπικά Συμβούλια συνολικά, καθιστά τη συζήτηση εντελώς ανούσια και τυπική.

Η θέση των Τοπικών Συμβούλων της δημοτικής παράταξης Συμμαχία για τον Πολίτη είναι η εξής:

Συμπληρώνονται, σε λίγο καιρό, δύο χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων μας ως Τοπικών Συμβούλων στις Δημοτικές Κοινότητες.

Στο διάστημα των δύο αυτών χρόνων, κληθήκαμε να ανταποκριθούμε στη θεσμική υποχρέωση μας να υποβάλουμε προτάσεις και να γνωμοδοτήσουμε επί του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Διονύσου 2011 και 2012 για τις Δημοτικές μας Ενότητες, καθώς και για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της περιόδου 2012-2014.

Ανταποκρινόμενοι στην ως άνω πρόσκληση, όλοι οι Συνάδελφοι καταθέσαμε τις προτάσεις μας, με μοναδικό γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας.

Η παράταξη μας πρότεινε συγκεκριμένα έργα για κάθε μια Δημοτική Κοινότητα, για τα οποία τα Τοπικά Συμβούλια έλαβαν σχετικές αποφάσεις, που προωθήθηκαν προς υλοποίηση στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

Σήμερα, καλούμαστε να ανταποκριθούμε εκ νέου στη θεσμική μας υποχρέωση και να υποβάλουμε προτάσεις για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2013. Για μία ακόμη φορά. Για να ξαναπούμε πάλι τα ίδια. Να μηρυκάσουμε τις ίδιες προτάσεις, να αναφερθούμε στις ίδιες ανάγκες, να καθορίσουμε τις ίδιες προτεραιότητες.

Ποιο το αποτέλεσμα;

Το ίδιο που βιώνουμε εδώ και δύο χρόνια: το απόλυτο μηδέν της απραξίας της δημοτικής αρχής.

Ο νομοθέτης, σοφά ποιήσας, θέλησε να αναδείξει το ρόλο των Δημοτικών Ενοτήτων και των Συμβουλίων τους, στοχεύοντας σ’ ένα αποκεντρωμένο σύστημα, στο οποίο τα Τοπικά Συμβούλια θα είχαν ουσιαστικές αρμοδιότητες για να δίδουν λύσεις στην καθημερινότητα των πολιτών και για να κάνουν τις καλύτερες δυνατές προτάσεις, υπηρετώντας τις αρχές της εγγύτητας και της αμεσότητας.

Αυτά, βεβαίως, θα ίσχυαν σε έναν ιδανικό Δήμο Διονύσου, όπου η Δημοτική Αρχή θα είχε τη βούληση και τη γνώση να πραγματώσει αυτές τις αρχές, όχι στο σημερινό Δήμο Διονύσου, όπου ο συγκεντρωτισμός από τη μια και η πλήρης διάσταση λόγων και έργων από την άλλη, υποβαθμίζουν συνεχώς το επίπεδο ποιότητας ζωής και πολιτισμού στο Δήμο μας.

Έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη ότι, οι Δημοτικές Κοινότητες αποτελούν για τη δημοτική αρχή κομπάρσους σε ένα κακόγουστο θεατρικό δράμα και άλλοθι για προειλημμένες αποφάσεις. Ως πότε θα ανεχόμαστε αυτά τα διαλυτικά φαινόμενα, που αποτελούν προσβολή απέναντι σε όλους: στο Νόμο, στο Συμβούλιο μας, στον Τόπο μας και κυρίως απέναντι στους Δημότες.

Ενόψει των ανωτέρω, είμαστε δυστυχώς αναγκασμένοι και για το 2013 να παραπέμψουμε στα κατατεθειμένα έγγραφα μας για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2011 και 2012, για τον εξαιρετικά απλό και κατανοητό λόγο ότι, εφόσον κανένα απολύτως έργο δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα από αυτά, που σας προτείναμε εμείς αλλά και οι άλλοι συνάδελφοι, δεν μπορούμε παρά να ζητήσουμε εκ νέου την υλοποίηση των προηγούμενων προτάσεων μας για το 2013.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york