Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Στον αέρα η μεταφορά των μαθητών (Επίκαιρη Ερώτηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ, Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου)

|

145

Επίκαιρη ερώτηση για την εξεύρεση μόνιμης και όχι περιστασιακής λύσης στο μεγάλο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών από και προς τα σχολεία τους στην Ανατολική Αττικής κατέθεσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου.

Ο Βασίλης Οικονόμου που από τον Ιανουάριο του 2012 είχε τονίσει τα προβλήματα και την αδυναμία των Δήμων να ανταποκριθούν στο κόστος αυτού του έργου ρωτά τους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών πότε και με ποιο τρόπο σκοπεύουν να παρέμβουν προκειμένου να εξευρεθεί μόνιμη λύση στο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών από και προς τα σχολεία τους; Σε ποιον θα ανήκει οριστικά η αρμοδιότητα και πώς σκοπεύουν να ενισχύσουν οικονομικά τους φορείς όπου θα ανατεθεί η ευθύνη του συγκεκριμένου έργου.

Ακολουθεί το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης:

Προς : Υπουργό Εσωτερικών

Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: Στον αέρα η μεταφορά μαθητών

Κύριοι Υπουργοί,

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα που θέσαμε με ερώτησή μας (Αρ. Πρωτ. 1611/13.09.2012) αναφορικά με την αδυναμία εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών στο Δήμο Μεγάρων. Η μεταφορά των μαθητών όμως είναι πλέον στον αέρα και για το σύνολο της μαθητικής κοινότητας στην Περιφέρεια Αττικής και για τους περισσότερους Δήμους της χώρας όπως πληροφορούμαστε. Η αιτία του προβλήματος είναι ότι η παρέμβασή σας για προσωρινή λύση στην αρχή της χρονιάς δεν συνοδεύτηκε από επίλυση των πραγματικών προβλημάτων στη συνέχεια, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά ούτε οι Περιφέρειες της χώρας ώστε απρόσκοπτα να μετακινούνται οι μαθητές από και προς τα σχολεία τους. Οι Δήμοι Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Μαραθώνος, Μαρκόπουλου Μεσογαίας, Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας – Πικερμίου, Σαρωνικού και Σπατών Αρτέμιδας, της Ανατολικής Αττικής αποφάσισαν δικαιολογημένα κατά τη γνώμη μας να προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις μέχρι να εξευρεθεί η δέουσα και μόνιμη λύση για την μεταφορά των μαθητών. Είχαμε προειδοποιήσει από τον περασμένο Ιανουάριο (Αρ. Πρωτ. 4689/19.01.2012) την προηγούμενη πολιτική ηγεσία ότι το έργο της μεταφοράς των μαθητών είναι στον αέρα με δεδομένη την κρατική επιχορήγηση προς τους Δήμους και τα ποσά που προβλέπονταν για την μεταφορά των μαθητών, αλλά ουδέποτε εισακουστήκαμε. Δυστυχώς τα προβλήματα της καθημερινότητας δεν αντιμετωπίζονται με ευχές και προσευχές αλλά απαιτούν ουσιαστικές παρεμβάσεις.

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάστε:

Πότε και με ποιο τρόπο σκοπεύετε να παρέμβετε προκειμένου να εξευρεθεί μόνιμη λύση στο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών από και προς τα σχολεία τους; Σε ποιον θα ανήκει οριστικά η αρμοδιότητα και πώς σκοπεύετε να ενισχύσετε οικονομικά τους φορείς όπου θα αναθέσετε την ευθύνη του συγκεκριμένου έργου;

http://pallinipress.blogspot.gr/2012/10/blog-post_8022.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york