Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Η Συμμαχία για τον Πολίτη συζητά για το παρόν και το μέλλον του Δήμου Διονύσου

147

Η Συμμαχία για τον Πολίτη συζητά

για το παρόν και το μέλλον του Δήμου Διονύσου

Ξεκίνησαν οι ενημερωτικές συναντήσεις της Συμμαχίας για τον Πολίτη με τους φίλους της. Η αρχή έγινε, την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, από τον Άγιο Στέφανο. Ομιλητές: ο Πρόεδρος της κ. Παναγιώτης Βορριάς και η επικεφαλής των δημοτικών της συμβούλων κα Ελένη Παπαπαναγιώτου.

Με τις παρεμβάσεις τους, έδωσαν το έναυσμα για να ξεκινήσει μια γόνιμη ανταλλαγή απόψεων πάνω σε 2 άξονες: τη σημερινή κατάσταση στο Δήμο και την πολιτική των Συνεργασιών.

Ο κ. Παναγιώτης Βορριάς τόνισε:

1. Η κατάσταση στο Δήμο και την καθημερινότητα μας επιδεινώνονται συνεχώς. Ενδεικτικά καταγράφουμε:

· Σκάνδαλα,

· Αδιαφάνεια,

· Σπατάλη δημοτικών πόρων (6 ειδικούς συνεργάτες διαθέτει ο δήμαρχος),

· Διαχειριστική ανεπάρκεια,

· Αδυναμία διοίκησης του δήμου,

· Τακτοποίηση ημετέρων,

· Αδιαφορία για τα προβλήματα της καθημερινότητας

  • (καθαριότητα,
  • οδικό δίκτυο,
  • ανύπαρκτα έργα τοπικής σημασίας,
  • ανύπαρκτα έργα υποδομής,
  • εγκατάλειψη έτοιμων μελετών που τους παραδόθηκαν όπως το ΤΥΠΕΤ, το υπόγειο γκαράζ, το νέο νεκροταφείο κα,
  • απαξίωση των κοινωνικών υποδομών του δήμου (Πολυϊατρεία, Δημοτικό Γυμναστήριο).

2. Η Δημοτική μας Παράταξη, μαζί και με άλλες δυνάμεις, στα πλαίσια της αυτόνομης λειτουργίας της, παρεμβαίνει συστηματικά στο Δημοτικό και Τοπικό Συμβούλιο σε 2 κατευθύνσεις:

· Αποκάλυψης των αυθαιρεσιών της δημοτικής αρχής, που πολύ συχνά ανατρέπονται και ακυρώνονται.

· Κατάθεσης ολοκληρωμένων προτάσεων για σοβαρά ζητήματα της πόλης (Πολεοδομικός σχεδιασμός, Δασικά θέματα, Αποχέτευση, δημοτικά τέλη, υπόγειο γκαράζ, αξιοποίηση του ΤΥΠΕΤ, λειτουργία Πολυϊατρείων κλπ).

3. Ο Δήμος βρίσκεται πλέον σε απόλυτο αδιέξοδο, χωρίς καμιά προοπτική ανάταξης. Όσο περνάει ο καιρός, η κατάσταση χειροτερεύει και οι διοικούντες –ιδιαίτερα ο επικεφαλής τους- χάνουν συχνά την ψυχραιμία τους και εκτρέπονται σε απαράδεκτες συμπεριφορές, που μας προσβάλλουν. Εμείς, δεν είμαστε απλοί παρατηρητές ή σχολιαστές των εξελίξεων. Ούτε θα περιμένουμε παθητικά να κυλήσουν οι μήνες μέχρι τις δημοτικές εκλογές τον Ιούνιο 2014.

4. Σχεδιάσαμε μια ολοκληρωμένη πολιτική Συνεργασιών, που βήμα-βήμα υλοποιούμε. Για την παράταξη μας, η πολιτική των Συνεργασιών:

· Στηρίζεται σε αρχές και αξίες.

· Είναι ένα ανοικτό σχήμα στην κοινωνία.

· Διαφυλάσσει τον αυτοδιοικητικό της χαρακτήρα, χωρίς κομματικές κηδεμονίες.

· Στοχεύει στη συγκρότηση μιας νέας δημοτικής παράταξης, που θα αλλάξει εκ βάθρων το δημοτικό σκηνικό και θα κερδίσει τις επόμενες δημοτικές εκλογές.

5. Έχουμε αναλάβει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες Διαβούλευσης με άλλες δημοτικές παρατάξεις και κινήσεις, προκειμένου να συγκροτηθεί ένα νέο σχήμα Συνεργασίας, με Κοινό Πρόγραμμα, νέα ηγεσία και νέο υποψήφιο Δήμαρχο.

Εξάλλου, η κα Ελένη Παπαναγιώτου ανέφερε:

H κατάσταση στον Δήμο Διονύσου, όσον αφορά τα σημαντικά ζητήματα αλλά και τα θέματα της καθημερινότητας,  επιδεινώνεται συνεχώς. Με νοοτροπίες του χθες και παρεϊστικες  συμπράξεις δεν παράγεται το καινούριο. Αυτό το καινούριο, το γόνιμο έχει ανάγκη ο τόπος για να πάει μπροστά. Παράδειγμα, αν αύριο ο δήμαρχος πρέπει να πάει στο υπουργείο για τα δασικά, να επιλέξει αξιολογικά ποιόν πρέπει να πάρει μαζί του, τον καταλληλότερο.

Η μέχρι σήμερα πορεία της δημοτικής αρχής  πάσχει από αξιοκρατικές επιλογές. Γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο δείχνει αυτήν την ανικανότητα  στην επίλυση των προβλημάτων. Επιπλέον δε, σε αρκετά και σημαντικά  προβλήματα,  αντί για την επίλυση τους, έχουμε επιδείνωση (όρια οικισμών – δασικά – αναδασωτέα - σχολική στέγη/ΕΠΑΛ, ΙΕΚ κα). Ακόμα και η αποχέτευση, παρότι έχουν εγκριθεί τα σχετικά κονδύλια, προχωράει σαν τον κάβουρα.

  • Υπάρχει αδιαφάνεια στον τρόπο λειτουργίας του Δήμου.
  • Δεν υπάρχει συνετή χρήση των δημοτικών πόρων.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα: ήρθε για ψήφιση θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο- το ποσό των 90.000 €, να διατεθεί για μια κυριολεκτικά Έκθεση ιδεών, πως οραματιζόμαστε αρχιτεκτονικά την πόλη του Δήμου Διονύσου.

Ο δήμαρχος προσλαμβάνει 6 ειδικούς συνεργάτες. Ποτέ δεν μάθαμε ποιους, γιατί είναι κάποιοι που τους το είχε τάξει προεκλογικά. Αν οι προσλήψεις αυτών των 6 ειδικών συνεργατών ανταποκρίνονταν στις πραγματικές ανάγκες του Δήμου, το έργο τους θα είχε φανεί και δεν θα υπήρχε η τόσο οφθαλμοφανής αδυναμία διοίκησης του Δήμου.

Η καθημερινότητά μας είναι γεμάτη λακκούβες, σκουπίδια, παρκαρισμένα αυτοκίνητα,  δημοτικούς αστυνομικούς χωρίς αποτέλεσμα.

Αν, αγαπητοί μου συμπολίτες, δεν αλλάξει νοοτροπία η διοίκηση του Δήμου, αν αντί να εκνευρίζεται από την κριτική, δεν προσπαθήσει να επωφεληθεί από αυτήν, το  καράβι θα μείνει δεμένο στον κάβο, ακίνητο, να λιμνάζει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york